XXL flessen!

3Rum
cocktails


1Cuba
Libre

Cuba libre is een rum cocktail die afkomstig is uit Cuba. Deze is ontstaan in 1896 toen de Spaans-Amerikaanse oorlog voorbij was. Een Amerikaanse kapitein zou een kroeg in zijn gelopen in Havana. Aan de bar bestelde hij een cocktail bestaande uit cola, rum en limoensap. Verbaasd schonk de barman in wat hem gevraagd werd. Andere soldaten in de kroeg volgden zijn bestelling en schreeuwde in koor: ‘Cuba libre!’ Dit betekent Cuba vrij.


2DARK ’N
Stormy

De Dark ‘n Stormy is een klassieke bruine rum cocktail met een mooie geschiedenis. James Gosling was in 1806 aan een tocht begonnen van Engeland naar Amerika. Gosling was al 91 dagen onderweg tot hij in een storm belandde. Hij had geen keuze en moest op zoek naar de dichtstbijzijnde haven om aan te meren. Alsof hij nog niet genoeg ongeluk had was dit het mysterieuze Bermuda gebied. Bermuda staat bekend om haar verhalen van verdwenen schepen en vliegtuigen. Een plek dus om te vermijden voor zeelieden.


3Baco

Baco, ook wel bekend als de Bacardi Cola, is een populaire en verfrissende cocktail die al jaren geliefd is onder feestgangers en cocktail liefhebbers. Deze eenvoudige mix van Bacardi rum en cola is een klassieke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een verfrissend drankje met een vleugje rum.