XXL flessen!
Lipton

Lipton

Hét grootste thee bedrijf van de wereld, die tegenwoordig ook bekend staat om hun Ice Tea. Bij DirckIII bieden wij de heerlijke Ice Tea van Lipton aan tegen de beste prijzen. Bekijk op deze pagina ons assortiment en snel je naar onze winkel om jouw Lipton Ice Tea op te halen!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

de geschiedenis van lipton

Het begon allemaal bij een kruidenierswinkeltje die werd geopend door Sir Thomas Lipton in 1871 in Glasgow. Sir Thomas Lipton verkocht in de winkeltje thee en zag in dit product veel perspectief. Hij kocht daarom een aantal theevelden in wat voorheen Ceylon werd genoemd maar wat we nu kennen als Sri Lanka.

Thee was toen der tijd een luxeproduct maar Sir Thomas vond dat iedereen van thee moest kunnen genieten. Daarom bedacht hij een manier om thee goedkoper te verpakken en te vervoeren waardoor het gehele product voor een beter prijs kon worden verkocht en zo de thee voor iedereen toegankelijk werd. De Lipton thee werd direct een groot succes en verspreidde zich over de hele wereld. Tegenwoordig wordt de Lipton thee dagelijks door miljoenen mensen gedronken en zijn er ontelbare smaken uitgebracht. Zo is er Lipton groene thee, earl grey, zwarte thee, Lipton yellow label of Lipton time to relax thee.

van warme naar koude thee

De eerste keer dat er over ijsthee werd geschreven was pas in 1879. In een kookboek genaamd Houskeeping in Old Virginia raadde de auteur aan om groene thee een dag te laten trekken. Vervolgens moest je 2 glazen met ijs vullen, twee eetlepels kristalsuiker toevoegen en dan de thee over het ijs heen schenken. De eerste ijsthee was een feit!

IJsthee brak pas 25 jaar later écht door. In 1904 op de wereldtentoonstelling in St. Louis, was het ongelofelijk warm. Plantagehouder Richard Blechynden kwam op het idee om ijs aan zijn thee-samples toe te voegen. Het koele verfrissende drankje sloeg meteen aan de bij de mensen. Door deze goede zet van Richard Blechynden werd ijsthee al snel enorm populair.

De eerste ijstheepoeder van Lipton werd in 1964 op de markt gebracht in de VS en werd vanaf 1978 ook in Europa verkocht. Vanaf dat moment groeide Liptons ijstheemerk constant door en door. De eerst flessen Lipton IJsthee flessen werden in 1991 gelanceerd en worden nu in meer dan 100 verschillende landen gedronken.

lipton ice tea die wij aanbieden

Bij DirckIII bieden wij altijd alle Lipton producten aan voor de beste prijs. Bekijk hieronder welke Lipton producten wij aanbieden.

Lipton Ice Sparkling blik 24 x 33cl tray Lipton Ice Tea Green blik 24 x 33cl tray

de goedkoopste lipton producten koop je bij dirckiii

Voor de goedkoopste Lipton producten of andere frisdrank, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Koop dus nu jouw Lipton Ice Tea bij ons in de dichtsbijzijnde DirckIII slijterij!

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!

Wij verkopen fris uitsluitend in onze winkels. Klik hier voor een overzicht van onze winkels.