XXL Flessen!
Frisdrank

frisdrank

Voor de scherpste aanbiedingen en prijzen op A-merk frisdranken ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Bekijk hieronder ons grote assortiment aan verschillende merken frisdrank en score snel jouw frisdrank in de dichtstbijzijnde DirckIII slijterij!

Producten 1-24 van 54

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Highway Lemon Lime 33 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Normale prijs 0. 25 0. 19
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 2. Highway Sinas 33 cl
  % of 100
  ELDERS Normale prijs 0. 25 0. 21
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 3. Highway Cola 33 cl
  % of 100
  ELDERS Normale prijs 0. 25 0. 21
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 4. Fever-Tree Ginger Ale 50 cl
  % of 100
  ELDERS Normale prijs 3. 29 1. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 5. Fever-Tree Indian Tonic 50 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Normale prijs 3. 29 1. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 6. Monster Energy drink 50 cl
  % of 100
  ELDERS Normale prijs 1. 45 1. 23
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 7. Raak Aardbei 75 cl
  % of 100
  ELDERS Normale prijs 1. 65 1. 55
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 8. Raak Reine Claude 75 cl
  % of 100
  ELDERS Normale prijs 1. 65 1. 45
  Alleen in winkel verkrijgbaar

Producten 1-24 van 54

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

het ontstaan van frisdrank

In 1676 krijgt Compagnie de Limonadiers (een Franse limonadefabriek) in Parijs, het alleenrecht om limonade te verkopen. Dit betekende dat alleen zij limonade mochten verkopen. De limonade die toen der tijd werd verkocht, is hetzelfde zoals wij hem nu kennen; siroop gemengd met water. Er bestond dus nog geen échte frisdrank.

Totdat de Schotse uitvinder Joseph Black koolzuurgas ontdekte rond het jaar 1750. Maar met alleen het koolzuurgas kon nog geen frisdrank worden gecreëerd. Het mengen van koolzuur en water werd pas 20 jaar later ontdekt door de Engelse wetenschapper Joseph Priestley. Toen de Zweed Tobern Bergman rond diezelfde tijd de genezende werking van natuurlijk bronwater na te doen door koolzuur en mineralen aan water toe te voegen, was de grondlegging van frisdrank een feit. Alleen het smaakje moest nog worden toegevoegd. 

Hoe wordt frisdrank gemaakt?

Eigenlijk is het maken van frisdrank helemaal niet zo ingewikkeld. Het begint allemaal bij het bereiden van de siroop voor de frisdrank. Dit wordt gedaan door suiker te laten oplossen in water. Vervolgens worden hieraan vruchtensap en geur- en smaakstoffen toegevoegd. In het geval van Cola wordt een deel van de zogeheten colanoot gebruikt. Als laatste stap wordt koolzuur toegevoegd aan de drank en voilà, de frisdrank is klaar.   

Alleen moet de frisdrank nu nog worden gebotteld. Dit gebeurt aan de lopende band via machines. Zoveel mogelijk flessen worden hergebruikt om weer opnieuw te worden gevuld. De flessen die worden hergebruikt worden grondig schoongemaakt en omgespoeld. Ook komen deze langs de zogenaamde ‘sniffer’ machine. Deze machine ruikt of er geen chemische stoffen in de flessen zijn achter gebleven. Deze ‘vieze’ flessen worden direct weggegooid en niet meer gebruikt. Alle flessen die wel zijn goed gekeurd worden in grote getalen per uur gevuld, soms wel 40.000 flessen per uur! Zodra de flessen zijn gevuld draait de sluiter de doppen erop en worden flessen nog één keer goed gecontroleerd. Vervolgens kunnen zijn de winkel in.

waarom de naam ‘frisdrank’?

De benaming ‘frisdrank’ is bedacht in 1956 door reclamemaker Dick Schiferli. Hij bedacht het woord om een verzamelnaam te creëren voor de koolzuurhoudende limonade, limonades zonder koolzuur, sportdranken en energydranken. Voor deze tijd werd frisdrank gewoon priklimonade genoemd of werd het drankje vernoemd naar het fruit wat erin zit. Zo had je naast limonade ook orangeade.

Merken frisdrank die wij aanbieden

Bij DirckIII hebben we een groot assortiment aan verschillende frisdranken en merken. Blikjes, een tray, grote flessen, kleine flesjes, alles hebben wij in huis! Bekijk hieronder welke merken wij allemaal aanbieden.

7UP Lipton Ice Tea
Coca Cola Pepsi
Fanta Pfanner
Fever Tree Royal Club
Fuze Tea SPA

Bekijk welke cocktails je kunt maken met behulp van de firsdranken op onze cocktail pagina!

de goedkoopste frisdranken kopen doe je bij dirckiii

Voor de goedkoopste frisdranken, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Koop dus nu jouw Fanta orange, Royal Club tonic, Monster energycola light of cola zero bij ons in de dichtsbijzijnde DirckIII slijterij!

bestellen bij dirckiii

Bij DirckIII geldt in principe de regel, voor 20:00 uur besteld morgen in huis. Door Covid-19 heeft de bezorgservice het momenteel erg druk, soms kan de bestelling daardoor wat later worden afgeleverd dan gepland.

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!

Wij verkopen fris uitsluitend in onze winkels. Klik hier voor een overzicht van onze winkels.