XXL flessen!
Amerikaanse Whiskey

Amerikaanse whiskey

Bekijk hier onze scherpe Amerikaanse Whiskey aanbiedingen en onze standaard lage prijzen! Dirck3 verkoopt bekende merken als Jack Daniels, Jim Beam en nog veel meer.

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Four Roses Bourbon Whiskey 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 22. 99 20. 99
 2. Kentucky Jack Bourbon Whiskey 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 17. 99 15. 99
 3. Jack Daniel's Tennessee Honey 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 33. 69 27. 95
 4. Jack Daniel's Whiskey 70 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 28. 99 27. 95
 5. Kentucky Jack Honey 70 cl
  Waardering:
  88%
  ELDERS Regular Price 12. 49 10. 99
 6. Jim Beam White Kentucky Straight Bourbon Whiskey 150 cl
  Waardering:
  100%
  26. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 7. Jack Daniel's Apple 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 27. 99 25. 99
  Tijdelijk uitverkocht

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Amerikaanse whiskey

Amerika is wereldwijd de op 1 na grootste whiskeyproducent. Net als in Ierland wordt in de Verenigde Staten whiskey met een “e” geschreven. Amerika heeft een aantal wereldberoemde merken zoals Jack Daniels whiskey en Jim Beam.

Hoe is Amerikaanse whiskey ontstaan?

Veel mensen vertrokken uit Europa wegens geloofsovertuigingen of de honger. Ierse inwoners vertrokken naar de Verenigde Staten. De Ieren hebben voor het eerst het stoken van whiskey aan de Amerikanen geleerd. Dit is ook de reden dat de extra ‘e’ in de whiskey is overgenomen. In het begin van de 20ste eeuw werd er door de droogligging het stoken van alle soorten alcohol verboden. Hier viel de Amerikaanse whisky dus ook onder. Echter is er hierdoor in deze periode veel illegale handel in de drank ontstaan. Het is de regering niet gelukt alle productie te stoppen.

Verdeling in de Verenigde Staten

Er bestaan 4 soorten Amerikaanse whiskey. Elke soort heeft zijn eigenschappen waardoor ze anders smaken.  

Amerikaanse whiskey

Bourbon

Bourbon is whiskey dat voor 51% gemaakt is van maïs. Dit ingrediënt zorgt voor een zoetere smaak. Bourbon kan alleen Bourbon heten als het in Amerika is gemaakt. Verder heeft normale Bourbon geen minimum aan de rijpingstijd. Straight bourbon hanteert een minimale periode van 2 jaar. Bourbon mag geen andere dranken of kleurstoffen bevatten. In de 2e distillatie bevat het niet meer dan 80% alcohol. Gemiddeld bevatten Bourbons tussen de 60 en 70% alcohol

Tennessee

Tennessee whiskey wordt net als Bourbon ook gemaakt van 51% mais. Het verschil ligt in de filtering van deze Amerikaanse whiskey. Tennessee wordt namelijk gefilterd door houtskool van esdoorn. Dit filterproces zorgt ervoor dat de whiskey een zachte maar specifieke smaak krijgt. De enige 2 merken die een Tennessee whiskey maken zijn Jack Daniels en George Dickel N12.

Blended American whiskey

De meeste Amerikaanse whiskey’s vallen onder deze categorie. Maar 20% van blended whiskey heeft wezenlijk gerijpt. Verder worden de blended whiskey aangevuld met alternatieve dranken of whiskey’s.

Rye whiskey

De vertaling van rye is rogge. Deze whiskey wordt in plaats van de maïs gemaakt van tenminste 51% rogge. Dit resulteert in een pittig, maar fruitige smaak. Rye whiskey wordt echter ook in Canada gemaakt, maar is van origine een Amerikaanse whiskey. Het verschil met de Canadese variant is het roggepercentage. In Canada ligt dit namelijk op 31% als ondergrens.

Alternatieven voor Amerikaanse whiskey

Heb je liever geen Amerikaanse whiskey? Dirck3 heeft ook Schotse whisky en Ierse whiskey