XXL Flessen!
Pinot Grigio Wijn

pinot grigio wijn

De Pinot Grigio is de perfecte wijn om te drinken op een warme dag. Deze prachtige druif komt van origine uit Frankrijk, maar wordt onder andere in Italië veelvuldig verbouwd. Daar is de Pinot Grigio helemaal aangepast aan de wenselijke smaak eigenschapen en het klimaat. Op deze pagina vind je de beste Pinot Grigio wijnen voor een eerlijke prijs!

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. I Castelli Romeo E Giulietta Pinot Grigio 75 cl
  Waardering:
  97%
 2. Bericanto Pinot Grigio 75 cl
  Waardering:
  98%
  ELDERS Regular Price 9. 99 7. 99
 3. Casa Defra Pinot Grigio 75 cl
  Waardering:
  89%
  ELDERS Regular Price 7. 29 5. 79
 4. Maturo Pinot Grigio 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 6. 99 4. 99
 5. Maturo Pinot Grigio Blush Rose 75 cl
  Waardering:
  70%
  ELDERS Regular Price 6. 99 4. 99
 6. I Am Pinot Grigio 75 cl
  Waardering:
  95%
  3. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 7. I Am Rose 75 cl
  Waardering:
  93%
  3. 99
  Tijdelijk uitverkocht

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

wat is pinot grigio

De Pinot Grigio druif is afkomstig van een cultivar uit Frankrijk. Dit wil zeggen dat de druif is aangepast aan wenselijke eigenschappen. Andere namen voor dezelfde druif zijn: malvoisie, grauburgunder, ruländer en szürkebarát. De Pinot Gris is zijn broertje en komt uit Noord Italië.

De druiven hebben veel suikers en een relatief lage zuurgraad en dus weinig zuren. Hierdoor wordt de druif bij voorkeur in wat koudere klimaten geteeld. Als je deze drijf in een warm klimaat teelt, krijg je vaak een wat zoetige wijn. De druif bevat weinig pigment zodat de wijnen wit of hooguit rosé kleurig kunnen zijn.

De Pinot Grigio heeft compacte trossen die de druif kwetsbaar maken voor rottingen. Als de wijn verbouwd wordt in een gebied met najaar regens, wordt de druif vroeg geplukt. De Pinot Gris is het broertje van de blauwe Pinot Noir en het zusje van de Chardonnay.

de smaak van pinot grigio

Pinot Grigio is een frisse, droge witte wijn met een redelijk hoge zuurgraad. De wijn heeft aroma’s van citrus en perzik waardoor hij een fruitig karakter krijgt. Het frisse karakter krijgt hij door de aroma’s van amandelen, honing en gember.

Deze wijn is een echte allemansvriend en perfecte voor een warme zomerse dag. In de Elzas proberen boeren de druif zo laat mogelijk, wat ervoor zorgt dat de wijn een milde tot zoete smaak heeft. De witte wijnen uit Italië zijn vaak droog, licht en fris met een mineraal karakter.

serveertemperatuur pinot grigio

Een Piont Grigio drink je net als een Sauvignon Blanc lekker koud. Deze frisse wijn moet je drinken op een temperatuur van rond de 7 graden, voor het optimale smaakgevoel.

Wil jij de Lekkerst Pinot Grigio drinken of deze wijn cadeau doen? Dan zit jij bij Dirckiii helemaal goed! Bestel nu en profiteer van gratis bezorging!