XXL flessen!
Tequila

tequila

Tequila is dé Mexicaanse drank voor op een feestavond. Je kan hem drinken in een mix, of als de bekende Tequila shot met limoen! Bestel nu jouw fles Tequila bij ons in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen!

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
  1. Olmeca Altos Reposado Tequila 70 cl
    Waardering:
    80%
    ELDERS Regular Price 41. 99 34. 99

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De heerlijke Mexicaanse topper: Tequila!

Tequila is een Mexicaans drankje met een hoog alcohol percentage. De drank wordt gemaakt van het sap van de agaveplant. De plant creëert een bijzondere smaak die geliefd is bij veel drinkers over de hele wereld.

Geschiedenis van Tequila

De beroemde Mexicaanse drank wordt al sinds de 16e eeuw geproduceerd in Mexico. De Mexicaanse drank is vernoemd naar de stad Tequila.

De Azteken gebruikten de agaveplant al eeuwenlang voor medicinale doeleinden. Ook maakten zij kleding van de vezels uit de plant. Pas na de Spaanse kolonisatie van Mexico werd de Agaveplant voor alcohol gebruikt.

Het proces van het maken van de drank begon met het oogsten van de agaveplant. De planten werden gedurende enkele jaren gekweekt, totdat ze groot genoeg waren om te oogsten. Vervolgens werden de bladeren van de plant verwijderd om bij de kern te komen.

Deze stonden bekend als de piña. De piña werd vervolgens gestoomd, gefermenteerd en gedistilleerd. Op deze manier kwam het heerlijke Mexicaanse drankje tot stand.

Het productieproces van Tequila

Het productieproces van de Mexicaanse topper wordt strikt gereguleerd door de Mexicaanse overheid. Dit zorgt ervoor dat de drank van hoge kwaliteit is en voldoet aan de officiële standaard. Er zijn verschillende soorten. Het is afhankelijk van hoe lang de drank gerijpt is en welke soort plant gebruikt wordt.

De drank kan worden onderverdeeld in twee hoofd categorieën: 100% agave en gemengde tequila. De drank van de agaveplant is alleen gemaakt van het sap van de blauwe agave plant. Over het algemeen is deze van hogere kwaliteit dan gemengde tequila. Deze bevat slechts 51% agave en wordt aangevuld met andere suikers.

De productie van de Mexicaanse drank begint met het oogsten van de agaveplant. De planten worden gekookt in een oven om de suikers vrij te maken. Vervolgens wordt het sap uit de gekookte piña geperst en gefermenteerd met behulp van gist. Het resulterende sap wordt vervolgens gedistilleerd om het tot eindproduct te produceren.

Tequila mag worden gerijpt in eikenhouten vaten, die de drank een kenmerkende smaak en kleur geven. Blanco tequila, ook bekend als zilver of witte tequila. Deze wordt niet gerijpt en heeft een heldere kleur en een frisse, scherpe smaak.

Reposado tequila wordt minimaal twee maanden gerijpt en heeft een zachtere smaak. Ook heeft de Reposado een meer complexe smaak en een lichtgouden kleur. Dit zie je terug bij de Don Angel Gold. Añejo tequila wordt minimaal een jaar gerijpt en heeft een diepere kleur en een rijke, complexe smaak.

Hoe drink je Tequila?

Het Mexicaanse drankje wordt op verschillende manieren gedronken, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de gelegenheid. Blanco tequila, bijvoorbeeld de Sierra Silver wordt vaak gebruikt in cocktails en mixdrankjes. Dit terwijl Reposado en añejo tequila vaak puur worden gedronken.

Bij het drinken is het gebruikelijk om zout en een partje limoen te serveren. Deze ingrediënten dienen als smaakversterkers. Deze combinatie staat ook wel bekend als de 'Tequila shot'.

Een andere populaire manier om het Mexicaanse drankje te drinken is de margarita. Een margarita is een cocktail gemaakt van tequila, limoensap en triple sec. Deze wordt doorgaans geserveerd in een glas met zout op de rand. Overige populaire cocktails met de drank zijn de Paloma en de Tequila Sunrise.

Tequila

Bestel jouw Mexicaanse drank nu bij Dirck3!

Dirck3 biedt een breed assortiment van de lekkerste Mexicaanse drank. Neem een kijkje bij de Sierra Reposado, Sierra Silver of de bijzondere Don Angel Gold. Bestel ze snel via de webshop of kom langs in een van onze slijterijen!

Weten welke sterke dranken Dirck3 nog meer in het assortiment heeft? Neem hier een kijkje: