XXL Flessen!
Cocktails

Het fenomeen
cocktails

Je denkt gelijk aan een zonnig strand, bartenders die aan het gooien zijn met flessen en het geluid van een schuddende shaker. Cocktails, wie kent het fenomeen niet? Je hebt ze in alle verschillende soorten geuren, kleuren en smaken. Ze zien er leuk uit, kunnen onwijs veel smaken hebben, ze zijn lekker en geven je een heerlijk (zomers) gevoel!

Ontdek hier alles over cocktails! Bekijk hoe jij échte zomerse cocktails, klassieke cocktails, moeilijke cocktails, makkelijke cocktails of heerlijke mocktails (alcoholvrij) kunt maken. Lees en leer alles over dé cocktail technieken die jij moet kunnen of kennen, om een echte cocktailprofessional te worden. Straks ben jij de cocktailkoning of koningin!

5ge-wel-dige cocktails
voor in het zonnetje!

Lekker genieten in het zonnetje met in je hand een heerlijke zomerse cocktail, wie wil dat nou niet? We hebben voor jou 5 échte zomerse cocktails op een rijtje gezet. Geen idee hoe je nou een Blue Lagoon of een Pina Colada moet maken? Geen zorgen; de cocktail recepten en de stappen die je moet volgen om jou tropische cocktail te maken hebben wij er natuurlijk gewoon bijgezet.

Dé klassiekers

Altijd al een Moscow Mule willen maken of de klassieke Margarita cocktail? Bekijk de klassieke cocktails die wij voor jou op een rijtje hebben gezet en start direct met het maken van jouw klassieke cocktail. Met deze klassieke cocktails weet je dat je altijd goed zit bij je publiek!

Dé 10 cocktailtechnieken en termen die je moet kennen!

Als je deze technieken kunt en kent, wordt het maken van een cocktail een stuk gemakkelijker. Bekijk dé 10 cocktailtechnieken die je móet kunnen en kennen zodat je gemakkelijker cocktails kunt maken, weet wat je aan het doen bent en natuurlijk een beetje kan pronken met al je skills! Zó kun jij een echte professional worden in het maken van cocktails!

Bekijk dé technieken en termen
Cocktail Technieken en Termen

Leuke weetjes over cocktails en andere alcoholische versnaperingen

Dingen die jij écht nog niet wist over cocktails of andere alcoholische dranken. Waarom proosten we bijvoorbeeld? Of waarom zijn de Jack Daniels flessen vierkant? En wat houdt de 3 slokken wet in? Kortom allemaal leuke weetjes, die je weer kan vertellen als je weer is op een feestje bent.

Toast

Waarom “toosten” we nou eigenlijk?

En waarom “proosten” we dan ook nog is?

Liever geen alcohol? – “No problemo”

De alcoholvrije cocktail wordt steeds populairder. Hij is zelfs zó populair dat hij een eigenbenaming heeft gekregen, de mocktail. De mocktail doet zeker niet onder voor de cocktails die wel alcohol bevatten. Hou je liever niet van alcohol, is er iemand in je publiek onder de 18 jaar of moet je nog naar huis toe met de auto of op de scooter en wil je toch de gezelligheid uitstralen die een cocktail ook heeft? Dan is de mocktail de ideale en feestelijke oplossing! Benieuwd hoe je een ‘Nada Colada’ moet maken of een ‘Virgin on the Beach’? Neem dan een kijkje bij de mocktail recepten.

Bekijk mocktail recepten
Mocktails - Alcohol-vrije cocktails