XXL flessen!
Vieux

vieux

Vieux, in de volksmond ook wel ‘koetsiercognac’ of ‘Hollandse Cognac’. Vieux wordt eigenlijk gezien als de imitatie van de welbekende Cognac maar Vieux doet zeker niet onder voor deze Franse drank. Heerlijk om puur drinken uit een borrelglas maar is ook geweldig in de mix! Bestel nu jouw favoriete Vieux voor de beste prijs bij DirckIII!

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. De Kuyper Vieux 100 cl
  Waardering:
  99%
  ELDERS Regular Price 18. 99 17. 29
 2. Fine Vieille la Tour HELE LITER
  Waardering:
  94%
  9. 99
 3. Hoppe Vieux 100 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 17. 89 16. 99
 4. Dujardin Vieux 100 cl
  Waardering:
  94%
  ELDERS Regular Price 17. 89 15. 95
 5. Gijsbrecht van Aemstel Vieux HELE LITER
  Waardering:
  92%
  10. 99
 6. Parade Vieux 100 cl
  Waardering:
  96%
  ELDERS Regular Price 15. 79 11. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 7. Zonneklaar Vieux 100 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 11. 69 9. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

geschiedenis van vieux

Vieux werd tot de jaren 60 nog verkocht onder de naam Cognac. Vieux was dé grote imitatie van Cognac, zo werden de etiketten op de (Nederlandse) flessen Vieux bijna exact na gemaakt van de grote Franse merken Cognac. De Nederlandse fabrikanten verzonnen Franse namen voor het drankje of vertaalden ze naar het Nederlands. Totdat de Franse overheid het zat was en ervoor zorgden dat Cognac een beschermde herkomstbenaming werd. Sindsdien, is de naam Vieux aan de ‘Nederlandse Cognac’ toegewezen. Het Franse woord “Vieux” kan vertaald worden als “oud”. De naam verwijst naar de herkomst van de alcoholische drank, Vieux is namelijk ook een Franse gemeente, maar ook naar het lange rijpingsproces wat de drank nodig heeft om van goede kwaliteit te worden. Daarnaast is er expres gekozen voor een Franse naam om toch nog eer te geven aan het authentieke Franse drankje, Cognac.

Na de definitieve “naamswijziging”, van Cognac naar Vieux, werd er gevreesd dat het aantal verkopen flink zou gaan afnemen. Maar het tegendeel gebeurde, de omzet en daarmee het marktaandeel steeg spectaculair! Dit kwam mede door de extreme populariteit die het mixen met cola had gekregen.

de bereiding van vieux

Hoewel Vieux wordt gezien als imitatie van de Cognac, wordt Vieux wel degelijk anders bereidt. Zo wordt Cognac gemaakt uit gedistilleerde wijn en dat is bij Vieux zeker niet het geval. Vieux wordt namelijk gemaakt van een neutrale graan- of melisse. Hieraan worden weer verschillende kruiden en ingrediënten aan toegevoegd. Deze bereiding lijkt eigenlijk heel erg op die van Jenever.  Het verschil is alleen dat er tot slot nog smaakvolle Cognac of een wijndistillaat aan de drank wordt toegevoegd. De bruine kleur, die typisch is voor Vieux, ontstaat door toevoeging van karamel.

de goedkoopste vieux bij dirckiii

DirckIII heeft een ruim assortiment aan Vieux in huis. Voor de goedkoopste Vieux en diverse andere dranken bent u bij DirckIII aan het juiste adres!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!