XXL Flessen!
Malbec Wijn

malbec

Argentinië heeft een breed scala aan goede wijnen. Veel wijnen uit Argentinië zijn gemaakt met de Malbec-druif. Benieuwd hoe de Malbec wijnen smaken? Dirck3 heeft speciaal voor de lekkerste Malbec wijnen in het assortiment. Bestel dus nu jouw Argentijnse Malbec wijn in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen!

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Serbal Malbec 75 cl
  Waardering:
  73%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 99
 2. Asado Mendoza Malbec 75 cl
  Waardering:
  60%
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Over de Argentijnse druif: Malbec

De Argentijnse Malbec is een rode druivensoort die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. De druif staat bekend om zijn diepe kleur en volle smaak van zwart fruit. De Malbec druif wordt veel gebruikt voor de productie van wijn.

Deze druif wordt al sinds de 18e eeuw in Frankrijk geteeld. Desondanks is de druif vooral bekend geworden door de Argentijnse wijnen.

In Frankrijk is de Malbec voornamelijk te vinden in de regio Cahors. Dat ligt in het zuidwesten van het land. Hier wordt de druif gebruikt om stevige, tanninerijke wijnen te maken die vaak worden vergeleken met Bordeauxwijnen. Cahors wijnen hebben vaak een aroma van zwarte bessen, pruimen en tabak en kunnen jarenlang rijpen.

Belangrijke Argentijnse druivensoort

In Argentinië is de Malbec de belangrijkste druivensoort. Het land produceert enkele van de beste wijnen ter wereld. De druif werd in de jaren '50 naar Argentinië gebracht. Gelukkig gedijt de druif bijzonder goed in de hoge, droge regio's van Mendoza en San Juan.

De populariteit van de Argentijnse Malbec is de afgelopen jaren sterk gestegen. Het heeft geleid tot een toename van de aanplant van deze druif. In andere delen van de wereld zoals Australië, Chili, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

De Malbec-druif houdt van hoogtes

De Malbec-druif gedijt het beste op een hoogte van 1000-2000 meter boven zeeniveau. Bovendien heeft de druif een warm klimaat nodig met veel zonlicht. De druif is vatbaar voor vorst, schimmel en andere ziekten. Hierdoor moeten de wijnboeren extra zorg besteden aan de teelt van deze druif.

In termen van voedingswaarde bevat de Malbec-druif weinig calorieën. Wel is de druif rijk aan antioxidanten, vooral resveratrol, wat kan helpen om hartziekten en kanker te voorkomen. Het drinken van rode wijn, inclusief Malbec, in matige hoeveelheden wordt ook geassocieerd met een lager risico op hartaandoeningen en beroertes.

Bestel dus nu jouw Malbec wijn in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen! Benieuwd naar de andere landen die Dirck3 in het assortiment heeft? Kijk hieronder voor ons diverse aanbod:

Malbec druif