XXL flessen!
Witte Rum

witte rum

Witte rum, wereldwijd een ontzettend populaire sterke drank. Geweldig te combineren in een cocktail of een mixdrankje, maar ook erg lekker om puur te drinken. Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment met de scherpste aanbiedingen en voordeligste prijzen. De voordeligste witte rum bestellen en kopen doe je bij DirckIII!

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Bacardi Carta Blanca 150 cl
  Waardering:
  95%
  ELDERS Regular Price 30. 49 Special Price 24. 99
 2. Havana Club Anejo 3 Anos 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 21. 29 20. 49
 3. Cachaca 51 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 17. 49 16. 49
 4. Bacardi Razz 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 20. 99 19. 95
 5. Bacardi Limon 70 cl
  Waardering:
  97%
  ELDERS Regular Price 20. 99 19. 95
 6. Bacardi Carta Blanca 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 18. 99 18. 29
 7. Sunny Bay Rum Wit HELE LITER
  Waardering:
  86%
  13. 99
 8. Bacardi Carta Blanca 100 cl
  Waardering:
  87%
  ELDERS Regular Price 24. 99 23. 99

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

witte rum - wat is het?

Witte rum is een doorzichtige sterke drank waar een neutrale smaak aan zit, in tegensteling tot de andere rum soorten die juist een zoetige smaak hebben. Dit maakt het gemakkelijker om de witte rum te mixen in je drankje maar kan hierdoor ook zeer goed puur worden gedronken. De witte rum is dus erg divers en je kunt er van alles mee. Het is dan ook niet gek dat het drankje wereldwijd zó populair is.

hoe wordt (witte) rum gemaakt?

(Witte) rum wordt gemaakt van een bijproduct dat voortvloeit uit suikerriet, melasse. Het soort suikerriet waaruit de melasse wordt gebruikt, bepaald wat voor een kwaliteit de rum heeft.

De basis is dus de melasse van suikerriet. Aan de melasse wordt gist en water toegevoegd en dan kan het fermentatieproces van start gaan. Dit proces duurt tussen de 2 en 12 dagen, afhankelijk van welke methode er wordt gebruikt. Als dit proces is afgerond wordt de rum gedestilleerd en rijpt rum minstens een jaar. De rum wordt gestookt in tropische gebieden. Dit heeft als voordeel dat het rijpingsproces door de warmte wordt versneld.

De methode die er wordt gebruikt om de rum te rijpen bepaald vervolgens de kleur. Eiken vaten zorgen er juist voor dat de rum een bruine of donkere kleur krijgt, bruine rum/donkere rum ontstaan. Witte rum onstaat oordat stalen tanks ervoor zorge dat de rum kleurloos blijft. Ook kan door het filteren van de bruine rum een kleurloze rum overblijven. De kleurloze rum kennen wij als de klassieke witte rum.

Naast de witte-, bruine- en donkere rum kennen wij nog een andere kleur rum. Deze rum wordt vaak over het hoofd gezien, namelijk de zwarte rum. Deze rum krijgt zijn zeer donkere kleur door toevoeging van extra melasse, karamel of beide. De rum krijgt hierdoor een extra sterke smaak en een donkerdere kleur dan andere soorten rum. De zwarte rum laat zichzelf misschien wat minder snel mixen in je favoriete cocktails of mixdrankje, maar de rum kan gemakkelijker los worden gedronken door de aroma’s die de rum bevat in vergelijking met andere rum.

 

waar komt witte rum vandaan?

Bij rum wordt al snel gedacht aan piraten, tropische Caribische stranden en erg sterke en goede verhalen. Helemaal onwaar zijn deze associaties niet maar de historie ligt wel iets anders. Het land van herkomst is namelijk Brazilië. Rum begon zich te verspreiden in de 16de eeuw. Portugese en Spaanse kolonisten plantten toen zij op onderzoek waren suikerriet in Brazilië. De eerste rum ontstond en kreeg de naam Cachaça, deze rum werd al snel erg populair in Brazilië. De drank verspreidde zich al snel over het Caribische gebied, waardoor rum hét favoriete drankje werd van zeelieden en zeerovers. Zij waren tenslotte vaak aanwezig in de Caribische gebieden. Doordat de zeelieden en zeerovers de sterke drank overal mee naartoe namen werd rum al snel bekend over de hele wereld.

