XXL flessen!
spiced rum

spiced rum

Spiced rum. De kruidige toevoeging aan klassieke rum die ervoor zorgt dat er net even wat meer smaak bij zit. Bekende merken als Bacardi en Captain Morgan vind je bij Dirck3!

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Bacardi Spiced Rum 150 cl
  Waardering:
  92%
  ELDERS Regular Price 31. 99 Special Price 23. 99
 2. Bacardi Spiced 70 cl
  Waardering:
  84%
  ELDERS Regular Price 18. 99 18. 49
 3. The Kraken Black Spiced Rum 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 29. 99 28. 99
 4. Captain Morgan Spiced Gold 100 cl
  Waardering:
  87%
  ELDERS Regular Price 22. 99 18. 99
 5. Captain Morgan Spiced Gold 70 cl
  Waardering:
  98%
  ELDERS Regular Price 16. 99 16. 59
 6. Bacardi Spiced Rum 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 24. 59 19. 99
 7. Shipmaster Rum Spiced Gold 70 cl
  Waardering:
  71%
  ELDERS Regular Price 12. 99 9. 99
 8. Captain Morgan Original Spiced Gold 150 cl
  Waardering:
  95%
  ELDERS Regular Price 29. 99 26. 99

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is Spiced rum

Spiced rum is een soort gedistilleerde drank die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen en nu een van de populairste rums op de markt is. Het is een mengsel van rum en specerijen, meestal met ingrediënten als nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en piment. Spiced rum heeft unieke smaakprofielen en kan worden gebruikt om warmte en complexiteit toe te voegen aan een verscheidenheid van dranken, van hot toddies tot Caribische cocktails.

Hieronder verkennen we wat spiced rum precies is en hoe het verschilt van traditionele donkere of lichte rum. We bekijken ook enkele interessante manieren om spiced rum te verwerken in jouw favoriete drankjes. Dus pak je glas en maak je klaar voor een spannende reis door de wereld van de spiced rum!

Geschiedenis van spiced rum

De geschiedenis van spiced rum gaat terug tot het begin van de jaren 1800, toen rum op smaak werd gebracht met kruiden om de harde smaak te maskeren. Deze praktijk was vooral gebruikelijk in het Caribisch gebied waar rum werd geproduceerd.

In het midden van de 18e eeuw begon spiced rum aan populariteit te winnen in de Verenigde Staten. Dit was grotendeels te danken aan de groeiende populariteit van cocktails en mix dranken. Spiced rum was een populaire keuze om smaak toe te voegen aan deze dranken.

Vandaag de dag is spiced rum een van de populairste soorten rum. Hij wordt vaak gebruikt in cocktails en mixdrankjes, maar kan ook los worden gedronken. Er zijn veel verschillende merken en stijlen van spiced rum beschikbaar, dus er is er zeker één die je lekker vindt.

Hoe spiced rum wordt gemaakt

Spiced rum wordt gemaakt door kruiden en smaakstoffen toe te voegen aan traditionele rum. De meest gebruikte kruiden in kruidige rum zijn kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en piment. Om spiced rum te maken, worden de specerijen meestal in de rum verwerkt met behulp van een techniek die maceratie heet. Maceratie is een proces waarbij de kruiden gedurende een bepaalde tijd in de rum trekken, meestal een paar dagen tot een paar weken. Hierdoor kunnen de smaken van de kruiden in de rum trekken, waardoor deze zijn kenmerkende smaakprofiel krijgt.

Nadat het maceratieproces is voltooid, wordt de spiced rum meestal gebotteld met een lagere proof dan traditionele rum. Dit helpt om de delicate smaak van de kruiden te behouden en voorkomt dat ze te overweldigend worden. Spiced rum wordt meestal puur of met ijs gedronken, maar kan ook worden gebruikt in cocktails.

De beste manieren om van spiced rum te genieten

Er zijn veel manieren om van spiced rum te genieten. Hier zijn enkele van de beste manieren:

- Drink het puur of met ijs.
- Voeg het toe aan jouw favoriete mixdrank.
- Gebruik het bij het koken, zoals in een rumtaart of geglaceerde ham.
- Meng het met gemberbier voor een verfrissende draai aan een klassieke cocktail.

Welke spiced rum verkoopt dirck3?

Bacardi Spiced Gold

Captain Morgan Spiced Gold

Shipmaster Spiced Gold

The Kraken Black Spiced

Lyre's Spiced Cane

Conclusie

Kortom, spiced rum is een veelzijdige en smaakvolle drank die zowel puur als gemengd in diverse cocktails kan worden gedronken. Het biedt een uniek smaakprofiel dat het een uitstekende keuze maakt voor degenen die hun drankkast willen uitbreiden. Of je de rum nu gebruikt om alleen van te nippen of om er heerlijke drankjes mee te maken, er is geen twijfel mogelijk dat spiced rum binnen de kortste keren een van je favoriete dranken zal worden. Proost!