XXL flessen!
7UP

7up

Het welbekende frisdranken merk 7UP, wordt overal ter wereld gedronken. De kleurloze koolzuurhoudende frisdrank met lemon-limesmaak is razend populair en bieden wij bij Dirck3 aan voor de beste prijzen. Bekijk hieronder of de frisdrank misschien wel in de aanbieding is!

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

geschiedenis van 7up

De originele 7UP zoals wij hem kennen; kleurloos, met prik en met een lemon-limesmaak, werd in 1929 bedacht door Charles Leper Grigg uit de Verenigde Staten. De originele naam van deze frisdrank was Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda, al vrij snel werd deze naam gewijzigd naar de huidige naam 7UP.

Waar de naam 7UP vandaan komt heeft de heer Grigg nooit verteld. Wel doen er veel geruchten de ronden. Zo zou de naam komen van de oorspronkelijke hoeveelheid per fles namelijk, 7 ounces (oude maateenheid), de “up” zou zijn gekomen van bottoms up oftewel ‘proost’! Andere mensen suggereren weer dat de naam zou komen van de oorspronkelijke 7 ingrediënten die in de frisdrank zitten en de ‘up’ zou staan voor het koolzuur die zich in de frisdrank bevindt.

De introductie van 7UP in Nederland vond plaats in 1952 door de twee heren, Joe van Brussel en Gerrit van Rooij. Zij bezaten samen een bottelarij genaamd ‘G.B. van Rooij N.V.’ een naam die in 1953 werd gewijzigd naar: ‘Seven-UP Bottling Company Amsterdam N.V.’ die weer productielicenties uitgaf aan regionale bottelarijen. Dit deden zij om het product zo spoedig mogelijk te introduceren op de Nederlandse markt. Begin jaren 90 werd 7UP pas echt bekend door een getekend figuur met een relaxte uitstraling genaamd Fido Dido. Fido Dido werd eigenlijk hét gezicht van 7UP en maakte in 2019 zijn comeback.

de goedkoopste 7up of andere frisdranken kopen doe je bij dirck3

Voor de goedkoopste fris, ben je bij Dirck3 aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Koop dus nu jouw Fanta orangeMonster energyCoca Cola light of AA drink bij ons in de dichtsbijzijnde Dirck3 slijterij!

 

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!

Wij verkopen fris uitsluitend in onze winkels. Klik hier voor een overzicht van onze winkels.