XXL flessen!
Droge witte wijn

droge witte wijn

Droge witte wijn is een belangrijke soort voor veel wijnliefhebbers. Over de hele wereld worden deze wijnen gedronken. Van zowel Chardonnay- tot Sauvignon blanc wijnen. Dirck3 heeft de lekkerste droge witte wijnen in het assortiment. Bestel dus nu in onze webshop of kom langs in een van onze slijterijen!

Producten 1-24 van 38

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
 1. Ritter Premium Gruner Veltliner 75 cl
  Waardering:
  80%
  NORMAAL Regular Price 7. 79 Special Price 6. 99
 2. I Castelli Romeo E Giulietta Pinot Grigio 75 cl
  Waardering:
  97%
 3. Le Cerf Touraine Sauvignon Blanc 75 cl
  Waardering:
  90%
  NORMAAL Regular Price 6. 99 Special Price 5. 99
 4. Maturo Pinot Grigio 75 cl
  Waardering:
  80%
 5. Onverwacht Chardonnay-Viognier 75 cl
  Waardering:
  92%
 6. Escal Roja Airen - Verdejo 75 cl
  Waardering:
  82%
  ELDERS Regular Price 4. 99 Special Price 3. 99
 7. Bernard Michaut Chablis 1er Cru 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 27. 99 26. 99
 8. D. de Colmar Pinot Blanc 75 cl
  Waardering:
  60%
  ELDERS Regular Price 8. 49 7. 49
 9. Casa Defra Pinot Grigio 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 7. 49 5. 99
 10. Domaine Remoorte Menetou Salon 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 15. 99 14. 99
 11. La Capilla Rueda Verdejo 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 6. 59 4. 99
 12. Domaine Patrice Moreux Pouilly-Fumé 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 17. 49 13. 99
 13. Chateau de Pont Sauvignon Touraine 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 10. 99 9. 99
 14. Njoy Sauvignon Blanc 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 4. 29 4. 29
 15. Roger Neveu Sancerre 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 16. 99 14. 99
 16. Abtei Himmerod Riesling 75 cl
  Waardering:
  96%
  ELDERS Regular Price 7. 99 6. 99
 17. Masso Antico Fiano 75 cl
  Waardering:
  89%
  ELDERS Regular Price 8. 99 8. 49
 18. Njoy Pinot Grigio 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 4. 29 4. 29
 19. Tresor de Loire Sauvignon Blanc 75 cl
  Waardering:
  88%
  ELDERS Regular Price 6. 99 6. 49
 20. Mount Olympus Marlborough Sauvignon Blanc 75 cl
  Waardering:
  94%
  ELDERS Regular Price 10. 59 8. 49
 21. Gatao Vinho Verde 75 cl
  Waardering:
  92%
  ELDERS Regular Price 4. 89 4. 09

Producten 1-24 van 38

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Droge Witte Wijn geliefd bij veel wijndrinkers

Als je een wijnliefhebber bent, heb je waarschijnlijk gehoord van droge witte wijn. Maar wat maakt deze wijn zo speciaal? En welke soorten droge witte wijn zijn er?

Wat is droge witte wijn?

Droge witte wijn is een type wijn dat weinig tot geen restsuiker bevat. Suiker in druiven wordt tijdens het fermentatie proces omgezet in alcohol, en droge witte wijn wordt geproduceerd door de fermentatie van druivensap zonder extra suiker toe te voegen. Dit resulteert in een wijn met een laag suikergehalte en een hoger alcohol percentage dan zoete wijnen.

De bijzondere kenmerken van droge witte wijn:

Droge witte wijnen kunnen variëren in kleur, geur, smaak en stijl, afhankelijk van de druivensoort, de wijnmakerij en het wijngebied. Over het algemeen hebben droge witte wijnen echter enkele gemeenschappelijke kenmerken:

 1. Kleur: witte wijnen kunnen variëren van lichtgeel tot goudgeel, afhankelijk van de druivensoort en de rijpheid van de druiven.

 2. Geur: witte wijnen kunnen een breed scala aan aroma's hebben, variërend van bloemig en fruitig tot kruidig en mineraal. Populaire geur aroma's in droge witte wijnen zijn bijvoorbeeld citrusvruchten, groene appels, peren, bloemen en kruiden.

 3. Smaak: witte wijnen zijn over het algemeen fris, levendig en verfrissend van smaak, met een goede zuurgraad. Ze kunnen variëren van licht en delicaat tot vol en rijk, afhankelijk van de gebruikte druivensoort en de productiemethode.

