XXL Flessen!
Cabernet Sauvignon wijn

Cabernet Sauvignon wijn

De Cabernet Sauvignon druif staat veelal bekend om de prachtige wijnen met een stevig en vol karakter. De oorsprong van de Cabernet Sauvignon ligt in de Fameuze Bordeauxstreek waar de meest prestigieuze wijnen ter wereld vandaan komen. Tegenwoordig heeft deze ‘koning der druiven’ de hele wereld veroverd! Op deze pagina vind je de beste Cabernet Sauvignon’s voor de beste prijs!

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Burdizzo Chianti Riserva 75 cl
  Waardering:
  86%
 2. Dona Dominga Cabernet Sauvignon - Merlot 75 cl
  Waardering:
  70%
 3. Chateau La Platus Bordeaux 75 cl
  Waardering:
  72%
  ELDERS Regular Price 7. 49 Special Price 5. 99
 4. Rolling Hills Cabernet Sauvignon 75 cl
  Waardering:
  70%
 5. Chateau Moulin de la Bridane Haut-Médoc 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 9. 99
 6. Chateau Dupa Medoc 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 7. 99 5. 99
 7. Dona Dominga Cabernet Sauvignon - Carmenere 75 cl
  Waardering:
  88%
  ELDERS Regular Price 7. 29 6. 29
 8. Baron Charcot Merlot-Cabernet Sauvignon Reserve 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 79
 9. Stellenbosch Signature Cabernet Sauvignon 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 99
 10. Le Préféré Reserve Cabernet Sauvignon 75 cl
  Waardering:
  73%
  ELDERS Regular Price 7. 99 6. 99
 11. Palazzi Cabernet 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 4. 99 3. 99
 12. Chateau Bel-Air Bergerac Rouge 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 7. 99 5. 99
 13. Chateau des Baraillots Lalande de Pomerol 75 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 13. 29 9. 99
 14. Chateau Croix des Gentis 75 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 7. 99 5. 99
 15. Chateau Cazelon Montagne Saint-Emilion 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 10. 59 9. 99
 16. Onverwacht Cabernet Sauvignon-Merlot 75 cl
  Waardering:
  89%
  4. 99
 17. Estola Reserva 75 cl
  Waardering:
  94%
  ELDERS Regular Price 5. 59 4. 79
 18. Rolling Hills Blush rose 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 19. Iliada Cabernet Sauvignon- Tempranillo- Syrah 75 cl
  Waardering:
  60%
  ELDERS Regular Price 5. 29 3. 99
  Tijdelijk uitverkocht

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

wat is cabernet sauvignon

De Cabernet Sauvignon druif is een van de meest geteelde druifsoorten voor rode wijn. Dit druivenras is per ongeluk ontstaan door een kruising van de druivensoorten: Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc. De Cabernet Sauvignon wijn komt oorspronkelijk uit Médoc, gelegen in de Franse Bordeaux streek. Momenteel is Cabernet Sauvignon de meest gedronken en geteelde druif vanuit de Médoc, maar deze prachtige wijn wordt tegenwoordig bijna in alle wijnlanden verbouwd.

De Cabernet Sauvignon wordt bijna altijd als enige druifsoort in een wijn gebruikt, maar soms wordt deze ook met andere soorten zoals de Merlot- of Cabernet Franc druif gemengd. Door het mengen van de druifsoorten wordt de Cabernet Sauvignon vaak wat zachter en robuuster.

de smaak van cabernet sauvignon

Doorgaans hebben Cabernet Sauvignon wijnen een volle en krachtige smaak met veel tannines. Door de combinatie van de Merlot- en Cabernet Franc druif maakt het de wijnen zacht en robuust. De kleur van een Cabernet Sauvignon is dieprood tot soms wel paars als de wijn jong is. De wijn die van deze Cabernet Sauvignon druif wordt gemaakt is een stuk complexer dan bijvoorbeeld wijn die gemaakt wordt van de Merlot druif, ook dit is een populaire druif. Het verschil tussen Merlot en Cabernet Sauvignon is dat de Merlot vaak wat zachter en subtiel is en dat deze wijn minder tannine bevat.

