XXL flessen!
ketel 1

ketel1

Ketel1 is ontstaan als graanjenever en is een oerhollands merk dat afstamt uit 1691. Later heeft Ketel1 ook vodka gemaakt, die in de Verenigde Staten als beste vodka wordt gezien.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Ketel 1 Graanjenever 100 cl
  Waardering:
  95%
  ELDERS Regular Price 18. 49 17. 49
 2. Ketel 1 Vodka 70 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 25. 19 24. 99

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het ontstaan van Ketel1

Ketel 1 is een distilleerketen uit de jeneverstad Schiedam van 1691. Ketel1 is gestart met het brouwen van Jenever. De Ketel Jenever is de hoofdreden dat het bedrijf zo bekend is in Nederland. Joannes Nolet is de man die Ketel1 Jenever voor het eerst heeft ontwikkeld. Hij heeft geëxperimenteerd met diverse specerijen en kruiden om zijn recept te perfectioneren. Nolet maakte hierna al snel naam voor zichzelf. Ketel1 werd al snel een succes in het buitenland, zowel binnen als buiten Europa. Ketel1 wordt ook vaak gebruikt voor het maken van cocktails.

Ketel1 heeft ook een donkere periode gekend. De Drooglegging in de Verenigde Staten heeft ervoor gezorgd dat er geen alcohol gestookt mocht worden van 1920 tot 1933. Hierna heeft de Tweede Wereld ook gezorgd voor een zware periode. Dit komt voornamelijk door het gebrek aan graan. De Nolet familie heeft doorgezet en dit heeft positief uitgepakt. De 10e generatie Carel Nolet heeft de eerste koperen ketel van de jeneverstad hersteld. De merknaam is dan ook voortgekomen uit deze ketel, nummer 1.

Vandaag de dag wordt Ketel1 overal geschonken. Natuurlijk thuis, maar ook bij uitgaansgelegenheden en festivals. Het bedrijf geeft er veel om, om het traditionele imago in stand te houden. 

ton

Ketel 1 Graanjenever

Ketel 1 Graanjenever was de eerste dranksoort die Ketel1 heeft geproduceerd. Een smaakvolle traditioneel Hollandse drank. Deze jenever is de bekendste in Nederland en dat is zeker niet gek. Een zachte smaak waarbij je echt de ingredienten proeft. Deze jenever is fris, met tonen van peper en de jeneverbes. Deze jenever is al eeuwenoud en nog steeds een klassieker. Drink deze jenever in de mix, in een cocktail of gewoon puur. Hoe je het ook went of keert, de heerlijke smaak blijf gegarandeerd.

Ketel One Vodka

Het bedrijf heeft ook een fantastische vodka die uit de jaren 80 afstamt: Ketel One Vodka. Deze vodka wordt ook geproduceerd door de familie Nolet uit Schiedam. Carel Nolet heeft deze vodka meegenomen naar de Verenigde Staten. Hier waren barkeepers en kroegeigenaren vrijwel meteen enthousiast over de vodka. De vodka is in de Verenigde Staten snel uitgegroeid tot de nummer 1 wodka. Deze wodka is ook uitermate geschikt voor cocktails. Vodka wordt vaak ervaren als een zwaardere drank. Echter bestaat deze vodka uit 100% tarwe, waardoor het als een “zachte” vodka wordt ervaren. Bij het openen van de fles merk je vrijwel meteen de geur van citrus en honing.

Ketel One Botanical (Peach & Orange Blossom)

Botanical is de vertaling van Botanisch, wat plantaardig betekend. Ketel One Botanical is een gezondere variant van Ketel One wodka. Deze drank bevat geen kunstmatige smaak/suikerstoffen en koolhydraten. Botanical bevat minder calorieën dan een glas wijn met 73 calorieën per glas. De combinatie van de perzik en sinaasappel is een unieke smaakervaring die het beste tot zijn recht komt in combinatie met bruisend water.