XXL flessen!
Vodka Aanbieding

vodka aanbieding

Vodka, het heldere, kleurloze, sterke en bijna geurloze drankje. Van het gemak waarmee vodka zich leent voor de beste cocktails en mixjes, tot aan de magische aantrekkingskracht van het nog steeds ‘mysterieuze’ Rusland – vodka is veelzijdig én mateloos populair. Bekijk hieronder onze beste en scherpste vodka aanbiedingen!

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Ciroc Vodka 70 cl
  Waardering:
  93%
  NORMAAL Regular Price 31. 99 Special Price 27. 99
 2. Smirnoff Red Vodka 100 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 18. 99 Special Price 15. 99
 3. Eristoff Vodka 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 13. 29 Special Price 10. 99

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

wat is vodka?

Vodka is een helder en kleurloos destillaat. Meestal wordt vodka gemaakt van granen melasse of aardappelen. Vodka mag uit afwijkende grondstoffen worden gemaakt, zolang de desbetreffende grondstof maar wordt vermeld op het etiket van de fles. Extra lekker als je de vodka in de aanbieding kunt kopen toch?

waar komt vodka vandaan?

Vodka vindt zijn oorsprong in Polen en Rusland. In het Pools werd dit “gorzałka” genoemd en in het Russisch ”горящѣе вино”; beide namen verwijzen naar het ‘brandende’ karakter van de drank. Pas in de late 18e en 19e eeuw werd vodka, de gebruikelijke naam voor dit distillaat. Het drankje kreeg deze naam omdat vodka grofweg ‘klein watertje’ betekend en dit heeft mogelijk een verband met de middeleeuwse naam voor sterkedrank: aqua vitae - levenswater. 

vodka of wodka?

Vodka kan op twee manieren worden geschreven. Je kunt “Vodka” maar ook “Wodka” schrijven. In het Russisch wordt het met een “V” geschreven maar men spreekt het uit als een “W”. Toen Vodka wereldwijd bekend werd is er besloten om de spreekwijze over te nemen als schrijfwijze, dus Wodka. Wij bij Dirck3 hebben besloten om de originele schrijfwijze aan te houden, dus het échte “Vodka”.

hoe wordt vodka gemaakt?

Bij de productie van Vodka ligt het er vooral aan van welke grondstoffen de sterke drank wordt gemaakt. Vodka kan namelijk door verschillende soorten grondstoffen worden geproduceerd. De drank kan worden gestook uit verschillende granen melasse zoals tarwe, gerst of rogge, maar ook aardappels en quinoa behoren tot de mogelijkheden. Zo is het bekende vodka merk Cîroc gestookt door gebruik van suikerbieten en wortelen!

Als graan voor de productie wordt gebruikt, wordt het graan eerst tot ontkiemen gebracht. Door het ontkiemen ontstaat uit het zetmeel vergistbare suiker. Dit wordt met water tot een licht alcoholische vloeistof gegist, daaropvolgend wordt de vloeistof gedestilleerd. Dit tussenproduct wordt dan opgeslagen, vaak gebeurd dit in tanks met houtskool. Door de houtskool worden alle geuren en onzuiverheden geabsorbeerd, waarna de substantie wordt gefilterd.

Vodka heeft in tegenstelling tot andere sterke dranken geen rijpingsproces. De drank kom direct uit de ketel in een fles om te worden verkocht. Uiteindelijk bevat de vodka bijna niets anders dan ethanol en water, hierdoor smaakt en ruikt vodka zeer neutraal in vergelijking met andere alcoholistische dranken.

vodka productie

Vodka productie op grote schaal ontstond als eerste in Polen, voornamelijk in Krakow, Poznan en vooral Gdansk. In de 18e en 19e eeuw was de Poolse wódka al bekend in diverse Europese landen. In Rusland had de staat tot aan 1863 een monopolie op het maken van vodka en werd men aangemoedigd om staats-vodka te consumeren, waardoor vodka dé drank van de Russische bevolking werd. Omdat deze staats-vodka ook als enige goed verkrijgbaar én flink aan de prijs was, werd vodka een ideale inkomstenbron voor de staat. Toen de productie vrijgegeven werd, kelderden de prijzen en werd vodka ook bereikbaar voor de laagste inkomens; hierdoor kwam begin 20e eeuw het aandeel van vodka binnen de totale alcoholconsumptie op bijna 90% te liggen!

Rond deze tijd begonnen de grote merken hun opmars in Europa en Amerika te maken. De grootste Poolse merken zijn Wyborowa en Zubrovka, bij ons ook bekend als Grasovka. Vanuit Rusland is Smirnoff vodka veruit de grootste. Al jaren zijn zij wereldwijd marktleider binnen de vodka en meerdere jaren zelfs de bestverkopende sterkedrank ter wereld! Een ander bekend Russisch vodka merk is Stolichnaya Vodka. Deze vodka werd oorspronkelijk gemaakt is Ruslands oudste distilleerderij genaamd “Moskouwer staatswijnmagazijn”. Door de grote diversiteit in producenten en merken wordt vodka nagenoeg altijd geassocieerd met Rusland en Polen. Er zijn tegenwoordig echter veel merken die zich hebben gemeld in deze markt. De meest succesvolle is het Zweedse Absolut, dat al jaren in de top 5 van de wereld staat en in meer dan 120 landen verkocht wordt.

premium vodka

Door de immense populariteit en de perfecte toepasbaarheid van vodka zijn ook de premium vodka’s als paddenstoelen uit de grond geschoten. Merken als Grey Goose, Belvedere en Beluga zijn niet meer weg te denken uit bars en nachtclubs. Ook de flavoured vodka’s zijn erg in trek. Vooral Absolut heeft bijzonder veel smaken in petto heeft, waaronder Absolut citron en framboos. Ook vodka die op vruchten wordt gestookt, zoals de geliefde Red Vodka, is nog steeds erg populair.

Door het neutrale karakter van vodka laat de drank zich gemakkelijk mixen en zal de vodka nooit storen in een mix of cocktail. Door veel merken worden de vodka producten daardoor in de markt gezet als dé perfecte mixer of basis.

En als je die vodka dan toch in de mix doet, waarom koop je hem niet in de scherpe aanbiedingen van Dirck3?

vodka merken die wij aanbieden

Wij hebben een ruim assortiment aan vodka merken met de beste aanbiedingen en scherpste prijzen.

Absolut Vodka

Oblomov

Beluga

Poliakov

Belvedere

Pravda

Cîroc

Russian Standard

Esbjaerg vodka

Skyy

Finlandia

Smirnoff

Grasovka

Stohlichnaya

Grey Goose

Three-Sixty

Ketel 1

Ursus

Nastoyaschaya

Wyborowa

de goedkoopste vodka bij dirck3

Dirck3 heeft een ruim assortimenten aan vodka in huis. Voor de goedkoopste vodka’s en beste aanbiedingen van andere diverse dranken bent u bij Dirck3 slijterij bij het juiste adres!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!