Als je Cabernet Sauvignon drinkt zal je vaak aroma’s zoals cassis, zwarte bessen, kersen, pruimen en rijp fruit tegenkomen, dit in combinatie met een aangename kruidigheid. Een Cabernet Sauvignon wijn drink je het best als hij al wat langer bewaard is. Dit komt omdat de wijn zich na de botteling nog verder door ontwikkelt in de fles, dit noemt men ook wel ‘flesrijping’ of ‘rijping op fles’. Een te jonge wijn kan door de tannine wat stug overkomen en smaken zoals rood fruit en zwarte bes kunnen gaan smaken naar groene paprika. 

blend met andere druivenrassen

Een 100% cabernet sauvignon wijn vind je momenteel niet meer zo vaak, omdat hij het zo goed doet samen in een blend met andere druiven. Want, blnd je zijn stugheid en krachtige smaak met een andere druif, dan ontstaat er een prachtige combinatie waar de bordeaux zo beroemd door is geworden.

Cabernet sauvignon wordt vaak vergezeld door de merlot. Deze twee druiven vullen elkaar feilloos aan. Cabernet geeft de wijn kleur, zuur, tannine en aromatisch fruit en merlot zorgt voor zachtheid en een ronde body. In een médoc (ook uit de Bordeaux) wordt dit duo vaak aangevuld met cabernet franc, malbec en/of petit verdot. In warme oorden als Australië, Californië en Zuid-Afrika, waar de tannines rijper en de zuren zachter worden, levert cabernet sauvignon op zichzelf ook uitstekende wijnen.

verschil met zijn kleine broertje merlot

De Merlot en Cabernet Sauvignon zijn beiden afkomstig uit de Bordeaux, Frankrijk. Het zijn de meest populaire rode druivensoorten ter wereld. Tegenwoordig vind je deze druivenrassen onder andere ook in Zuid-Afrika, Amerika en Chili. Zowel de Merlot als Cabernet Sauvignon stammen van de Cabernet Franc af. Toch verschillen ze behoorlijk qua smaak.

De Merlot wordt vaak gezien als het kleine broertje van de Cabernet Sauvignon. De Merlot is vaak wat zachter en subtieler. Ook bevat de Merlot vaak minder tannines. Ook zijn de zuren wat subtieler, waardoor een Merlot vaak toegankelijker is. Wijnen van de Merlot bevatten vaak aroma’s van frambozen, kersen, pruimen, cacao en vanille.

Vaak geldt dat de smaak afhangt van de herkomst en vinificatie. Groeit de Merlot in een koeler klimaat, zijn de wijnen vaak wat lichter en kruidiger met tonen van frambozen en pruimen. In een warmer klimaat zijn de wijnen vaak wat zwaarder en zoeter en bevatten ze aroma’s van kersen, pruimen, cacao en vanille.

serveerterperatuur cabernet sauvignon

Bij voorkeur drink je deze wijnen niet op kamertemperatuur, omdat de kamertemperatuur hedendaags vaak rond de 20-22 graden ligt. Deze temperatuur zal betekenen dat de alcohol in de wijn eerder verdampt en dat de smaak van de wijn verdwenen raakt.

Probeer de Cabernet Sauvignon op 16 tot 18 graden te drinken net als een pinot noir.

Wil jij online wijn kopen voor een eerlijke prijs? Dan ben jij hier bij Dirckiii op het juiste adres. Bestel nu en profiteer van gratis bezorging! Ook hebben wij heerlijke amarone wijnen, witte wijn, rosé wijn en hebben we zelfs een pagina waar je leert wijnproeven in 5 simpele stappen!