XXL flessen!
Disaronno

Disaronno

Bekijk hier onze scherpe Disaronno aanbiedingen en onze standaard lage prijzen! Disaronno is een Italiaanse amandel likeur met een uitgesproken zoete smaak. Daarnaast heeft Disaronno ook een romige Velvet variant die super lekker is. Disaronno is perfect voor het maken van een Italian Mule, Italian Coffee en verschillend toetjes!

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Disaronno Amaretto 100 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 26. 59 Special Price 20. 99
 2. Disaronno Amaretto 150 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 37. 29 29. 99
 3. Disaronno Velvet Liqueur 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 22. 99 20. 99
  Tijdelijk uitverkocht

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is disaronno?

Een briljante kunstenaar genaamd Bernardino Luini van de Da Vinci school had de opdracht om een jonge weduwe te schilderen uit het Italiaanse dorpje “Saronno”. Voor zijn schilderij genaamd “Fresco of the Madonna” was zijn muze een lokale weduwe. Het schilderij is vandaag de dag nog steeds te bewonderen in een kerk in Saronno. Om haar dankbaarheid te laten zien heeft voor het schilderij heeft de weduwe een amberlikeur voor de schilder gemaakt. Dit recept is herontdekt door de Reina familie in 1525. De amberlikeur genaamd Disaronno is ontstaan in 1525 en komt dan ook uit het Italiaanse dorpje Saronno.

Het merk valt sinds 1947 onder Illva Saronno S.p.A en is sindsdien volledig in handen van de Reina familie. De eerste internationale doorbraak was in de jaren 60. Deze drank wordt gezien als s ’werelds favoriete Italiaanse likeur. Disaronno is verreweg de meest bekende amaretto wereldwijd.

disaronno

Welke disaronno verkoopt Dirck3?

Disaronno Amaretto

De Disaronno Amaretto is een amandellikeur met een alcoholpercentage van 28%. De amandelen brengen de amaretto op smaak en worden aangevuld door vanilletonen en andere kruiden. Amaretto heeft wat weg van de smaak van bitterkoekjes. De drank heeft een zachte smaak en een heerlijke geur. Het creatieve design van de fles is een uniek aanzicht. De fles is namelijk vierkant met een zwarte vierkante dop met het gouden logo. De dop voegt elegantie en de stijl toe dat dit merk verdiend. Deze amandellikeur is op veel verschillende manieren te drinken en is dan ook een veelzijdige drank.

Disaronno Velvet Liqueur

Deze variant van het merk genaamd Velvet Liqueur is een likeur met een romige smaak en een intense geur. Deze Velvet Liqueur is een absolute topper onder de creamlikeuren en heeft een karakteristieke fles. Gebaseerd op het design van de originele fles is deze ook vierkant met een vierkante dop. Het gouden design past perfect bij het imago van het merk en is werkelijk uniek.

disaronno

Hoe drink je disaronno amaretto

Zoals eerder vernoemd is Disaronno een veelzijdige drank waarbij de combinaties wel oneindig lijken. Daarvan is de “Sour” het populairst. Hieronder een aantal cocktails die met Disaronno kunnen worden gemaakt.

Disaronno Sour

Een verfrissende drank waarbij de amandelnoten met de frisse citroensmaak gecombineerd worden. De Sour is één van de bekendste mixdranken die je met deze drank kunt maken. Schud de ingrediënten goed in een cocktailshaker met ijs. Top het drankje af met een schijfje citroen.

 • 50 ml Disaronno Originale

 • 25 ml vers citroensap

 • 5-10 ml suikersiroop/suikerwater

 • Eiwit

 • Ijsblokjes

Disaronno Mule

De Mule is een cocktail met een gember smaak. Een uitstekende keuze voor liefhebber van bitterige smaken. Schenk eerst de Disaronno met het limoensap op de ijsblokjes in een cocktailshaker en meng. Voeg dan de gingerbeer toe en tot slotte garneer je de cocktail met geraspte gember.

 • 50 ml Disaronno Originale

 • 25 ml vers limoensap

 • Ginger/gemberbier

 • Gember en limoen

 • Ijsblokjes

Disaronno Fizz

De Fizz heeft een relatief laag alcoholpercentage maar een uitgesproken smaak. Meng onderstaande ingrediënten voorzichtig.

 • 45 ml Disaronno Originale

 • Vers citroensap

 • Sprankelend of mineraalwater

Italian coffee

Dit fenomeen is wereldwijd bekend. Dit is een variant van Irish coffee, waarbij (Ierse) whiskey wordt gebruikt. De Italianen gaven hier een twist aan door geen whisky, maar amaretto aan de koffie toe te voegen. Ideaal voor de herfst en winterdagen en als alternatief voor koud geserveerde cocktails.

 • 120 ml koffie

 • 40 ml Disaronno Originale

 • 50 ml slagroom

 • (optioneel) een theelepel rietsuiker