XXL flessen!
Argentijnse Wijn

argentijnse wijn

Argentinië heeft een breed scala aan goede wijnen. Veel wijnen uit Argentinië zijn gemaakt met de Malbec-druif. Benieuwd hoe de wijnen uit Argentinië smaken? Dirck3 heeft speciaal voor de lekkerste Argentijnse wijnen in het assortiment. Bestel dus nu jouw Argentijnse wijn in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen!

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Alma Andina Mendoza Malbec 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 6. 99 6. 49
 2. Asado Mendoza Malbec 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

ontwikkeling van de Argentijnse wijn

Argentijnse wijn staat bekend om zijn bijzondere kwaliteit en unieke smaken. Het land is de op vijf na grootste wijnproducent ter wereld. Argentinië heeft meer dan 200.000 hectare wijngaarden, verdeeld over verschillende wijnstreken in het land. We zullen wat dieper ingaan op de geschiedenis van de Argentijnse wijnbouw.

Buenos Aires is de hoofdstad van het land. Verder wordt er buiten deze stad ook genoeg wijn geproduceerd. Het klimaat is warm en droog, wat goed is voor de Argentijnse malbec druif.

Door het klimaat worden de beste Argentijnse rode wijnen gemaakt. Argentinië wijn staat dan ook bekend om de goede aroma s. De grootste provincies Mendoza en San Juan produceren erg goede wijnen. Daarbij produceren zij ook de meeste Zuid-Amerika wijn per jaar.

geschiedenis van de Argentijnse wijn

De Argentijnse wijnbouw heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Spaanse wijnboeren brachten de eerste wijnstokken naar het land om hun missies van wijn te voorzien. In de 19e eeuw, werd de wijnbouw in het land uitgebreid om de economie te ondersteunen. Dit gebeurde tijdens de onafhankelijkheid oorlog.

Veel Europese immigranten vestigden zich in de wijn producerende regio's en brachten hun kennis en ervaring mee. Dit leidde tot de ontwikkeling van nieuwe technieken en verbeterde wijnproductie.

In de 20e eeuw kwam de Argentijnse wijnindustrie echter in een crisis terecht. De economische instabiliteit en politieke onrust leidden tot een daling van de wijnproductie en kwaliteit. Pas in de jaren '90 werd er weer geïnvesteerd in de wijnbouw en begon de industrie zich te herstellen. Vandaag de dag is de Argentijnse wijnindustrie sterk gegroeid en wordt het land beschouwd als een belangrijke speler op de wereldmarkt.

wijnregio's in Argentinië

Argentijnse wijn

De belangrijkste wijn producerende regio's in Argentinië zijn Mendoza, San Juan, La R

ioja, Salta en Catamarca. Mendoza is veruit de grootste en meest bekende regio, waar ongeveer 70% van de Argentijnse wijn vandaan komt. Het is gelegen aan de voet van de Andes en heeft een droog, woestijnachtig klimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Deze omstandigheden zijn ideaal voor de wijnbouw en de regio staat bekend om zijn Malbec-druiven, die een volle, fruitige smaak hebben.

San Juan is de op één na grootste regio en ligt ten noorden van Mendoza. Het heeft een vergelijkbaar klimaat en produceert voornamelijk rode wijnen, waaronder Shiraz en Cabernet Sauvignon. La Rioja ligt ten noordwesten van San Juan en heeft een warmer klimaat. Het is vooral bekend om zijn Torrontés-druiven, die worden gebruikt om witte wijn te maken.

Argentijnse wijn kopen bij Dirck3?

Bestel dus nu jouw Argentijnse wijn in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen! Benieuwd naar de andere landen die Dirck3 in het assortiment heeft? Kijk hieronder voor ons diverse aanbod:

Houd je van droge witte wijn? Neem een kijkje op onze droge witte wijn pagina voor de voordeligste droge witte wijn!