XXL flessen!
Wyborowa Vodka

Wyborowa

Bekijk hier onze scherpe Wyborowa vodka aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Wyborowa Wodka 100 cl
  Waardering:
  95%
  ELDERS Regular Price 21. 69 19. 95
 2. Wyborowa Vodka Met 2 shotglazen 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 15. 99 13. 99

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wyborowa vodka

Wyborowa is een echte Poolse traditie. Zo werd de vodka voor het eerst geproduceerd in 1823 in Poznań. Wat bijzonder is aan het merk is het feit dat Wyborowa als eerste vodkamerk geregistreerd is. In de opeenvolgende jaren steeg de populariteit dan ook van de vodka. Zo werd het op Europees vlak een succes in de periode 1950 en 1960. In het Verenigd Koninkrijk behaalde het zelfs een marktaandeel van 60% van het totaal geïmporteerde volume vodka.

Unieke naam

Na veel produceren en distilleren was het in 1923 een jury die de vodka zou proeven. Deze jury beschreef de vodka als ‘Wyborowa’ wat uitstekend betekent. De eigenaar van de destilleerderij besloot om bij deze naam te blijven en de vodka zo te noemen. Wyborowa vodka won in 2012 de ‘International High Quality Trophy’ georganiseerd door Monde Selection.

Smaak

De vodka staat bekend om zijn verfijnde smaak. Het basisdistillaat is 3 keer gezuiverd. Vervolgens is deze 3 keer gedistilleerd en nog 3 keer gefilterd. Hierdoor is de Wyborowa vodka puur en fijn van smaak. Puur is die heerlijk maar is ook top om cocktails mee te mixen. De vodka wordt gemaakt van rogge door middel van meerstapsdestillatie. De vodka bevat een alcoholpercentage van 37,5%.

 

Bestel jouw Wyborowa vodka nu online!