XXL Flessen!
Australische Wijn

Australische wijn

Australische wijn kopen? Of je nu op zoek bent naar witte wijn of rode wijn, de lekkerste wijnen en de beste deal vind je bij DirckIII! Bekijk hier onze scherpe Australische wijn aanbiedingen en onze standaard lage prijzen. Onze favoriet? Ga voor een lekkere volle witte wijn. Een echte Australische specialiteit dankzij het altijd zonnige klimaat.

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. William's Creek Shiraz Reserve 75 cl
  Waardering:
  92%
  ELDERS Regular Price 5. 79 4. 49
 2. William's Creek Semillon - Chardonnay Reserve 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 5. 79 5. 49
 3. Yellow Tail Merlot 75 cl
  Waardering:
  95%
  ELDERS Regular Price 6. 69 5. 99
 4. Yellow Tail Chardonnay 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 6. 69 5. 99

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

geschiedenis australische wijnbouw

De Australische wijnbouw is ontstaan in de 18e eeuw, met de komst van de Eerste Vloot van de kolonisten. Kapitein Arthur Phillip introduceerde de eerste druivenstokken in (het latere) Sydney. Het was direct duidelijk dat er een mooie toekomst in het verschiet lag voor de wijn van “Down Under”. Met name eenvoudige wijnen en zoete dessertwijnen kwamen op dat moment uit Australië.

In de jaren daarna ging Australië verder over op de productie van lichte tafelwijnen. In de jaren 90 wonnen de Australische wijnen zelfs gouden medailles in Parijs en Londen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de wijnbouw in een dip. De interesse voor wijn verminderde en de bevolking kreeg een voorkeur voor bier en sterkere drank. Gelukkig bloeide de wijnverkoop na deze donkere periode weer op. Tegenwoordig is Australië verantwoordelijk voor een groot aantal wijnen van hoge kwaliteit, waaronder William’s Creek en Yellow Tail.

wijngebied van australie

Australië kent vele verschillende klimaatzones. De zes grootste wijngebieden zijn Queensland, New South Wales, South Australia, Victoria, Tasmania en Western Australia.

Bijna 50%(!) van de Australische wijnen is afkomstig uit het zuiden van het land. Aan de zuidkust is het klimaat wat koeler dan in het binnenland en dus ideaal voor de productie. Dankzij het heerlijke zonnetje, dat in Australië altijd lijkt te schijnen, rijpen de wijnen snel. Dit maakt de wijnen lekker vol van smaak.

australische specialiteit

Australië beschikt over een record op het gebied van technische innovatie en wijncultuurtechnieken. Ook nemen zij met gemak technieken uit andere landen over om deze vervolgens nog beter te maken.

Eerder vertelden we al dat er van oorsprong met name dessertwijnen werden geproduceerd in Australië. Een specialiteit, die enkel in Australië te vinden is, zijn dessertwijnen geproduceerd van muskaatdruiven.

Wijn aanbieding

Het beste wijn voordeel vind je bij DirckIII! Wijn bestellen? Wij bezorgen jouw wijn gratis in heel Nederland.

Benieuwd naar ons gehele assortiment? Bekijk hier alle wijnen.