 4. Stijl: Er zijn verschillende stijlen van witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling en Pinot Grigio, die elk hun eigen kenmerken en smaakprofielen hebben. Sommige droge witte wijnen kunnen bijvoorbeeld een uitgesproken mineraliteit hebben, terwijl andere wijnen meer nadruk leggen op fruitige aroma's of een romige textuur hebben.

Droge witte wijn

Verschillende smaakprofielen van droge witte wijn:

De smaakprofielen van droge witte wijn kunnen variëren afhankelijk van de druivensoort en de productie methode. Hier zijn enkele veelvoorkomende smaakprofielen van droge witte wijn:

 1. Fris en fruitig: Sommige droge witte wijnen hebben een frisse en fruitige smaak, met aroma's van citrusvruchten, groene appels, peren en tropisch fruit. Deze wijnen zijn vaak licht en verfrissend, en zijn perfect als aperitief of om te combineren met lichte gerechten zoals salades, vis en gevogelte.

 2. Mineralig en strak: Andere droge witte wijnen kunnen een mineralige en strakke smaak hebben, met tonen van krijt, steenfruit en kruiden. Deze wijnen komen vaak voor in wijngebieden met een kalkhoudende bodem en zijn geweldig om te combineren met zeevruchten, schelpdieren en geitenkaas.

 3. Romig en vol: Sommige droge witte wijnen ondergaan een bijzondere fermentatie, wat resulteert in een romige en volle smaak, met tonen van boter, vanille en eikenhout. Deze wijnen passen goed bij gerechten met rijke sauzen, gegrilde kip en zachte kazen.

Houd bij droge witte wijnen rekening met:

 1. Serveertemperatuur: Droge witte wijn wordt meestal gekoeld geserveerd. De ideale serveertemperatuur varieert afhankelijk van de wijnstijl, maar ligt meestal tussen de 8°C en 12°C. Zorg ervoor dat je de wijn niet te koud serveert, omdat dit de aroma's kan onderdrukken.

 2. Glaswerk: Gebruik een glas met een smalle kelk en een lange steel om de aroma's van de wijn te concentreren en de temperatuur langer koel te houden.

 3. Voedselcombinaties: Droge witte wijn kan goed samengaan met een breed scala aan gerechten. Probeer te matchen op basis van de smaakprofielen van de wijn en het gerecht. Bijvoorbeeld, frisse en fruitige witte wijnen passen goed bij lichte gerechten zoals salades, vis en gevogelte, terwijl romige en volle witte wijnen beter passen bij rijke gerechten met sauzen en kazen.

 4. Bewaren: De meeste droge witte wijnen zijn bedoeld om jong te worden gedronken en worden niet vaak bewaard. Het is echter belangrijk om de wijn op een koele, donkere plaats te bewaren om de kwaliteit te behouden.

Droge witte wijn

Populaire droge witte wijnen

Er zijn talloze witte wijnen om van te genieten, afkomstig uit verschillende wijnregio's over de hele wereld. Hier zijn enkele populaire droge witte wijnen:

 1. Sauvignon Blanc: Een frisse en fruitige wijn met aroma's van citrusvruchten, gras en kruiden. Sauvignon Blanc komt voor in veel wijnregio's, zoals Nieuw-Zeeland, Chili, Frankrijk en Zuid-Afrika.

 2. Chardonnay: Een veelzijdige wijn die kan variëren van fris en fruitig tot romig en vol. Chardonnay wordt geproduceerd in veel wijnregio's, waaronder Californië, Bourgogne, Australië en Zuid-Amerika.

 3. Riesling: Een aromatische wijn met een hoog zuurgehalte en tonen van bloemen, steenfruit en kruiden. Riesling wordt vaak geassocieerd met Duitsland, maar wordt ook geproduceerd in andere wijnregio's zoals Oostenrijk, Australië en de Verenigde Staten.

 4. Pinot Grigio: Een witte wijn met een lichte en verfrissende smaak, vaak met tonen van groene appels, peren en citrusvruchten. Pinot Grigio wordt voornamelijk geproduceerd in Italië, maar is ook populair in andere delen van de wereld.

 5. Vermentino: Een mediterraanse witte wijn met een frisse en aromatische smaak, vaak met tonen van citrusvruchten, bloemen en kruiden. Vermentino wordt veel geproduceerd in Italië, met name in Sardinië en Ligurië, maar ook in andere wijnregio's zoals Frankrijk en Spanje.

 6. Verdejo: Een Spaanse witte wijn met een levendige en frisse smaak, vaak met tonen van tropisch fruit, bloemen en kruiden. Verdejo wordt voornamelijk geproduceerd in de wijnregio Rueda in Spanje.

Bestel jouw droge witte wijnen bij Dirck3!

Bestel jouw droge witte wijnen in onze webshop of kom langs in een van onze slijterijen!