XXL flessen!
Sterke drank

sterke drank

Welkom op de sterke drank pagina van Dirck3. Hier vind je alle soorten sterke drank voor de scherpste prijzen. Van luxe single malt whisky en hippe Gin tot A-merken rum, vodka, likeur en tequila. Bij Dirck3 ben je aan het juiste adres voor al je sterke dranken!

Producten 1-24 van 422

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Johnnie Walker Black Label 12 Years Whisky 100 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 39. 99 Special Price 31. 99
 2. Hendrick's Gin 70 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 38. 69 Special Price 29. 99
 3. Joseph Guy VS Cognac 100 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 36. 99 Special Price 29. 99
 4. Monkey Shoulder Blended Malt Whisky 70 cl
  Waardering:
  96%
  NORMAAL Regular Price 31. 99 Special Price 28. 99
 5. Ciroc Vodka 70 cl
  Waardering:
  93%
  NORMAAL Regular Price 31. 99 Special Price 27. 99
 6. The Glenlivet Founder's Reserve Single Malt Whisky 70 cl
  Waardering:
  88%
  NORMAAL Regular Price 32. 99 Special Price 25. 99
 7. Disaronno Amaretto 100 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 26. 59 Special Price 20. 99
 8. Pallini Limoncello Met unieke deruta 50 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 21. 89 Special Price 19. 99
 9. Gordon's London Dry Gin 100 cl
  Waardering:
  87%
  ELDERS Regular Price 22. 99 Special Price 18. 99
 10. Bacardi Carta Blanca 100 cl
  Waardering:
  87%
  NORMAAL Regular Price 23. 99 Special Price 18. 99
 11. Isolabella Sambuca 70 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 19. 95 Special Price 16. 99
 12. Rutte Oude Jenever 100 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 21. 29 Special Price 16. 99
 13. William Lawson's Whisky 100 cl
  Waardering:
  93%
  NORMAAL Regular Price 19. 95 Special Price 16. 99
 14. Bombay Sapphire London Dry Gin 50 cl
  Waardering:
  90%
  NORMAAL Regular Price 19. 49 Special Price 15. 99

Producten 1-24 van 422

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Sterke drank: van Whiskey tot Gin is dit wat je moet weten!

Sterke drank is een term die wordt gebruikt om dranken te beschrijven met een hoog alcohol percentage. Deze dranken worden vaak gedronken als aperitief, digestief of als onderdeel van een cocktail. Alcohol worden meestal gemaakt door middel van distillatie. Hierbij wordt alcohol geconcentreerd door het verwijderen van water.

De geschiedenis van sterke drank

Sterke drank is al eeuwenlang een populaire drank over de hele wereld. De oudste bekende distillatie apparaten werden gevonden in Mesopotamië. Hier werden ze gebruikt om alcohol te produceren voor medische en religieuze doeleinden.

In de Middeleeuwen werd alcohol gebruikt als medicijn. Onder andere tegen de pest en andere ziekten. Daarnaast werd het ook gebruikt in de natuur filosofie.

In de 16e eeuw begonnen Europese monniken met het produceren van sterke drank voor commerciële doeleinden. Jenever werd voor het eerst gedistilleerd in de 17e eeuw en werd al snel populair in heel Europa. Tijdens de Amerikaanse Prohibition in de jaren 1920 werd illegale sterkedrank geproduceerd en verhandeld. Dit heeft geleid tot de opkomst van georganiseerde misdaad.

Vandaag de dag wordt alcohol over de hele wereld geproduceerd en geconsumeerd. Sommige landen hebben hun eigen specifieke soorten drank, zoals tequila uit Mexico en whisky uit Schotland.

Soorten sterke drank:

Er zijn veel verschillende soorten sterke dranken beschikbaar, elk met hun eigen unieke smaak en geschiedenis. Een aantal van de meest bekende sterke dranken zijn:

Whisky

Whisky is een van de meest populaire sterke dranken ter wereld en wordt gemaakt door het distilleren van graanmengsels. Schotse whisky, Ierse whisky en Amerikaanse bourbon zijn enkele van de meest bekende soorten whisky.

