XXL flessen!
Franse Wijn

franse wijn

Frankrijk, het bekendste land als het over wijnen gaat. Het is een van de grootste wijnproducenten van de wereld. Bij DirckIII bieden we een ruim assortiment Franse wijnen aan met de beste prijs! Bestel nu jouw heerlijke fles Franse wijn bij ons in de webshop of kom langs bij een van onze slijterijen!

Producten 1-24 van 71

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
 1. AIX Rosé 2023 75 cl
  Waardering:
  97%
  ELDERS Regular Price 17. 95 Special Price 16. 99
 2. Chateau de Pont Sauvignon Touraine 75 cl
  Waardering:
  80%
  NORMAAL Regular Price 9. 99 Special Price 7. 99
 3. Chateau de Chambeau Montagne Saint-Emillion 75 cl
  Waardering:
  80%
 4. Domaine Patrice Moreux Sancerre 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 18. 99 15. 99
 5. Bernard Michaut Chablis 1er Cru 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 27. 99 26. 99
 6. Sauternes Prestige Dulong 50 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 11. 99 10. 99
 7. Chateau Haut-Larguet Saint Emilion Grand Cru 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 19. 99 18. 99
 8. Chateau de Genibon Cotes de Bourg 75 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 10. 99 9. 99
 9. D. de Colmar Pinot Blanc 75 cl
  Waardering:
  60%
  ELDERS Regular Price 8. 49 7. 49
 10. Baron Charcot Merlot-Cabernet Sauvignon Reserve 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 99
 11. Chateau Cazelon Montagne Saint-Emilion 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 10. 59 9. 99
 12. Chateau Moulin de la Bridane Haut-Médoc 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 9. 99
 13. Baron la Rose Bordeaux 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 8. 99 6. 99
 14. Domaine Saint Germain Bourgogne Chardonnay 75cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 11. 99
 15. Domaine Remoorte Menetou Salon 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 15. 99 14. 99
 16. Chateau la Vieille Forge Lalande-de-Pomerol 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 11. 99
 17. Domaine Saint Germain Pinot Noir 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 11. 99
 18. Whispering Angel Provence Rose 2023 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 21. 99 19. 99
 19. Marc Jambon Beaujolais Villages Tradition 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 8. 99 7. 99
 20. M Minuty Cotes de Provence Rose 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 16. 99 15. 99
 21. Chap. Saint Victor Provence Rosé 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 9. 99 9. 49
 22. Chablis Le Lion 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 15. 99 14. 99
 23. Domaine Chapelas Cotes Du Rhone 75 cl
  Waardering:
  89%
  ELDERS Regular Price 8. 99 7. 99

Producten 1-24 van 71

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

DE ONTWIKKELING VAN DE FRANSE WIJN

Frankrijk staat al eeuwenlang bekend om haar wijnen. Door de vele Franse wijnstreken worden er veel verschillende wijnen geproduceerd. Er zit tussen de wijnen een groot verschil in samenstelling en complexiteit.

Rode, witte en mousserende wijnen zijn al decennialang onderdeel van de Franse wijnproductie. Vanuit alle wijngebieden Frankrijk worden deze geproduceerd. Bekende druiven zijn de Pinot noir, de Sauvignon Blanc en de Chardonnay.

Een van de mooiste wijnstreken is de Bordeaux streek. De wijnen uit dit gebied behoren tot de beste wijnen ter wereld. Dit komt doordat de wijn gemaakt wordt uit zeer complexe bodemgrond. Bovendien heerst er in Bordeaux een uiterst geschikt wijnklimaat.

Enkele tientallen kilometers ten oosten van de Bordeaux streek ligt Saint-Émillion. De streek staat bekend om haar bijzondere rode wijnen. De wijnen uit deze streek zijn te vergelijken met de wijnen uit de Languedoc Roussillon regio. Daarentegen produceert de Languedoc Roussillon regio veel meer wijnen per jaar.

GESCHIEDENIS VAN DE FRANSE WIJN

Wijn bestaat al duizenden jaren in de landen rondom de Middellandse Zee. Frankrijk heeft het echter tot een deel van hun beschaving gemaakt.

De Fransen zien wijn maken al meer dan tweeduizend jaar als kunst. De Franse wijn is ontstaan tijdens de kolonisatie van Zuid-Gallië. De Griekse kolonisten namen hier aan deel in de 6e eeuw voor Christus. Zuid-Gallië hoort vandaag de dag nog steeds tot een van de belangrijkste wijnstreken Frankrijk.

