XXL flessen!

Gin

Gin, één van de meest populaire en gehypte dranken van dit moment! Oneindige variaties in ingrediënten, smaken en toepassingen maken gin ook nog eens één van de meest veelzijdige sterke dranken ter wereld. Bovendien is gin ook dé sterkhouder geworden in veel hedendaagse cocktails en mixjes. Gin, we love it! Ga je liever voor gin alcoholvrij? Dat kan natuurlijk ook!

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Hendrick's Gin 70 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 38. 69 Special Price 29. 99
 2. Tanqueray London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  73%
  NORMAAL Regular Price 22. 59 Special Price 17. 99
 3. Bombay Citron Presse Lemon Flavoured Gin 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 26. 59 24. 99
 4. Drumshanbo Gunpowder Irish Gin 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 39. 99 33. 99
 5. Bombay Bramble Gin 50 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 19. 99 18. 99
 6. Bombay London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  60%
  ELDERS Regular Price 19. 99 18. 59
 7. Tanqueray Blackcurrant Royale Gin 70 cl
  Waardering:
  73%
  ELDERS Regular Price 27. 99 25. 99
 8. 24 Herbs Gin 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 21. 99 17. 99
 9. Suntory Roku Gin Japanse craft gin 70 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 33. 99 29. 99
 10. Gordon's Sicilian Lemon Gin 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 20. 49 19. 95
 11. Gordons 0,0% Alcohol Free 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 16. 99 15. 99
 12. Bombay Sapphire London Dry Gin 50 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 19. 99 19. 49
 13. Gibson's London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  98%
  ELDERS Regular Price 17. 19 16. 49
 14. Gordon's Premium Pink Gin 70 cl
  Waardering:
  91%
  ELDERS Regular Price 21. 19 19. 95
 15. Rose D'Argent Strawberry Gin 70 cl
  Waardering:
  97%
  ELDERS Regular Price 17. 49 14. 99
 16. Gordon's London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 17. 99 17. 29
 17. Gordon's London Dry Gin 100 cl
  Waardering:
  87%
  ELDERS Regular Price 24. 49 19. 99
 18. Quality 10 London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  80%
  10. 49
 19. Mare Mediterranean Gin 70 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 40. 99 37. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 20. Tanqueray Flor de Sevilla 70 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 32. 99 27. 99
  Tijdelijk uitverkocht

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Gin - zo is het ontstaan!

Gin is ontstaan in de 17e eeuw vanuit de bekende Hollandse en Belgische Jenever. Toen Engelse soldaten aan de zijde van de Lage Landen meevochten tegen de Spanjaarden, kwamen zij voor het eerst in aanraking met ‘Genever’, wat zij ook wel ‘Dutch Courage’ noemden. Tegelijkertijd her-distilleerde men in de Nederlanden zelf hun genever met allerlei kruiden (zoals, anijs, karwij en koriander) en verkocht men dit in apotheken als wondermiddel tegen verschillende kwalen. Toen Willem van Oranje in 1689 koning werd van Engeland, groeide de populariteit van genever (de Engelsen verbasterden dit tot gin). Toen de regering stoken zonder vergunning toestond én tegelijkertijd hoge accijnzen hief op geïmporteerde dranken, werd gin dé drank van Engeland. De veel lagere prijs t.o.v. buitenlandse sterke dranken, maakte gin ook dé drank van de arbeidersklasse. Uiteindelijk zorgde dit voor enorme maatschappelijke problemen en greep de regering in met de Gin Act (1751), wat resulteerde in veel clandestiene verkoop door pubs (zoals shotjesverkoop door speciale ‘katten’ luikjes, waarbij een afbeelding van een zwarte kat een geheim luikje bij de pootafdruk had, waar men een stiekem glas gin kon ‘bestellen’ via een muntautomaat – hier komt volgens de overlevering ook de naam ‘Old Tom Gin’ vandaan).

Old Tom Gin

opkomst van nieuwe Gin stijlen

In de 18e en 19e eeuw kwamen nieuwe stijlen gin in opkomst, zoals de reeds genoemde Old Tom Gin (een wat zoetere variant, die qua smaak een mooie schakel is tussen London Dry Gin en de Nederlandse jenever), de Plymouth Gin (een variant die wat zachter en hartiger is dan London Dry én de favoriet was van de Royal Navy, omdat het puur gedronken kon worden, daar de jeneverbes smaak wat minder uitgesproken is) en de London Dry Gin, de meest voorkomende en bekende stijl. Daarnaast zijn er nog bekende likeuren op basis van gin. De meest bekende zijn de Sloe Gin (hierbij wordt traditioneel een gin getrokken op ingeprikte sleedoornbessen. De goedkopere varianten worden vaak kunstmatig gekleurd en op smaak gebracht) en Pimm’s (een likeur op basis van gin en verschillende specerijen en fruitsoorten. In Engeland wordt dit vaak gemixt met limonade en partjes fruit).Gin

