XXL flessen!
Vermouth

vermouth

Een versterkte wijn, waarin de smaak wordt gecreëerd door gebruikt te maken van suiker en aromatische planten en kruiden. Tegenwoordig wordt vermouth vaak gebruikt in cocktails waardoor de drank erg populair is geworden. Bekijk hieronder ons aanbod vermouth en koop jouw vermouth gemakkelijk en snel bij DirckIII!

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Martini Bianco 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 8. 49 8. 29
 2. Martini Extra Dry 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 8. 49 8. 29
 3. Martini Rosso 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 8. 49 8. 29
 4. Sperone Vermouth Bianco 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 3. 49 2. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

wat is vermouth?

Vermouth is kortweg gezegd een versterkte wijn, die op smaak wordt gebracht door gebruik te maken van suikers en aromatische planten en kruiden. Deze versterkte wijn is ontstaan in de 18e eeuw in Frankrijk en is geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn waarin de kruidenplant absintalsem werd verwerkt. Vermouth moet deze kruiden bevatten, anders mag de drank deze naam niet dragen. Dat is ook niet gek, gezien de drank vernoemd is naar de absintalsem kruidenplant. Deze Duitse kruidenplant heeft namelijk de naam Wermut in het Duits, hier komt dus de naam Vermout vandaan, bij DirckIII houden we de internationale schrijfwijze aan: vermouth. Vermouth moet dus de Wermut kruidenplant bevatten, maar mag daarnaast ook nog vele andere kruiden bevatten. Zo kan er in vermouth bijvoorbeeld ook nog tijm, kinine en vanille zitten.

Vermouth wordt vaak gedronken als aperitief of digestief, maar wordt tegenwoordig steeds populairder doordat het een veel gebruikt ingrediënt is in cocktails. Zo zijn de vodka martini en de espresso martini razend populair op het moment. Vandaar dat vermouth op het moment erg in zijn populariteit stijgt.

Doorgaans ligt het alcoholpercentage van vermouth rond de 15%. Doordat er ook goedkopere varianten zijn van vermouth kan dit percentage ook iets lager liggen dan de gebruikelijke 15%. Daarnaast wordt, in verband met de grote concurrentie op de markt van de vermouth, er door de producenten niet verteld welke kruiden er wordt gebruikt tijdens productie van de vermouth.

Vermouth is ontstaan in de 18e eeuw in Frankrijk. Tegenwoordig wordt vermouth echter vooral gemaakt in Italië. De grootste producenten bevinden zich in het noorden van Italië, namelijk in Turijn. Een van deze grote producenten is de welbekende, Martini & Rossi. Dit merk is wereldwijd zelfs zo bekend dat de merknaam Martini als synoniem voor vermouth. De vermouth industrie is niet helemaal verdwenen uit Frankrijk, Noily Prat maakt in de gemeente Marseillan nog Franse vermouth en ook in Bulgarije wordt vermouth geproduceerd.

Vermouth

soorten vermouth

Vermouth kent op zijn beurt weer verschillende soorten. Zo zijn er drie verschillende soorten vermouth:

 • Witte vermouth: fruitig, licht en verfrissend van smaak. Kan gemakkelijk worden gemixt met sodawater, limonade of met onze heerlijke Pfanner vruchtensappen!
 • Rode vermouth: deze vermouth wordt vaak gedronken als aperitief. De rode vermouth bevat vaak een bitterzoete kruidensmaak.
 • Droge vermouth: de droge vermouth wordt vooral gebruikt voor de cocktails. Deze vermouth is wit van kleur, geeft een tintelend gevoel, bevat maximaal 5% suiker en heeft meestal een alcoholpercentage van 18%.

Martini

Het beroemdste vermouth merk van de wereld is het Italiaanse Martini, uit de distilleerderij Martini & Rossi in Turijn.

 

Deze distilleerderij werd opgericht in 1863 door door Alessandro Martini, Luigi Rossi en Teofilo Sola. Het bedrijf werd vernoemd naar de families en kreeg de naam, Matini, Sola & Rossi. Alleen werden de aandelen van de familie Sola in 1879 alweer verkocht. Hierdoor werd de naam veranderd naar, Martini & Rossi. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van de grootste rum fabrikant van de wereld, Bacardi.

vermouth die wij aanbieden

Bij onze DirckIII slijterijen bieden wij de volgende vermouth aan:

Kom ze nu halen in de dichtstbijzijnde DirckIII slijterij!

de goedkoopste vermouth kopen bij dirckiii

Voor de goedkoopste vermouth, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment.

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere dranken, van rode wijn tot Captain Morgan of van bruine rum tot Grey Goose, we hebben écht alles in huis! DirckIII dé goedkoopste slijterij van Nederland!