De Galliërs wisten namelijk goed hoe ze de wijnstokken moesten onder houden. Het snoeien van de wijntakken is erg belangrijk. Dit snoeien creëert namelijk een belangrijk onderscheid in het verschil tussen wilde wijnstokken en wijn producerende druiven. Het duurde niet lang of de in Gallië geproduceerde wijnen waren over de gehele wereld enorm populair.

Tijdens de middeleeuwen werden de wijngaarden onder houden door de monniken. Kloosters hadden namelijk de middelen, veiligheid en handigheid om een constante aanvoer van wijn te produceren.

De beste wijngaarden waren eigendom van de kloosters en hun wijn werd gezien als superieur. De adel ontwikkelde later zelf uitgestrekte wijngaarden. Echter leidde de Franse Revolutie tot de inbeslagname van de wijngaarden.

De opmars van de Franse wijnindustrie stopte abrupt toen eerst meeldauw (vorm van schimmel) geconstateerd werd. Later kwam daar de Phylloxera (een insectenplaag) bij. De plaag verspreidde zich door het hele land en de rest van Europa.

Door deze schimmel en insectenplaag bleven de wijngaarden gehavend en aangetast achter. Vervolgens ontstond er nog een economische crisis in Europa en later nog twee wereldoorlogen. Mede door de ontwikkelingen belandde de wijnindustrie van Frankrijk in een diepte punt.

Concurrerende wijnmerken stonden op en werden een bedreiging voor Franse wijnmerken als Champagne en Bordeaux. Dit resulteerde in 1935 in de oprichting van de Appellation d’origine contrôlée.

De Appellation d’origine contrôlée is een certificering van echtheid. Deze wordt verleend aan bepaalde geografische aanduidingen voor wijnen, kazen, boters en andere landbouwproducten. Door deze certificering worden de wijnmerken goed beschermd.

Tot op heden hanteert Frankrijk deze certificering nog steeds. Het wordt beschouwt als een van de oudste systemen voor beschermde oorsprongsbenaming. 

Pas na de tweede wereldoorlog stond de wijnindustrie weer op. Door grote investeringen, de economische opleving en een nieuwe generatie Vignerons (wijnboeren) werd er meer resultaat geboekt. Hieruit ontstond de moderne Franse wijnindustrie.

FRANSE WIJNSTIJLEN

Alle gangbare wijnstijlen – Rode wijnRosé wijnWitte wijn (droog, halfzoet en zoet), sprankelend en versterkt – worden in Frankrijk geproduceerd. In de meeste stijlen variëren de Franse wijnen sterk. Ze variëren van goedkope en eenvoudige versies, tot ’s werelds beroemdste en duurste wijnen.

Franse wijnen hebben in veel opzichten meer een regionale dan een nationale identiteit. Kijk maar naar de verschillende druivensoorten, productie methoden en verschillende classificatie systemen in de verschillende regio’s. Kwaliteitsniveaus en prijzen variëren enorm. Sommige wijnen zijn bedoeld om direct te consumeren, terwijl andere wijnen bedoeld zijn om lang te bewaren.

Franse wijnen zijn vaak complex en daarom goed te combineren met voedsel. Franse rode wijnen gaan goed samen met vleesgerechten en kaas. Franse witte wijnen vaak worden gecombineerd met vis, gevogelte en salades.

DRUIVENSOORTEN

In Frankrijk worden tal van verschillende soorten druiven verbouwd. De meeste druivensoorten worden geassocieerd met een bepaalde regio, zoals de welbekende Cabernet Sauvignon in Bordeaux.

Daarnaast zijn er ook een aantal druivensoorten die in meerdere regio’s voorkomen. Zoals de Sauvignon Blanc druif in Loire en Bordeaux. Van oudsher worden ook veel Franse wijnen samengesteld uit verschillende soorten druiven.

Franse wijn

BESTEL JOUW FRANSE WIJN BIJ DE DIRCK3!

Frankrijk is een van de meest complexe en bijzondere wijnlanden ter wereld. Mede door de diversiteit van druivensoorten en wijnregio’s, is er voor elke wijnliefhebber een Franse wijn te vinden.

Bij Dirck3 kan je altijd terecht voor de voordeligste Franse wijnen. Van volle rode wijnen uit de Bordeaux tot frisse witte wijnen uit de Chablis. En zelfs voor feestelijke gelegenheden heeft Dirck3 de beste mousserende wijnen in het assortiment!

Bestel dus nu jouw Franse wijn in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen! Benieuwd naar de andere landen die Dirck3 in het assortiment heeft? Kijk hieronder voor ons diverse aanbod:

Houd je van droge witte wijn? Neem een kijkje op onze droge witte wijn voor de voordeligste droge witte wijn!