XXL flessen!
Zuid-Afrikaanse Wijn

zuid-afrikaanse wijnen

Zuid-Afrika, een geweldig land met een mooie natuur, onwijs lekker eten en vriendelijke mensen. Daarnaast produceert Zuid-Afrika ook te gekke en overheerlijke wijnen. Bekijk de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen die wij aanbieden en bestel ze via onze webshop of kom langs in één van onze slijterijen!   

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Onverwacht Cabernet Sauvignon-Merlot 75 cl
  Waardering:
  89%
 2. Onverwacht Chardonnay-Viognier 75 cl
  Waardering:
  92%
 3. Stellenbosch Signature Cabernet Sauvignon 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 99
 4. Stellenbosch Signature Chardonnay 75 cl
  Waardering:
  83%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 99
 5. Bloemhof West-Kaap Merlot 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
 6. Blouberg Sauvignon Blanc 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 6. 99 5. 49
 7. Bloemhof West-Kaap Chardonnay 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
 8. Neon Chardonnay 300 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 9. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 9. Neon Merlot 300 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 9. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 10. Neon Sauvignon Blanc 300 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 9. 99 9. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

oorsprong wijnbouw in zuid-afrika

De wijnbouw van Zuid-Afrika vindt zijn oorsprong kort na het jaar 1652. Schrik niet maar het waren de Nederlanders die de wijnbouw binnen brachten in Zuid-Afrika. In 1952 zetten de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) namelijk voet aan wal bij Kaap de Goede Hoop om een verversingspost aan te leggen. 7 jaar later, in 1659, legde zij de eerste wijngaarden aan in Zuid-Afrika.

In 1655 plantte Jan Riebeeck de eerste druivenstokken en werd in 1659 de eerste Zuid-Afrikaanse wijn gemaakt. Deze eerste wijnen uit waren nou niet echt van een goede kwaliteit. De Nederlanders hadden namelijk maar weinig kennis over wijn waardoor ze niet goed wisten hoe ze een goede wijn moest produceren. Gouverneur Simon van der Stel deed een poging door een in 1669 een positieve impuls te geven aan de wijnbouw. De wijn werd door deze impuls iets beter, maar zeker nog niet goed genoeg. Enkele jaren later verschenen de Franse Hugenoten in Franschhoek en Stellenbosch. Zij wisten wel goed hoe je een goede wijn moest maken en door hun goede en verfijnde methoden werden de Zuid-Afrikaanse wijnen van betere kwaliteit.

De wijnen waren alleen niet of nauwelijks verkrijgbaar in Nederland zelf. Dit kwam doordat er een boycot was door de apartheid die in Zuid-Afrika was. Pas na de afschaffing van de apartheid en de vrijlating van Nelson Mandela werden de sancties opgeheven voor Nederland. Zo begon de Zuid-Afrikaanse wijnbouw aan een inhaalslag.

20 jaar later is Zuid-Afrika het tweede importland, na Frankrijk, als het gaat om wijnen. Het land barst van de jonge, ambitieuze en creatieve wijnmakers die staan te popelen om de wereld te veroveren met de meest prachtige wijnen.

het zuid-afrikaanse klimaat

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond op een breedtegraad van 35. Dit betekent ten zuiden van de evenaar. Zo lopen de seizoen precies tegenovergesteld in vergelijking met Europa. Hoewel de 35e breedtegraad vergelijkbaar is met het klimaat van Noord-Afrika, is het Kaapse klimaat veel koeler door de invloed van de Atlantische en Indische oceaan. Deze twee oceanen komen elkaar tegen bij de Kaap en dit zorgt voor neerslag en een koele wind. De druiven worden tussen februari en april geoogst.

wijngebied van zuid-afrika

Zuid-Afrika is een erg groot land. Het gebied waarin de druiven worden verbouwd is daarentegen relatief klein. De wijngaarden liggen namelijk vooral aan de kust omdat het in het binnenland te warm is. De zeewind zorgt namelijk voor verkoeling waardoor er een ideaal klimaat gecreëerd wordt om druiven te verbouwen. Er zijn dan ook eigenlijk geen wijnhuizen te vinden die verder dan 100 kilometer van de kust afliggen.

De druiventeelt van Zuid-Afrika bevindt zich vooral in de Westkaap, vlak bij de plek waar de Atlantische en Indische oceaan elkaar ontmoeten.

Plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek zijn erg belangrijk voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. In deze plekken draait het allemaal om de wijnbouw. Het is fantastisch om langs deze plaatsen te rijden. Overal word je gastvrij ontvangen en mag je zoveel wijnen proeven als je wilt. Daarnaast is het landschap waardoor je rijdt ook geweldig.

zuid-afrikaanse wijnen die wij aanbieden bij dirckiii

Bij DirckIII bieden wij een groot assortiment Zuid-Afrikaanse wijnen aan voor de allerbeste prijs! Hieronder een greep uit deze geweldige wijnen!