 

 

 

 

 

 

 

london dry gin

Bij London Dry Gin gelden strenge regels omtrent productie. Men mag alleen alcohol van granen distilleren; ook mag de smaak alleen verkregen zijn door het opnieuw distilleren van de verkregen alcohol met de gekozen kruiden, specerijen en/of planten. Ook moet de voornaamste ‘botanical’ de jeneverbes zijn en mag het distillaat niet bijgekleurd worden of gezoet worden met meer dan 0,1gr suiker per liter. Ten slotte mag men ook niets extra’s toevoegen behalve water. Al deze regels zorgen ervoor dat London Dry met afstand de meest droge gin op de markt is.

Gin smaken uit elke hoek van de wereld

Door de immense opmars van gin in de afgelopen jaren, zijn er honderden nieuwe varianten uit elke hoek van de wereld op de markt gekomen, zeker ook in het premium segment. Of je nu zoekt naar een hartige gin met Mediterrane invloeden, of een fruitige gin uit het Zwarte Woud – tegenwoordig is er voor elke smaak een gin. Een gin die nu ook weer veel opspraak maakt, is de pink gin. Ook gin-festivals en speciale Gin & Tonic masterclasses worden vaker en vaker georganiseerd. De markt voor premium tonics zoals Fever-Tree groeit mee met de nieuwe gin rage en ook daar zijn diverse smaken te vinden, zodat je altijd een ideale combi kunt vinden die past bij jouw favoriete gin.

Gin

diverse gin smaken

Gin heeft naast de diversiteit in flessen met prachtige etiketten ook verschillende smaken. Hieronder een aantal Gin smaak profielen die wel vaker voorbij ziet komen.

 • Citrus: als een Gin de term citrus op het etiket heeft staan dan kan je ervan uit gaan dat je de volgende smaken en geuren tegen gaat komen. Denk aan aroma's afkomstig van limoen, citroen, sinaasappel, mandarijn en grapefruitschillen.

 • Floral: florale tonen in een Gin doen je meteen denken aan de Lente! Denk aan bloemige geuren en smaken afkomstig van bloesems en bloemen. Hendirck's Gin is één van de populairste floral Gins.

 • Spice: spiced Gin is een zeer uiteenlopend begrip. Voor een spiced Gin worden kruiden vanuit de hele wereld gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zoete kaneel, frisse koriander en kruidnagel. Soms worden spiced Gins zelfs een periode gerijpt op vaten van eikenhout.

 • Juniper: ofwel de jeneverbes. Deze term kom je vaak tegen op het etiket van een Gin, vooral een traditionele London Dry Gins. Bij nieuwe, meer experimentele Gins wordt de jeneverbes wat meer op de achtergrond gezet.

de ultieme gin & tonic mix

Dat de gin-tonic de ultieme mix is daar kun je eigenlijk niet omheen. Overal in de horeca zie je ze staan; Gin-Tonic, GT's of Gin Tonic. Maar hoe zijn we eigenlijk aan deze mix gekomen? Check het filmpje over de ultieme mix hieronder!

 

 

populaire gin hashtags

Gin is op social media echt booming, deze populaire drank heeft dan ook oneindig veel hashtags op Instagram en Facebook. Post jij wel eens een GT op Insta of Facebook? Gebruik dan deze Gin (tonic) hashtags voor 'the likes'! 

#gin #cocktails #cocktail #drinks #ginstagram #ginjunkie #ginforthewin #thankgodforgin #zonderginisertonicsaan #drink #mixology #bartender #gintonic #bar #ginandtonic #drinkstagram #ginoclock #gintasting #mixologist #drinkup #ginlovers #alcohol #cocktailbar #ginspiration #photooftheday #ginlover #gt #tonic #gintime #instagood

 

gin assortiment van dirck3

Benieuwd naar het gin assortiment van Dirck3? Wij hebben de beste merken voor de kleinste prijsjes, waaronder Bobby's gin, Bombay gin, Damrak Amsterdam gin, Gibson's gin, Gordon's gin, Hendrick's gin, Tanqueray gin, Zuidam gin en Roku gin

 

voordelig gin kopen

Dirck3 heeft tientallen soorten gin voor een vaste lage prijs in het assortiment. Daarnaast hebben we ook nog eens bijna wekelijks diverse soorten gin in de actie voor zeer scherpe prijzen! Voordelig gin kopen voor de laagste prijs doe je dus bij Dirck3!

Weten hoe je de lekkerste Gin Tonic maakt? Dirck3 heeft het lekkerste Gin Tonic recept speciaal voor jou samengesteld!