Dirckiii
Gin

Gin, één van de meest populaire en gehypte dranken van dit moment! Oneindige variaties in ingrediënten, smaken en toepassingen maken gin ook nog eens één van de meest veelzijdige sterke dranken ter wereld. Bovendien is gin ook dé sterkhouder geworden in veel hedendaagse cocktails en mixjes. Gin, we love it!

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Pimm's No. 1 Gin likeur 70 cl
  ELDERS Normale prijs 17. 49 12. 99
 2. Tanqueray London Dry Gin 100 cl
  ELDERS Normale prijs 29. 99 19. 99
 3. Bulldog London Dry Gin 70 cl
  ELDERS Normale prijs 27. 49 23. 99
 4. Boomsma Dry Gin 70 cl
  ELDERS Normale prijs 28. 99 24. 99
 5. Langley's Old Tom Gin 70 cl
  ELDERS Normale prijs 32. 99 24. 99
 6. Tanqueray Flor de Sevilla 70 cl
  ELDERS Normale prijs 31. 99 24. 99

Producten 1-24 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

hoe is gin ontstaan?

Gin is ontstaan in de 17e eeuw vanuit de bekende Hollandse en Belgische Jenever. Toen Engelse soldaten aan de zijde van de Lage Landen meevochten tegen de Spanjaarden, kwamen zij voor het eerst in aanraking met ‘Genever’, wat zij ook wel ‘Dutch Courage’ noemden. Tegelijkertijd her-distilleerde men in de Nederlanden zelf hun genever met allerlei kruiden (zoals, anijs, karwij en koriander) en verkocht men dit in apotheken als wondermiddel tegen verschillende kwalen. Toen Willem van Oranje in 1689 koning werd van Engeland, groeide de populariteit van genever (de Engelsen verbasterden dit tot gin). Toen de regering stoken zonder vergunning toestond én tegelijkertijd hoge accijnzen hief op geïmporteerde dranken, werd gin dé drank van Engeland. De veel lagere prijs t.o.v. buitenlandse sterke dranken, maakte gin ook dé drank van de arbeidersklasse. Uiteindelijk zorgde dit voor enorme maatschappelijke problemen en greep de regering in met de Gin Act (1751), wat resulteerde in veel clandestiene verkoop door pubs (zoals shotjesverkoop door speciale ‘katten’ luikjes, waarbij een afbeelding van een zwarte kat een geheim luikje bij de pootafdruk had, waar men een stiekem glas gin kon ‘bestellen’ via een muntautomaat – hier komt volgens de overlevering ook de naam ‘Old Tom Gin’ vandaan).

Old Tom Gin

opkomst van nieuwe stijlen

In de 18e en 19e eeuw kwamen nieuwe stijlen gin in opkomst, zoals de reeds genoemde Old Tom Gin (een wat zoetere variant, die qua smaak een mooie schakel is tussen London Dry Gin en de Nederlandse jenever), de Plymouth Gin (een variant die wat zachter en hartiger is dan London Dry én de favoriet was van de Royal Navy, omdat het puur gedronken kon worden, daar de jeneverbes smaak wat minder uitgesproken is) en de London Dry Gin, de meest voorkomende en bekende stijl. Daarnaast zijn er nog bekende likeuren op basis van gin. De meest bekende zijn de Sloe Gin (hierbij wordt traditioneel een gin getrokken op ingeprikte sleedoornbessen. De goedkopere varianten worden vaak kunstmatig gekleurd en op smaak gebracht) en Pimm’s (een likeur op basis van gin en verschillende specerijen en fruitsoorten. In Engeland wordt dit vaak gemixt met limonade en partjes fruit).Gin

london dry gin

Bij London Dry Gin gelden strenge regels omtrent productie. Men mag alleen alcohol van granen distilleren; ook mag de smaak alleen verkregen zijn door het opnieuw distilleren van de verkregen alcohol met de gekozen kruiden, specerijen en/of planten. Ook moet de voornaamste ‘botanical’ de jeneverbes zijn en mag het distillaat niet bijgekleurd worden of gezoet worden met meer dan 0,1gr suiker per liter. Ten slotte mag men ook niets extra’s toevoegen behalve water. Al deze regels zorgen ervoor dat London Dry met afstand de meest droge gin op de markt is.

smaken uit elke hoek van de wereld

Door de immense opmars van gin in de afgelopen jaren, zijn er honderden nieuwe varianten uit elke hoek van de wereld op de markt gekomen, zeker ook in het premium segment. Of je nu zoekt naar een hartige gin met Mediterrane invloeden, of een fruitige gin uit het Zwarte Woud – tegenwoordig is er voor elke smaak een gin. Ook gin-festivals en speciale Gin & Tonic masterclasses worden vaker en vaker georganiseerd. De markt voor premium tonics zoals Fever-Tree groeit mee met de nieuwe gin rage en ook daar zijn diverse smaken te vinden, zodat je altijd een ideale combi kunt vinden die past bij jouw favoriete gin.

de ultieme mix gin & tonic

Dat de gin-tonic de ultieme mix is daar kun je eigenlijk niet omheen. Overal in de horeca zie je ze staan; Gin-Tonic, GT's of Gin and Tonic. Maar hoe zijn we eigenlijk aan deze mix gekomen? Check het filmpje over de ultieme mix hieronder!

voordelig gin kopen

DirckIII heeft tientallen soorten gin voor een vaste lage prijs in het assortiment. Daarnaast hebben we ook nog eens bijna wekelijks diverse soorten gin in de actie voor zeer scherpe prijzen! Voordelig gin kopen voor de laagste prijs doe je dus bij DirckIII!