XXL flessen!
Rum Aanbieding

rum aanbieding

Rum, iedereen kent deze populaire sterke drank wel. Heerlijk te combineren in je favoriete cocktail of mixdrankje, maar ook erg lekker om puur te drinken. Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment met de aller beste rum aanbiedingen.

Producten 1-24 van 49

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
 1. Ron Barcelo Imperial 70 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 28. 99 Special Price 24. 99
 2. Ron Barcelo Gran Anejo 70 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 20. 49 Special Price 17. 99
 3. Bacardi Carta Blanca 70 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 18. 49 Special Price 13. 99
 4. Captain Morgan Spiced Gold 70 cl
  Waardering:
  98%
  NORMAAL Regular Price 16. 59 Special Price 12. 99
 5. Ron Abuelo Anejo 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 18. 99 17. 99
 6. El Dorado Rum 8 Years 70 cl
  Waardering:
  97%
  ELDERS Regular Price 27. 69 24. 99
 7. Malibu Strawberry 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 17. 29 17. 19
 8. Bacardi Spiced 70 cl
  Waardering:
  84%
  ELDERS Regular Price 18. 99 18. 49
 9. Bacardi Carta Oro 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 20. 99 19. 95
 10. Malibu Watermelon 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 17. 99 16. 49
 11. Havana Club Anejo 3 Anos 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 20. 49 19. 99
 12. The Kraken Black Spiced Rum 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 29. 39 28. 99
 13. Bacardi Rum Punch Cocktail 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 17. 29 14. 99
 14. Bacardi Anejo Cuatro 4 years 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 24. 69 23. 79
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 15. Malibu Passion Fruit 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 17. 29 17. 19
 16. Cachaca 51 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 17. 49 16. 49
 17. Bacardi Carta Negra 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 20. 99 19. 95
 18. Bacardi Tropical 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 20. 99 19. 95
 19. Captain Morgan Apple sliced 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 16. 99 15. 99

Producten 1-24 van 49

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

wat is rum?

Rum is een sterke drank die verkrijgbaar is in ontzettend veel verschillende stijlen, kleuren en smaken. Misschien is rum wel de meest diverse sterke drank ter wereld. De wereldberoemde sterke drank laat zich gemakkelijk mixen in de lekkerste cocktails en longdrinks, maar is ook heerlijk om puur “on the rocks” te drinken. Kortom een drank dat van alle markten thuis is! 

hoe wordt rum gemaakt?

Alle rum wordt gemaakt van een bijproduct dat voortvloeit uit suikerriet, melasse. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van vers suikerriet sap of suikerrietsiroop. Het soort suikerriet wat wordt gebruikt, bepaald de uiteindelijke kwaliteit van de rum.

De basis is dus de melasse van suikerriet. Aan de melasse wordt gist en water toegevoegd en dan kan het fermentatieproces van start gaan. Dit proces duurt tussen de 2 en 12 dagen, afhankelijk van welke methode er wordt gebruikt. Als dit proces is afgerond wordt de rum gedestilleerd en rijpt de rum minstens een jaar. De rum wordt gestookt in tropische gebieden. Dit heeft als voordeel dat het rijpingsproces door de warmte wordt versneld.

waar komt rum vandaan?

Bij rum wordt al snel gedacht aan piraten, tropische Caribische stranden en erg sterke en goede verhalen. Helemaal onwaar zijn deze associaties niet maar de historie ligt wel iets anders. Het land van herkomst is namelijk Brazilië. Rum begon zich te verspreiden in de 16de eeuw. Spaanse en Portugese kolonisten plantten suikerriet in Brazilië. De eerste rum ontstond en kreeg de naam Cachaça. Deze rum werd al snel erg populair in Brazilië. De drank verspreidde zich al snel over het Caribische gebied waardoor rum hét favoriete drankje werd van zeelieden en zeerovers. Zij waren tenslotte vaak aanwezig in de Caribische gebieden. Doordat de zeelieden en zeerovers de sterke drank overal mee naartoe namen werd rum al snel bekend over de hele wereld.

Momenteel wordt er nog steeds veel rum in het Caribische gebied. Bekende rum, zoals Bacardi, Malibu Caribbean Rum en Havana Club, worden hier gemaakt. De productie van Rum is niet alleen gebleven in het Caribische gebied. In ruim 40 andere landen worden allerlei verschillende soorten rum geproduceerd.

 

waar komt de naam rum vandaan?

