XXL flessen!
Cabernet Sauvignon wijn

Cabernet Sauvignon wijn

De Cabernet Sauvignon druif staat veelal bekend om de prachtige wijnen met een stevig en vol karakter. De oorsprong van de Cabernet Sauvignon ligt in de Fameuze Bordeauxstreek waar de meest prestigieuze wijnen ter wereld vandaan komen. Tegenwoordig heeft deze ‘koning der druiven’ de hele wereld veroverd! Op deze pagina vind je de beste Cabernet Sauvignon’s voor de beste prijs!

22 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Onverwacht Cabernet Sauvignon-Merlot 75 cl
  Waardering:
  89%
 2. Chateau Moulin de la Bridane Haut-Médoc 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 9. 99
 3. Chateau Cazelon Montagne Saint-Emilion 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 10. 59 9. 99
 4. Baron Charcot Merlot-Cabernet Sauvignon Reserve 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 99
 5. Baron la Rose Bordeaux 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 8. 99 6. 99
 6. Chateau la Vieille Forge Lalande-de-Pomerol 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 13. 99 12. 99
 7. Chateau Haut Bois Neuf Bordeaux 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 7. 49 5. 99
 8. Burdizzo Chianti Riserva 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 8. 99 6. 99
 9. Stellenbosch Signature Cabernet Sauvignon 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 99
 10. Le Préféré Reserve Cabernet Sauvignon 75 cl
  Waardering:
  73%
  ELDERS Regular Price 7. 99 7. 49
 11. Chateau Croix des Gentis 75 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 7. 99 5. 99
 12. Chateau le Souley Sainte Croix Haut-Médoc 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 7. 99 6. 49
 13. Sonrovira Reserva 75 cl
  Waardering:
  60%
  ELDERS Regular Price 6. 99 5. 99
 14. Dona Dominga Cabernet Sauvignon - Merlot 75 cl
  Waardering:
  73%
  ELDERS Regular Price 5. 99 5. -
 15. Chateau la Garrousse Bordeaux Superieur 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 5. 49 4. 99
 16. Chateau Caruel Cotes de Bourg 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 7. 99 6. 99
 17. I Am Cabernet Sauvignon 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
 18. Dona Dominga Cabernet Sauvignon - Carmenere 75 cl
  Waardering:
  88%
  ELDERS Regular Price 5. 99 5. -
 19. Estola Reserva 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 5. 99 5. 49
 20. Chateau Bel-Air Bergerac Rouge 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 6. 99 6. 49
  Tijdelijk uitverkocht

22 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De geweldige Cabernet Sauvignon druif

De Cabernet Sauvignon druif is één van de meest populaire druivenrassen ter wereld. De druif wordt beschouwd als een van de beste rode wijn druiven. De Cabernet Sauvignon rood druif is de meest gebruikte druif. Daarbij ook een van de meest geliefde druivensoorten ter wereld.

Er zijn meerdere redenen voor het succes van deze druif. Dit om onder andere door de oorsprong en de kenmerken van de druif. Echter zijn de groei omstandigheden en de verschillende stijlen ook van groot belang. Wat ook helpt, is dat enkele beroemde wijnhuizen die bekend staan om hun Cabernet Sauvignon.

De oorsprong van de Cabernet Sauvignon druif

De Cabernet Sauvignon druif vindt zijn oorsprong in de Bordeaux regio in Frankrijk, daarom wordt de Cabernet Sauvignon druif doorgaans alleen gebruikt bij Franse wijn. De druif is ontstaan uit een kruising tussen de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc. Dit gebeurde in de 17e eeuw.

Tegenwoordig wordt de druif over de hele wereld geproduceerd. Vooral in de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië.

Kenmerken van de Cabernet Sauvignon wijn

Cabernet Sauvignon druiven hebben een dikke schil, die de druif beschermt tegen ziektes en insecten. De druif is relatief klein. Toch bevat de druif veel tannine en suiker, wat zorgt voor de bijzondere smaak van de wijn.

De druif is geschikt om te rijpen, waardoor de smaak zich kan ontwikkelen en verfijnen. De smaak van de wijn wordt vaak omschreven als vol en krachtig. Vooral met kenmerkende aroma's van zwarte bessen, kersen, cassis en soms vanille en kruiden.

Cabernet sauvignon wijn - wat zijn de meest gunstige groei omstandigheden?

Cabernet Sauvignon druiven gedijen goed in gematigde klimaten, met veel zonlicht en een goed gedraineerde bodem. In de Bordeaux regio groeien de druiven op grind- en kiezelbodems. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de wijn.

In andere regio's worden soms irrigatie systemen gebruikt om de druiven voldoende water te geven. Dit kan echter ook leiden tot een mindere kwaliteit van de wijn.

Stijlen van de Cabernet sauvignon druif

Er zijn verschillende stijlen van Cabernet Sauvignon wijn. In de Bordeaux regio wordt de wijn vaak geblend met andere druivensoorten, zoals Cabernet Sauvignon Merlot en Cabernet Franc. Hierdoor ontstaat een complexe wijn, met verschillende aroma's en smaken.

In Australië en Chili, wordt de wijn vaak gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven. Ondanks de rode kleur wordt de wijn gemaakt gemaakt van een blauwe druif. Dit resulteert in krachtige en fruitige wijnen. In Californië wordt de wijn vaak gerijpt op eikenhouten vaten, wat zorgt voor een vanille achtige smaak.

Beroemde wijnhuizen

Cabernet Sauvignon

Er zijn meerdere wijnhuizen die bekend staan om hun Cabernet Sauvignon wijnen. In de Bordeaux streek zijn Château Lafite Rothschild, Château Margaux en Château Latour bekende namen. In de Verenigde Staten staat de Napa Valley bekend om zijn Cabernet Sauvignon wijnen.

Waarbij wijnhuizen zoals Robert Mondavi, Opus One en Caymus Vineyards uitblinken. In Chili zijn Concha y Toro en Viña Santa Rita bekende producenten van Cabernet Sauvignon wijnen. Dit terwijl in Australië Penfolds en Wolf Blass bekend staan om hun wijnen van dit druivenras.

Cabernet sauvignon wijn - wat weet jij nu?

Cabernet Sauvignon is een van de meest populaire en gewilde druivenrassen ter wereld. De druif heeft een dikke schil en bevat veel tannine en suiker. Dit zorgt voor de karakteristieke smaak van de wijn. De druif groeit het best in gematigde klimaten en gedijt goed op goed gedraineerde bodems.

Er zijn verschillende stijlen van Cabernet Sauvignon wijnen, afhankelijk van de productiemethode en het land van herkomst. Beroemde wijnhuizen zoals Château Lafite Rothschild, Robert Mondavi en Penfolds hebben de reputatie uitstekende Cabernet Sauvignon wijnen te produceren.

BESTEL JOUW CABERNET SAUVIGNON WIJN NU BIJ DIRCK3!

In de afgelopen jaren is de populariteit van Cabernet Sauvignon wijnen enorm gestegen. De druif is nu een van de meest verbouwde rode druivenrassen ter wereld. De druif is een van de bekendste witte druivenrassen ter wereld.

Bijvoorbeeld de Le Préféré Resumé is erg bekend met wijnliefhebbers. Deze en nog meer topwijnen te bestellen bij Dirck3! Je zit bij Dirck3 altijd goed voor de beste wijn aanbieding!

Benieuwd naar de verschillende druivensoorten die Dirck3 ook nog meer aanbiedt? Neem een kijkje hieronder: