Altijd gratis bezorging vanaf 9 flessen!
Zubrowka vodka

Bekijk hier onze scherpe Zubrowka vodka aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Zubrowka Bison Grass Vodka 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 21. 79 19. 99
 2. Zubrowka Biala Vodka 70 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 15. 19 13. 99
 3. Zubrowka Biala Vodka 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 20. 49 16. 99
 4. Zubrowka Rose Vodka 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 14. 49 13. 29
  Tijdelijk uitverkocht

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Zubrowka

Zubrowka vodka is een historisch Pools vodka merk. Het is een van de grootste Poolse merken ter wereld. Zubrowka wordt naar zeker 40 verschillende landen jaarlijks geëxporteerd. De Nederlandse drankgigant Kuyper sloot in 2016 een samenwerking met het merk en sindsdien is de Poolse vodka niet meer weg te denken uit de Nederlandse slijterijen. Wij vertellen je alles over de iconische vodka.

 

Zubrowka ontstaan

De Zubrowka, bizon in het Pools, is de nationale trots van Polen. Bizongras dat te vinden is in het Bialowieza bos is een van de belangrijkste componenten voor de vodka. Dit is wat het uniek maakt en anders dan andere vodka merken. Zo werd de eerste fles geïntroduceerd in de 17e eeuw. In de 18e eeuw steeg zijn populariteit doordat steeds meer Poolse adel het drankje begonnen te drinken. In 1926 kwam de grootste doorslaggevende factor, firma Polmos vond een manier om op grote schaal te produceren.

zubrowka vodka

Distillatie proces

De vodka wordt gemaakt met rogge en 40% alcohol. Door tijdens het distilleren het bizongras toe te voegen heeft het zijn eigen smaak en geur gekregen. In iedere fles is zo’n grasspriet van het bizongras te vinden. Voor de rest wordt er water van de meest zuivere bron van heel Polen gebruikt. Verder blijft Zubrowka redelijk geheimzinnig over de productie van de vodka. Wat in ieder geval zeker is, is dat het productieproces in de Bialystok distilleerderij van hoge kwaliteit is.

zubrowka vodka glas

Zubrowka smaken

Bij DirckIII hebben wij 2 heerlijke smaken van de Poolse vodka. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

-      Zubrowka biala. Zubrowka biala is puur en zacht van smaak. De vodka is gemaakt van winter rogge, zes maal gedistilleerd en vervolgens nog gefilterd via platinum. Heerlijk om puur te drinken maar ook om te mixen.

-      Rose vodka. De rosé variant bevat een mix van bizongras met bosbessen, jeneverbes en rozenbottel. Hij is erg fris van smaak en ideaal om te mixen met tonic en ijs.

 

DE GOEDKOOPSTE VODKA KOPEN BIJ DIRCKIII

Voor de goedkoopste vodka, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Check onze vodka cocktails!

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!