Er zijn verschillende gedachtegangen over de vraag waar de naam ‘rum’ vandaan is gekomen. De meest aannemelijke gedachtegang is dat de naam afstamt van de Latijnse benaming voor suiker, ‘saccharum’. Volgens andere zou ‘rum’ een vervorming zijn uit het Franse woord voor aroma, namelijk ‘arome’. Ook is er een Nederlandse gedachtegang namelijk dat de naam ‘rum’ vernoemd zou zijn naar de grote drinkglazen waar Nederlandse zeelui uitdronken, ‘roemer’.

kleur rum

De methode die er wordt gebruikt om de rum te rijpen bepaald vervolgens de kleur. Eiken vaten zorgen er juist voor dat de rum een bruine of donkere kleur krijgt, er ontstaat bruine rum. Bruine rum die wij aanbieden zijn bijvoorbeeld: Captain Morgan Dark Rum , Sunny Bay Rum en Bacadi Carta Negra.

Witte rum wordt geproduceerd door de rijping te laten plaatsvinden in stalen tanks en door de bruine rum te filteren. Zo zal er een kleurloze rum overblijven. De kleurloze rum kennen wij als de klassieke witte rum. De bekendste witte rum die wij aanbieden is natuurlijk de Bacardi Carta Blanca.

Naast de witte-, bruine- en donkere rum kennen wij nog een andere kleur rum. Deze rum wordt vaak over het hoofd gezien, namelijk de zwarte rum. Deze rum krijgt zijn zeer donkere kleur door toevoeging van extra melasse, karamel of beide. De rum krijgt hierdoor een extra sterke smaak en een donkerdere kleur dan andere soorten rum. Een goed voorbeeld van een zwarte rum is de Kraken Rum. Deze rum komt uit het Caribische gebied en is 12 tot 14 maanden lang gerijpt in eikenhouten vaten. In de rum zal je diverse smaken proeven zoals zoete koffie, karamel, toffee, maar ook verschillende specerijen zoals gember, kruidnagel & kaneel.

soorten rum

Naast de klassieke witte rum zijn er ook nog andere soorten rum die wij aanbieden. Van heldere witte tot ‘rijpere’ bruine/donkere/zwarte rum. Wij bieden de volgende soorten rum aan:

 • Witte rum: heldere witte rum bevat een neutrale smaak naast de algemene zoete smaak van rum. Misschien wel de bekendste witte rum die er is, is de Bacardi Carta Blanca. Door de zachte smaak van vanille en amandel die de drank bevat is deze klassieke witte rum erg goed te mixen in cocktails.

 • Bruine rum: door het rijpingsproces in houten vaten heeft de rum een bruine kleur gekregen. Smaken die de bruine rum bevat zitten vol aroma’s zoals bijvoorbeeld specerijen.

 • Cachaca: dit is de Braziliaanse variant van rum en wordt altijd gemaakt van versgeperst suikerriet. Cachaça krijgt door het verse sap een meer uitgesproken suikerrietsmaak. Een zeer bekend Cachaca merk is: Cachaça 51.

 • Flavored rum: dit is rum met een smaakje. Die smaken komen vooral uit fruit dat is mee-gedistilleerd tijdens het productieproces van de rum. Denk bijvoorbeeld aan de kokos smaak die Malibu heeft.

 • Overproof rum: dit is rum met een alcoholpercentage van minstens 75%. Bijvoorbeeld Stroh Rum.

 • Spiced Gold rum: zit tussen de witte en bruine rum in. Gold rum heeft de gouden kleur gekregen doordat het productproces heeft plaatsgevonden is eiken vaten. De smaak zit tussen de lichte witte rum en zwaardere bruine rum. Een bekend merk van gold rum is Captain Morgan.

 • Spiced rum: deze rum soort heeft als basis de gold rum, maar dan zijn er wat extra specerijen toegevoegd zoals kaneel of anijs. Hierdoor heeft de rum een donkerdere kleur gekregen. De spiced rum is momenteel zeer populair door de populaire Netflix serie ‘Peaky Blinders’. Peaky Bliders is een criminele bende die kort na de eerste wereldoorlog actief was in het Verenigd Koninkrijk.

merken rum die wij aanbieden

Wij bieden verschillende rum aan, met de laagste prijs. Zo bieden wij de bekende en populaire Bacardi rum aan maar ook andere topmerken rum. 

Bacardi

Ron Barcelo

Borgoe 82

Ron Miel

Cachaca 51

Shipmaster Rum

Captain Morgan

Stroh Rum

Don Papa

Sunny Bay

El Dorado

The Kraken

Havana Club Rum

Zacapa Cent 23

de goedkoopste rum kopen bij dirck3

Voor de goedkoopste rum, ben je bij Dirck3 aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment.

Neem ook een kijkje bij al onze andere dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!