XXL flessen!
london dry gin

London dry gin

London Dry Gin is een soort gin die gedistilleerd wordt in Londen, Engeland. London Dry Gin wordt vaak gemaakt met jeneverbessen, korianderzaad en andere plantaardige stoffen. London dry gin is de populairste gin ter wereld.

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Bombay Sapphire London Dry Gin 50 cl
  Waardering:
  90%
  NORMAAL Regular Price 19. 49 Special Price 15. 99
 2. Quality 10 London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  80%
 3. Bombay London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  60%
  ELDERS Regular Price 19. 99 18. 99
 4. Tanqueray London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  73%
  ELDERS Regular Price 22. 99 22. 59
 5. Gibson's London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  98%
  ELDERS Regular Price 17. 19 16. 49
 6. Gordon's London Dry Gin 70 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 17. 99 17. 29
 7. Gordon's London Dry Gin 100 cl
  Waardering:
  87%
  ELDERS Regular Price 22. 99 19. 99

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De geschiedenis van london dry gin

De categorie London dry gin is een stijl van gin die zijn oorsprong vindt in, je raadt het al, Londen! Het is de meest geproduceerde en geconsumeerde gin ter wereld. Maar wat maakt een London dry gin precies zo goed?

Om te beginnen gaan we terug naar de oorsprong van gin. Gin werd in het begin van de jaren 1600 uitgevonden door een Nederlandse arts die een sterke drank met jeneverbessmaak maakte als medicinale tonic. Deze nieuwe drank werd populair in Engeland en tegen het midden van de 17e eeuw was Londen het centrum van de ginwereld geworden.

De categorie London dry gin wordt gekenmerkt door een zuiver, fris smaakprofiel met sterke jeneverbessmaak. Door zijn rechtlijnige smaakprofiel werkt hij goed in een grote verscheidenheid aan cocktails, waardoor het een van de meest veelzijdige soorten gin is die verkrijgbaar zijn.

De verschillende soorten London dry gin

Er zijn veel verschillende merken London dry gin, elk met zijn eigen unieke smaak. De gins worden vaak gemaakt met jeneverbessen, korianderzaadjes, citrusschillen en andere plantaardige ingrediënten.

Enkele van de meest populaire merken van London dry gin zijn Hendricks, Bombay Sapphire, Gordons en Tanqueray. Elk van deze merken heeft een iets ander smaakprofiel, dus je kunt er een paar proberen om degene te vinden die je het lekkerst vindt.

Als het op mixen aankomt, gaat London dry gin goed samen met tonic of ginger ale. Hij kan ook worden gebruikt in cocktails zoals de Martini of de Gin and Tonic. Als je op zoek bent naar een zomerse cocktail, probeer dan de Gin en Soda met een schijfje citroen of limoen.

london dry gin

Hoe London dry gin wordt gemaakt

Omdat London dry gin meer wordt gedefinieerd door het proces dan door de ingrediënten, zijn er een paar belangrijke stappen die moeten worden gevolgd om een echte London dry gin te maken.

Laten we elk van deze stappen nader bekijken:

Distillatie: Om London dry gin te maken, moet de alcohol gedistilleerd worden tot minstens 70% ABV. Dit gebeurt meestal met behulp van een pot still, een type distillatie-apparaat dat al eeuwenlang wordt gebruikt.

Smaakstoffen: Alleen natuurlijke aroma's kunnen worden gebruikt om London dry gin op smaak te brengen. Dit betekent dat kunstmatige smaken of kleuren niet zijn toegestaan. De meest gebruikte smaakstoffen in London dry gin zijn jeneverbessen, citrusschillen en korianderzaadjes.

Bottelen: De laatste stap is het bottelen van de gin op 40% ABV of hoger. Dit is nodig om de smaak van de gin na verloop van tijd te behouden.

London dry gin merken

London dry gin is een soort gin die wordt gemaakt in Londen, Engeland. Hij wordt gemaakt met jeneverbessen, citrusvruchten en andere plantaardige stoffen.

Er zijn veel merken London dry gin, maar enkele van de beste zijn Hendrick's Gin, Tanqueray No. Ten en Bombay Sapphire. Hendrick's Gin wordt gemaakt met 11 botanische middelen en heeft een unieke smaak. Tanqueray No. Ten wordt gemaakt met grapefruit en citroenschil voor een frisse smaak. Bombay Sapphire wordt gemaakt met 24 botanische middelen voor een complexe smaak.

Bij het kiezen van een London dry gin is het belangrijk om na te gaan van wat voor smaken je houdt. Als je een zoetere gin prefereert, zoek dan naar een gin die gezoet is met vruchtensap of honing. Houd je meer van hartige gin? Zoek dan naar een gin die kruiden bevat zoals kardemom of peper.

Hoe maak je een perfecte london dry gin en tonic?

Er zijn een paar belangrijke dingen om te onthouden bij het maken van een perfecte London dry gin en tonic. Ten eerste, zorg ervoor dat je een hoge kwaliteit London dry gin gebruikt. Ten tweede, gebruik vers limoensap - geen vervangers! Ten derde, gebruik een goede kwaliteit tonic water. En wees ten slotte niet bang om te experimenteren met de verhoudingen om te vinden wat u het lekkerst vindt.

Dit is onze stap-voor-stap gids voor het maken van een perfecte London dry gin en tonic:

gordons pink gin

GIN & TONIC 

Instructies

1) Vul een highball glas met ijsblokjes.

2) Giet er 2 delen London dry gin in.

3) Knijp er het sap van een halve verse limoen bij.

4) Vul aan met tonic.

5) Garneer met een partje limoen, citroen of zelfs komkommer indien gewenst.

Proost!