Sterke drank

Rum

Rum wordt geproduceerd door het fermenteren en distilleren van suikerriet melasse of suikerriet sap. Het is een van de meest veelzijdige sterke dranken, omdat het kan worden gedronken als onderdeel van een cocktail of als onderdeel van een rum-cola mix.

Gin

Gin is een heldere sterke drank die wordt gemaakt door de destillatie van graan en jeneverbessen. Het is een belangrijk ingrediënt in veel klassieke cocktails, zoals de martini en gin-tonic.

Bombay Gin

Vodka

Vodka is een neutrale, kleurloze drank die wordt gemaakt door de destillatie van granen of aardappelen. Het wordt vaak gemengd met vruchtensappen of frisdranken en kan ook worden gebruikt als basis voor cocktails.

Tequila

Tequila wordt geproduceerd in Mexico en wordt gemaakt van de blauwe agaveplant. Het kan worden genoten als een shot of als onderdeel van een cocktail, zoals de margarita.

Cognac

Cognac is een specifieke soort brandewijn die in de Cognac-regio van Frankrijk wordt geproduceerd.. Het wordt gemaakt van druiven en gerijpt in eiken vaten, waardoor het zijn karakteristieke smaak en kleur krijgt.

Hoe sterke drank wordt gemaakt

Sterke drank wordt gemaakt door middel van distillatie, waarbij alcohol wordt geconcentreerd door het verwijderen van water. Een overzicht van het distillatie proces is:

Fermentatie

Het distillatie proces begint met de fermentatie van de basis grondstof, zoals graan, suikerriet of druiven. Tijdens de fermentatie worden suikers omgezet in alcohol door middel van gisten.

Destillatie

Na de fermentatie wordt de vloeistof gedistilleerd om de alcohol te concentreren. Het distillatie proces vindt plaats in een distilleer ketel, waarbij de vloeistof wordt verwarmd en de dampen worden opgevangen en afgekoeld om de alcohol te scheiden van het water en andere onzuiverheden.

Rijping

Sommige sterke dranken, zoals whisky en cognac, worden gerijpt in eiken vaten voordat ze worden gebotteld. Tijdens het rijping proces krijgt de drank zijn karakteristieke smaak en kleur. De vaten worden vaak vooraf behandeld met specifieke smaakstoffen, zoals vanille of karamel, om de smaak van de drank te verbeteren.

Blending

Veel sterke dranken worden gemengd voordat ze worden gebotteld. Dit gebeurt om een consistente smaak te garanderen, omdat elke batch van sterke drank iets anders kan smaken. Bij het mengen worden verschillende vaten van dezelfde drank gecombineerd om de gewenste smaak te creëren.

Hoe te genieten van sterke drank?

Er zijn verschillende manieren om van sterke drank te genieten, afhankelijk van de soort drank en persoonlijke voorkeur. Hieronder volgen enkele suggesties:

Puur

Sommige sterke dranken, zoals cognac en whisky, kunnen het beste puur worden genoten om de complexe smaken te waarderen. Drink het langzaam en laat de drank even in je mond rusten om de smaak te ontdekken.

Met ijs

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om sterke drank met ijs te drinken om de smaak te verzachten en de drank koel te houden. Dit kan echter de smaak en het aroma van de drank beïnvloeden.

Als onderdeel van een cocktail

Sterke dranken worden vaak gebruikt als ingrediënt in cocktails. Populaire cocktails zijn onder andere de margarita met tequila, de gin-tonic met gin en de Moscow Mule met wodka.

In een mix met frisdrank

Sterke drank kan gemengd worden met frisdrank om heerlijke mixdrinks te maken. Populaire frisdrank mixen zijn bijvoorbeeld whisky-cola en rum-cola.

Bestel jouw Sterke drank nu bij Dirck3!

Dirck3 biedt een breed assortiment aan sterke dranken. Bestel dus jouw Sterke drank of sterke drank aanbieding nu bij Dirck3! Of kom langs in een van onze slijterijen voor de beste prijs!

Sterke drank