Momenteel wordt er nog steeds veel rum geproduceerd in het Caribische gebied. Bekende rum, zoals Bacardi, Malibu Caribbean Rum en Havana Club, worden hier gemaakt. De productie van Rum is niet alleen gebleven in het Caribische gebied. In ruim 40 andere landen worden allerlei verschillende soorten rum geproduceerd.

 

waar komt de naam rum vandaan?

Er zijn verschillende gedachtegangen over de vraag waar de naam ‘rum’ vandaan is gekomen. De meest aannemelijke gedachtegang is dat de naam rum afstamt van de Latijnse benaming voor suiker, ‘saccharum’. Volgens andere zou ‘rum’ een vervorming zijn uit het Franse woord voor aroma, ‘arome’. Ook is er een Nederlandse gedachtegang namelijk dat de naam ‘rum’ vernoemd zou zijn naar de grote drinkglazen waar Nederlandse zeelui uitdronken, ‘roemer’.

andere benamingen voor witte rum

Witte rum kent veel verschillende benamingen. De witte rum wordt ook wel; blanc, blanco, clear rum, light rum, of silver rum genoemd.

Bruine rum kent op zijn beurt ook een andere benaming. Zo wordt de bruine rum ook wel; donkere rum genoemd.

soorten rum

Naast de klassieke witte rum zijn er ook nog andere soorten rum die wij aanbieden. Van heldere witte tot ‘rijpere’ bruine/donkere/zwarte rum. Wij bieden de volgende soorten rum aan:

 • Witte rum: heldere witte rum bevat een neutrale smaak naast de algemene zoete smaak van rum. Misschien wel de bekendste witte rum die er is, is de Bacardi Carta Blanca. Door de zachte smaak van vanille en amandel die de drank bevat is deze klassieke witte rum erg goed te mixen in cocktails.

 • Bruine rum/Donkere rum/Zwarte rum: door het rijpingsproces in houten vaten heeft de rum een bruine kleur gekregen. Smaken die de bruine rum bevat zitten vol aroma’s zoals bijvoorbeeld specerijen.

 • Cachaca rum: dit is de Braziliaanse variant van rum en wordt altijd gemaakt van versgeperst suikerriet. Cachaça krijgt door het verse sap een meer uitgesproken suikerrietsmaak.

 • Flavored rum: dit is rum met een smaakje. Die smaken komen vooral uit fruit dat mee-gedistilleerd tijdens het productieproces van de rum. Denk bijvoorbeeld aan de kokos smaak die Malibu heeft.

 • Overproof rum: dit is rum met een alcoholpercentage van minstens 75%. Bijvoorbeeld stroh rum.

 • Gold rum: zit tussen de witte en bruine rum in. Gold rum heeft de gouden kleur gekregen doordat het productproces heeft plaatsgevonden is eiken vaten. De smaak zit tussen de lichte witte rum en zwaardere bruine rum. Een bekend merk van gold rum is Captain Morgan.

 • Spiced rum: deze rum soort heeft als basis de gold rum, maar dan zijn er wat extra specerijen toegevoegd zoals kaneel of anijs. Hierdoor heeft de rum een donkerdere kleur gekregen. De spiced rum is momenteel zeer populair door de populaire Netflix serie ‘Peaky Blinders’. Peaky Bliders is een criminele bende die kort na de eerste wereldoorlog actief was in het Verenigd Koninkrijk. De populaire serie geeft een goed beeld over hoe het er in die tijd aan toeging.

witte rum die wij aanbieden

Wij bieden verschillende witte rum aan, met de laagste prijs en beste aanbiedingen. Zo bieden wij de bekende en populaire Bacardí rum aan maar ook andere topmerken rum. 

de goedkoopste rum kopen bij dirckiii

DirckIII heeft een geselecteerd assortimenten aan witte rum. Dit doen wij om een zo’n laag mogelijke prijs te hanteren voor de klant. Hierdoor hebben wij alle A-merken in huis met een extra lage prijs.

bestel jouw Witte rum nu bij dirck3!

Wanneer de bestelling voor 20:00 uur besteld is, is de bestelling vaak morgen in huis. Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!