XXL flessen!
Pepsi

pepsi

De heerlijk cola van Pepsi bieden wij aan voor de beste prijzen. DirckIII biedt verschillende topmerken aan voor de beste en scherpste prijzen, zo ook de cola van Pepsi. Bekijk hieronder ons assortiment aan Pepsi cola en haal jouw cola direct bij ons in de winkel!

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

de geschiedenis van pepsi cola

Pepsi-Cola is rond het jaar 1890 in New Bern (North Carolina) ontstaan. Het drankje werd ontwikkeld door de apotheker Caleb Bradham en werd oorspronkelijk ‘Brad Drink’ genoemd. Het drankje werd gemaakt door gebruikt te maken van sprankelend water, suiker, vanille, zeldzame oliën, pepsine en kolanoten. Gezien het drankje bedoeld was om maagpijnen te genezen, vernoemde apotheker Bradham de drank niet meer naar zichzelf maar gaf hij het drankje de naam Pepsi afgeleid van de aandoening dyspepsie. Dyspepsie is namelijk de geneeskundige term waarmee een verstoring in het spijsverteringsysteem wordt bedoeld, gezien het drankje bedoeld was tegen maagklachten leek het de apotheker beter om het drankje deze naam te geven.

Sinds 16 juni 1903 werd Pepsi een officieel handelsmerk. Het drankje werd populairder maar na 17 jaar zag Caleb Bradham af van het drankje. Hij geloofde dat de suikerprijzen zouden gaan stijgen en daarom ging meneer Bradham zich meer focussen op de goederenmarkt. Hij zag meer perspectief op deze markt dan op de frisdrankenmarkt. Echter daalde de suikerprijzen. Doordat Bradham niet meer in Pepsi-Cola geloofde ging het bedrijf failliet.

In 1931 werd Pepsi aangekocht door de firma Loft Candy Company. De directeur van dat bedrijf, Charles G. Guth, geloofde wél in Pepsi-Cola en stelde de smaak van Pepsi weer opnieuw samen. Pepsi bereikte successen door bierflesjes te hergebruiken en deze te vullen met Pepsi-Cola. Door deze recycling kon Pepsi hun grotere flessen verkopen tegen lagere kosten dan Coca-Cola. De originele Pepsi werd hierdoor gezien als dé frisdrank voor de lagere klasse.

In 1940 schreef Pepsigeschiedenis door de eerste nationale reclame jingle uit te zenden. In deze reclame werd benadrukt dat Pepsi-Cola de goedkoopste en meest toegankelijke cola was voor de mensen. De reclamecampagne was een hit en werd zelfs uitgezonden in 55 verschillende talen.

In de jaren 50 gooide Pepsi alles in de strijd om hun imago te verbeteren. Het bedrijf kocht veel televisieadvertenties en begon met een grote reeks reclamespots waarin zij gebruikt maakte van verschillende beroemdheden. Pepsi groeide maar door en door en groeide uit tot dé grootste concurrent van Coca-Cola.   

In het begin van de jaren 80 begon Pepsi met een reclame reeks waarin Pepsi-Cola met Coca-Cola werd vergeleken. In deze reclamespot moesten geblinddoekte mensen twee glazen cola drinken, waarbij telkens werd gekozen voor het glas Pepsi-Cola. Deze campagne ging de geschiedenisboeken is als de “Pepsi-test” en werd gezien als de start van de Cola-oorlog tussen Pepsi-Cola en Coca-Cola.

In 1984 begon Pepsi met een flink reeks aan reclamepots waarin zij beroemdheden gebruikte. De reclame met daarin Michael Jackson is misschien wel de bekendste Pepsi reclame. In deze reclame zingt Michael op de melodie van Billie Jean een speciaal voor Pepsi geschreven tekst. 

 

Vandaag de dag is en blijft Pepsi de grootste concurrent van Coca-Cola.

Pepsi producten die wij aanbieden

Bij DirckIII bieden wij een ruim assortiment Pepsi aan voor de beste prijzen. Bekijk hieronder welke Pepsi producten wij aanbieden.

de goedkoopste pepsi-cola kopen doe je bij dirckiii

 

Voor de goedkoopste Pepsi-Cola of je andere favoriete frisdrank, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Koop dus nu jouw Pepsi producten bij ons in de dichtsbijzijnde DirckIII slijterij!

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!

 

Wij verkopen fris uitsluitend in onze winkels. Klik hier voor een overzicht van onze winkels.