XXL Flessen!
Captain Morgan

Captain Morgan

De verschillende soorten rum van Captain Morgan zijn geweldig om te drinken. Heerlijk voor in de mix, maar kunnen allemaal ook perfect on the rocks worden gedronken. Bestel nu jouw Captain Morgan rum of haal hem in één van onze slijterijen!

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Captain Morgan Original Spiced Gold 150 cl
  Waardering:
  95%
 2. Captain Morgan Apple sliced 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 16. 99 15. 99
 3. Captain Morgan Dark Rum 70 cl
  Waardering:
  92%
  ELDERS Regular Price 18. 99 17. 99
 4. Captain Morgan Spiced Gold 70 cl
  Waardering:
  98%
  ELDERS Regular Price 16. 99 15. 98
 5. Captain Morgan Spiced Gold 100 cl
  Waardering:
  87%
  ELDERS Regular Price 23. 49 17. 99

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Uit de jaren 40

Captain Morgan is ontstaan in de jaren 40. De directeur van Seagram's Drinks Company, Sam Bronfman arriveerde in het Carabisch gebied en raakte gefascineer over de mogelijkheden van gekruide rum. Vanaf dat moment had hij maar één doel voor ogen en dat was de Rumkoning van de wereld worden. Om zijn missie te volbrengen richtte hij de Captain Morgan Rum Company op in 1945. Deze coöperatie van verschillende distilleerderijen nam al snel de Jamaicaanse Long Pond Distillery over en daarmee ook het eeuwenoude familierecept voor spiced rum van de Levy Brothers. Dit recept staat aan de basis van de huidige Captain Morgan. Het mega concern Diageo nam Captain Morgan in 2001 over van Seagram en maakt het merk zo groot als het nu is.

Productieproces

Captain Morgan rum wordt gedistilleerd uit suikerriet. De karakteristieke smaak wordt gevormd door een combinatie van het type gist, de destillatie, de verouderingsomstandigheden en het mengproces. De rum wordt vandaag de dag nog altijd geproduceerd uit melasse, water, maischen en gist. Na de distillatie wordt de heldere drank maximaal een jaar gerijpt in eiken vaten. Hier krijgt de drank haar herkenbare goud bruinen kleur van. Vervolgens worden de Caribische kruiden toegevoegd en is de Captain Morgan rum klaar om te worden gebotteld.

Het verhaal van captain morgan

Weinig flessen zijn zo herkenbaar als de flessen van Captain Morgan. Wat veel mensen niet weten is dat Captain Morgan echt heeft bestaan. Sir Henry Morgan, die vandaag de dag bekendstaat als Kapitein, was een Welshe zeevaarder, landeigenaar en later zelfs Luitenant Gouverneur van Jamaica. In 1635 werd Henry Morgan geboren in het Welshe Llanrhymny, wat toentertijd een klein stadje stad was. Hier bracht hij zijn hele kindertijd door voordat hij in het Caribische gebied neerstreek na verschillende zeereizen.

Na verschillende zee-expedities werd Henry Morgan in 1655 benoemd tot Admiraal van de Britse Royal Navy. Hij bezocht verschillende landen en steden en veroverde alles wat op zijn pad terechtkwam. Tot dat hij tijdens een van de expedities terecht kwam in Jamaica. Hij raakte in bevriend met de toenmalig Gouverneur van het land, Sir Thomas Modyford en zij kregen een hechte band met elkaar.

Toen in 1667 Henry Morgan een brief in zijn handen kreeg gedrukt van de gouverneur waarin stond dat hij en zijn vloot Spaanse schepen moest gaan aanvallen, twijfelde Henry Morgan geen moment. Zo geschiedde viel hij de Spaanse schepen aan en met succes! Mede door deze aanval groeide de naamsbekendheid van Henry Morgan en werd hij een geliefd persoon in het Britse Koninkrijk.

In 1668 veroverde zijn manschappen en hij twee steden waarbij ze ongeveer 3.000 soldaten versloegen. Daarnaast kwamen zij ook nog eens thuis met erg veel geld en kostbaarheden die gezamenlijk een waarde hadden van ongeveer £75.000-£100.000 vertegenwoordigden. Het geluk van de kapitein kon dus niet op.

Drie jaar later, in 1671, leidde Henry Morgan een nieuwe aanval. Dit keer op Panama City, de toenmalige hoofdstad van het Spaans-Amerika. Hoewel hij en zijn manschappen het gevecht wonnen, waren de Spanjaarden slim genoeg om hun buiten te verplaatsen waardoor de kapitein zonder kostbaarheden terugkeerde.

Zijn geluk was op, en dat bleek. Doordat de aanval werd uitgevoerd in tijd van vrede tussen Engeland en Spanje, eisten de Spanjaarden dat Morgan gearresteerd moest worden. Hoewel dit nooit tot een daadwerkelijke arrestatie van Captain Morgan kwam, moest hij zich wel verantwoorden voor zijn daden. Morgan verwachtte dat dit het einde was van zijn populariteit, maar integendeel iedereen ontving hem juist als de grote held. In plaats van een veroordeling werd hij geridderd door koning Charles II. In 1674 keerde hij terug naar Jamaica als Luitenant Gouverneur waar hij zijn laatste jaren doorbracht op zijn eigen suikerrietplantage en genoot van zijn zelf geproduceerde rum.

Captain morgan rum bij Dirck3

Bij Dirck3 worden de verschillende soorten rum van Captain Morgan altijd tegen de allerbeste prijs aangeboden. Bekijk hieronder welke Captain Morgan producten wij aanbieden!

OP ZOEK NAAR EEN CAPTAIN MORGAN AANBIEDING?

Bij Dirck3 vind je een zeer uitgebreid assortiment Captain Morgan met standaard lage prijzen. Op deze al standaard lage prijzen geven wij vaak ook nog eens een flinke korting! Hierdoor koop je Captain Morgan extra voordelig en geniet je van je favoriete rum voor de laagste prijs!

Bekijk ons assortiment en kies zelf je favoriete fles Captain Morgan op basis van prijs, smaak of grootte! De authentieke Spiced Gold is om heerlijk puur te drinken. Met de nieuwste smaak in ons assortiment, de Apple Sliced, kun je in een handomdraai een heerlijke fruitige cocktail maken. Je vindt het bij Dirck3! Bekijk snel het aanbod en bestel direct jou favoriete Captain Morgan aanbieding online!

Benieuwd naar alle andere rum die wij aanbieden voor de beste prijs? Bekijk dan hier onze algemen rum pagina!