XXL Flessen!
wijn

Wijn

Wijn, een alcoholische drank die al duizenden jaren gedronken wordt. De drank ontstaat door het vergisten van druivensap. Er zijn verschillende soorten wijnen: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn, waaronder champagne en lambrusco. Bekijk hieronder het uitgebreide assortiment van DirckIII!

Producten 1-24 van 214

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Miraval Provence Rosé 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 21. 95 Special Price 18. 95
 2. Marques de Murrieta Reserva 2018 75 cl
  Waardering:
  87%
  ELDERS Regular Price 21. 95 Special Price 17. 99
 3. AIX Rosé 2022 75 cl
  Waardering:
  97%
  ELDERS Regular Price 16. 95 Special Price 14. 99
 4. Mount Olympus Marlborough Pinot Noir 75 cl
  Waardering:
  40%
  NORMAAL Regular Price 9. 99 Special Price 7. 99
 5. Chateau de Genibon Cotes de Bourg 75 cl
  Waardering:
  87%
  NORMAAL Regular Price 9. 99 Special Price 7. 99
 6. Masso Antico Appassito Primitivo 75 cl
  Waardering:
  96%
 7. Dona Dominga Cabernet Sauvignon - Merlot 75 cl
  Waardering:
  73%
 8. Jean Biecher Riesling 75 cl
  Waardering:
  86%
  ELDERS Regular Price 7. 95 Special Price 5. 99
 9. Swartland Pinotage 75 cl
  Waardering:
  90%
  NORMAAL Regular Price 5. 99 Special Price 4. 99
 10. Mika Sauvignon Blanc 75 cl
  Waardering:
  95%
  NORMAAL Regular Price 6. 99 Special Price 4. 99
 11. Onverwacht Cabernet Sauvignon-Merlot 75 cl
  Waardering:
  89%
 12. Maturo Pinot Grigio 75 cl
  Waardering:
  80%
 13. Maturo Pinot Grigio Blush Rose 75 cl
  Waardering:
  80%
 14. Onverwacht Chardonnay-Viognier 75 cl
  Waardering:
  93%
 15. Gruner Veltliner Oostenrijk 75 cl
  Waardering:
  60%
 16. Rolling Hills Cabernet Sauvignon 75 cl
  Waardering:
  70%
  NORMAAL Regular Price 4. 99 Special Price 3. 99
 17. Rolling Hills Sauvignon Blanc 75 cl
  Waardering:
  86%
  NORMAAL Regular Price 4. 99 Special Price 3. 99
 18. Cornaro Montepulciano d'Abruzzo 75 cl
  Waardering:
  70%
  ELDERS Regular Price 5. 29 Special Price 3. 99

Producten 1-24 van 214

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

historie van wijn

Over de historie van wijn zijn vele verhalen. De meest onderbouwde theorie gaat ervan uit dat de wijnbouw is ontstaan in het Nabije Oosten. Ruim 7000 jaar geleden zouden de eerste wijnen zijn geproduceerd. Rond 1600 kwam Nederland om de hoek kijken. Samen met de Engelsen startten zij de internationale wijnhandel. Wijn werd vroeger voornamelijk vervoerd en bewaard in vaten. Dit ging ten koste van de houdbaarheid van de drank. Later stapte men over op goed afsluitbare flessen, natuurlijk enkel voor de topwijnen. Leuk feitje is dat flessen toen der tijd werden geblazen. Met één keer blazen kon er een fles van 75 cl worden gemaakt. Dit is tegenwoordig nog steeds de standaardmaat voor een fles wijn.

productie van wijn

De productie van wijn vindt voornamelijk plaats in de gematigde klimaatzones. Steeds meer landen houden zich bezig met wijnbouw of breiden hun productie uit. Ook in Nederland en Duitsland wordt er heel wat wijn verbouwd, voornamelijk in Limburg en Gelderland. Hier verbouwen wij wijn die met name geschikt is voor het koele en vochtige klimaat dat Nederland kent. De grootste wijnproductie vindt plaats in Italië, Frankrijk en Spanje.

Wijn

soorten wijnen

 

rode wijn

De traditionele rode wijn worden gemaakt van blauwe druiven. Het sap wordt samen met de schillen, steeltjes en pitten vergist. De rode kleur is afkomstig van de schil. De intensiteit van de kleur ontstaat door het verschil in druivenras. Ook kan er verschil ontstaan door de tijd dat het sap in contact is met de schil.

witte wijn

Voor de productie van witte wijn kunnen zowel witte als rode druiven worden gebruikt. Dit omdat enkel het druivensap gebruikt wordt voor het vergisten van de wijn. Dit sap bevat geen kleurstof. Voor witte wijn wordt er onderscheid gemaakt tussen zoete witte wijn en droge witte wijn. Bij een droge witte wijn worden alle suikers omgezet in alcohol. Bij een zoete witte wijn is dit niet het geval. Dit maakt droge wijn dus een stukje minder zoet.

rosé wijn

Ook rosé wordt gemaakt van blauwe druiven. Het verschil zit hem in het scheiden van de schil. Dit gebeurt bij rosé na enkele uren, meestal binnen 24 uur. Dit maakt dat rosé wijn minder kleurstof bevat. De beste Rose wijnen zijn afkomstig uit de Provence streek, zoals de Miraval- en AIX rosé

alcoholvrije wijn

Natuurlijk vind je bij DirckIII ook de lekkerste alcoholvrije wijnen. Het grote verschil met een alcoholhoudende wijn is het vergistingsproces. Na het vergistingsproces vindt er een proces plaats om de alcohol weer uit de wijn te halen. De wijn wordt vacuüm gezogen en door de lage druk verdampt de alcohol. Zo behoud je enkel het druivensap. Vaak zijn alcoholvrije wijnen wat lichter en zoeter van smaak.

wijn glazen

Wijnglazen bestaan uit een traditioneel voetje en een steel. De kelk is het gedeelte waar de wijn ingaat. Een wijnglas hoor je vast te houden bij de steel, dit zorgt ervoor dat de wijn niet onnodig wordt verwarmd. De beste wijnglazen zijn gemaakt van kristal en hebben geen naden. Glazen voor witte wijn hebben vaak een wat smallere kelk. Rodewijnglazen daarentegen zijn juist wat groter. Hierdoor komt er extra zuurstof bij de wijn, wat de rode wijn dan weer lekkerder laat smaken. Door het “walsen” geef je de rode wijn extra lucht.

 

Bij DirckIII hebben we iedere maand de lekkerste wijntips voor jouw op een rijtje gezet. Bekijk onze wijnmaanden.

de goedkoopste wijn bij dirckIII

Goedkoopste wijn kopen? Dan zit je goed bij DirckIII. Wij bieden u standaard de beste prijs-kwaliteit verhouding! Wijn cadeau? Wij hebben een prachtig assortiment aan kwaliteitswijnen.

Benieuwd hoeveel glazen je uit een fles mousserende wijn haalt? Lees nu onze blog voor het antwoord!

Vooral liefhebber van droge witte wijn of juist zoete witte wijn? Dirck3 heeft het allemaal in het assortiment!