XXL flessen!
Fanta

fanta

Fanta, vooral bekend door heerlijke sinaasappeldrankje met prik erin. Maar wij bieden nog meer varianten aan die Fanta heeft uitgebracht én ook nog eens tegen een onwijs scherpe prijs! Bekijk hier ons assortiment aan Fanta! 

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De geschiedenis van fanta

In 1940 was er een grote schaarste in grondstoffen voor de welbekende Coca-Cola. Dit kwam door de Tweede Oorlog die toen plaatsvond. Duitse bottelaars ontwikkelden daarom een soortgelijk drankje met de ingrediënten die wél beschikbaar waren in Duitsland. Zo konden zij de productie én fabriek in stand houden. Het nieuwe drankje dat ontstond had als hoofdingrediënten appelpulp en wei (vloeistof die ontstaat bij het maken van kaas). Het drankje werd vernoemd naar de Duitse woorden voor ‘fantastisch’ en ‘fantasievol’ namelijk, Fanta.

Het enige wat nog ontbrak aan het drankje was de bekende sinaasappelsmaak. De Fanta kreeg deze smaak door de bottelaar in Napels, Italië in 1955 en sindsdien wordt Fanta gedronken zoals het merk wereldwijd bekend is geworden.

 

De smaak van Fanta

Wereldwijd zijn er zo’n 90 Fanta smaken, maar de meest bekende smaak Fanta is toch wel de Fanta Orange. Ben je toevallig eens in Spanje geweest of een ander land en heb je Fanta Orange besteld, dan is het je vast wel opgevallen dat de Fanta anders smaakt dan dat je bent gewend. Dit komt doordat de Coca-Cola Company, waar Fanta onder valt, rekening houdt met de voorkeur van consumenten in verschillende landen, hierdoor smaakt de Fanta in Spanje anders dan in Nederland. Daarom wordt er altijd getest voor- en nadat de producten op de markt zijn gebracht.

Het verschil tussen de Spaanse en Nederlandse Fanta Orange wordt bepaald doordat de Spanjaarden liever een intensere kleur en zoetere smaak als voorkeur hebben. Dat is eigenlijk ook vrij logisch als je kijkt naar de sinaasappels die in Spanje veel meer smaak en kleur hebben dan de geïmporteerde sinaasappels die je op de Nederlandse markt vindt. De verse jus d’orange die je in Spanje perst is veel donkerder en zoeter dan de Nederlandse jus d’orange, hierop zijn de smaakvoorkeuren en verwachtingen onbewust op gebaseerd. Dit verschilt dus per land en Coca-Cola heeft hier dus goed over na gedacht.  

Sinaasappel

Fanta die wij aanbieden

In onze slijterij bieden we verschillende producten van Fanta aan. Hieronder worden ze allemaal genoemd.

de goedkoopste fanta producten koop je bij dirckiii

Voor de goedkoopste Fanta of andere frisdrank, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Koop dus nu jouw Fanta bij ons in de dichtsbijzijnde DirckIII slijterij!

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!

Wij verkopen fris uitsluitend in onze winkels. Klik hier voor een overzicht van onze winkels.