XXL flessen!
Australische Wijn

Australische wijn

Australische wijn kopen? Of je nu op zoek bent naar witte wijn of rode wijn, de lekkerste wijnen en de beste deal vind je bij DirckIII! Bekijk hier onze scherpe Australische wijn in de aanbieding en onze standaard lage prijzen. Onze favoriet? Ga voor een lekkere volle witte wijn. Een echte Australische specialiteit dankzij het altijd zonnige klimaat.

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. William's Creek Shiraz Reserve 75 cl
  Waardering:
  92%
  ELDERS Regular Price 6. 99 5. 49
 2. Settlers Creek Merlot 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
 3. Settlers Creek Chardonnay 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
 4. William's Creek Semillon - Chardonnay Reserve 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 6. 99 5. 49

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De ontwikkeling van Australische wijn

Australië, ook wel down under, is een land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen. Desalniettemin is het ook nog eens een van de grootste wijnproducenten wijn ter wereld. Het land heeft een lange wijngeschiedenis. De productie van wijn gaat namelijk terug tot de late 18e eeuw.

In de afgelopen jaren is Australië uitgegroeid tot een van de grootste wijn producerende landen ter wereld. Australië staat bekend om zijn heerlijke wijnen van hoge kwaliteit en onderscheidende smaken.

Geschiedenis van Australische wijn

De eerste wijngaard in Australië is gesticht in 1788 door Captain Arthur Phillip. Dit is de stichter van de eerste nederzetting van Australië in Sydney.

De wijngaard, gelegen in wat nu de voorstad van Parramatta is, had weinig succes. Het zou nog enkele tientallen jaren duren voordat de wijnindustrie in Australië zou gaan rollen.

In de vroege jaren 1800 begonnen Duitse en Zwitserse immigranten met 

het planten van wijngaarden. Dit deden zij vooral in Zuid-Australië en Victoria. Dit leidde tot de eerste commerciële wijnproductie in het land.

Rond het jaar 1850 waren er ongeveer 100 wijngaarden in Australië. Hieruit ontstond ook de wijnexport naar Groot-Brittannië te groeien.

In de late 19e eeuw leidde een luizenplaag tot het verlies van veel Europese wijngaarden. waardoor Australië een grotere rol begon te spelen in de wijnproductie.

In de jaren 1950 begonnen wijnproducenten in Australië zich te concentreren op het produceren van tafelwijnen. Deze waren van hoge kwaliteit. In de jaren 1970 en 1980 braken Australische wijnproducenten door op de wereldmarkt.

Australische wijn

Australische wijn streken

Australië heeft een grote verscheidenheid aan wijnstreken, elk met zijn eigen klimaat en kenmerken. Een van de belangrijkste wijnstreken van Australië is de Barossa valley in Zuid-Australië. Dit gebied staat bekend om zijn bijzondere Shiraz-wijnen, maar produceert ook Cabernet Sauvignon, Grenache en Mourvèdre.

Een andere belangrijke wijnstreek in Australië is de Hunter-vallei, ten noorden van Sydney. Deze regio is vooral bekend om zijn Semillon-wijnen, maar produceert ook Chardonnay en Australische Shiraz.

Andere belangrijke wijnstreken in Australië is de Yarra-vallei in Victoria. Deze staat bekend om zijn Pinot Noir en Chardonnay. Daarnaast is er ook de Margaret River in West-Australië. Deze staat bekend om zijn Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

Australische druivensoorten

In Australië wordt een breed scala aan wijnen gemaakt van verschillende druivensoorten. De meest voorkomende druivensoorten in Australië zijn: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot. Maar ook de Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon en Riesling komen veelvuldig voor.

Shiraz is misschien wel de bekendste en meest geproduceerde druivensoort in Australië. Het is een druivensoort die van nature in de Rhône-vallei in Frankrijk groeit. Deze druif werd in Australië geïntroduceerd in de jaren 1830.

Het klimaat en de bodem samenstelling in Australië zorgen voor een unieke smaak. Vooral voor de stijl van Shiraz-wijnen. Shiraz-wijnen zijn over het algemeen voller en krachtiger dan hun Franse varianten.

Cabernet Sauvignon is een andere veelvoorkomende druivensoort in Australië. Deze wordt voornamelijk geproduceerd in de wijnstreken van Zuid-Australië, Victoria en West-Australië. Cabernet Sauvignon wijnen uit Australië hebben vaak een rijke, volle smaak. Ze zijn daarmee een populaire keuze voor liefhebbers van rode wijn.

Chardonnay is een witte wijnen druivensoort die veel wordt geproduceerd in Australië. De chardonnay druif staat bekend om zijn rijke, boterachtige smaak en complexe aroma's. De druiven groeien goed in de koelere wijnstreken van Australië, zoals de Yarra valley en Margaret River. Ook in warmere gebieden gedijd de Chardonnay druif uitstekend.

Semillon is een andere witte druivensoort die populair is in Australië. Voornamelijk wordt deze druif geproduceerd in de Hunter valley. Semillon wijnen uit Australië hebben vaak een frisse, levendige smaak met hints van citrus en kruiden.

Riesling is een witte druivensoort die goed groeit in de koelere wijnstreken van Australië. Bijvoorbeeld de Clare-vallei in Zuid-Australië. Australische Riesling-wijnen hebben vaak een frisse, levendige smaak met hints van limoen en groene appel.

Wijnproces en kwaliteit

De kwaliteit van Australische wijn kopen is de afgelopen decennia sterk verbeterd. Dankzij een combinatie van geavanceerde technologie en aandacht voor detail in het wijnproductie proces. Australische wijnmakers zijn ook erg trots op hun milieu vriendelijke productie methoden. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in de wijngaarden en de Australische wijnhuizen.

Het wijnproductie proces in Australië begint met de selectie van de juiste druivensoorten. Afhankelijk van de specifieke wijnstijl die de producent wil maken. Vervolgens worden de druiven met de hand geplukt of machinaal geoogst en naar de wijnmakerij gebracht.

In de wijnmakerij worden de druiven geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks of eikenhouten vaten. De wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten om de smaak en aroma's te ontwikkelen. Dit gebeurt voordat deze wordt gebotteld en op de markt gebracht.

Australische wijn die wij aanbieden bij Dirck3!

De Australische wijngaarden resulteren in prachtig lekkere wijnen. Bij Dirck3 hebben we speciaal voor jou de lekkerste Australische wijnen geselecteerd.

Australische wijn

Bestel dus nu jouw Australische wijn in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen! Benieuwd naar de andere landen die Dirck3 in het assortiment heeft? Kijk hieronder voor ons diverse aanbod: