XXL Flessen!
Riesling Wijn

riesling wijn

Deze wijn is het trots van Duitsland en dat is ook voor een reden. De wijn kan van droog tot lekker zoet gaan. Wil jij een perfecte Rieslingwijn kopen voor een eerlijke prijs? Dan zit jij hier op deze pagina helemaal goed!

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Jean Biecher Riesling 75 cl
  Waardering:
  96%
  ELDERS Normale prijs 7. 95 5. 99
 2. Abtei Himmerod Riesling 75 cl
  Waardering:
  96%
  ELDERS Normale prijs 7. 99 6. 99
 3. Peter Mertes Bereich Bingen 100 cl
  % of 100
  ELDERS Normale prijs 4. 49 3. 69
  Alleen in winkel verkrijgbaar

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

kenmerken van riesling

De Riesling druif is de mooiste druif van Duitsland, maar deze druif is ook een oude bekende van de Franse Elzas. De druif rijpt pas laat rond september of begin oktober. Rond deze tijd krijgt de druif goudgele kleur met kleine spikkeltje op de schil. Deze lichte druiven zijn geschikt voor droge en elegante wijnen.

De bekendheid van deze druif is echter te danken aan de zoete wijnen van deze soort. De Riesling druif kan wijnen van zeer hoge kwaliteit maken die lang houdbaar zijn. De druifstokken staan voor als je hoge kwaliteit wilt tegen steile hellingen aangeplant.

Naast Duitsland en de Elzas is de riesling nu over de hele wereld aangeplant, zo vind je hem nu ook in Italië, Australië, Luxemburg, de VS en nog veel meer landen. Toch wordt deze druif in Duitsland nog steeds “De Koningin van de druiven” genoemd.

Er zijn nog onduidelijkheden waar de naam Riesling vandaan komt. In het Russisch betekend het "donker hout". Later lees je dat de wijn niet van houtlagering houdt. Hoe deze Duitse wijn aan zijn naam komt is dus een raadsel.

smaak van riesling

Riesling is een witte wijn die vooral in Duitsland wordt verbouwd. De smaak van de witte wijn van Riesling is vaak droog en elegant. De zoete wijnen van de Riesling druif zijn echter het bekendst. De jonge wijnen hebben tonen en aroma s van limoen, als de wijnen ouder worden en langer rijpen krijgen ze tonen van abrikoos.

Door de hoge zuurgraad van de wijn en de vele tannine kan je deze wijn heel lang laten rijpen. De smaak van de wijn veranderd ook in het rijpingsproces. Toch kan je deze wijn zeer jong ook al drinken, waardoor je frisse zuren en een droge riesling krijgt. De wijn houdt niet van houtlagering en dit gebeurt dan ook nooit.

riesling wijn

wijn en spijs

Deze van fris tot zeer zoete wijn drink je lekker bij pittige gerechten. Denk hierbij aan de Thaise en Indonesische keuken. Als je meer te weten wilt komen bij wat voor gerechten je bij welke wijn moet drinken, moet je hier klikken voor onze speciale pagina.

serveertemperatuur riesling

Een Rieslingwijn drink je op 8 graden. Dat is dus de perfecte temperatuur als je de wijn zo uit de koelkast haalt. 

Wil jij online wijn bestellen voor een eerlijke prijs? Dan zit jij hier bij Dirckiii helemaal goed. Goede wijn hoeft namelijk niet duur te zijn. Koop op deze pagina de beste Rieslingwijnen voor de beste prijs!