XXL Flessen!
Johnnie Walker Whisky

JOHNNIE WALKER, EEN BEGRIP IN DE WHISKY

Geen merk Scotch is groter, sterker of bekender dan Johnnie Walker – de Red Label is al jaren wereldwijd de best verkrijgbare Schotse whisky (meer dan 150 miljoen liter verkocht in 2016!) en ook de Black Label is reeds lange tijd één van de meest verkochte premium Schotse whisky’s. Bekijk hier de beste Johnnie Walker aanbiedingen en de vaste lage prijzen!

13 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Johnnie Walker Red Label Whisky 100 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Normale prijs 26. 99 23. 99
 2. Johnnie Walker Red Label Whisky 35 cl
  % of 100
  ELDERS Normale prijs 13. 49 10. 79
  Alleen in winkel verkrijgbaar

13 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

“walker’s kilmarnock whisky”

De geschiedenis van Johnnie Walker begint in Kilmarnock, en net zoals vele andere whiskymerken in een levensmiddelenzaak; in het geval van John Walker een kruidenier annex slijterij, opgericht in 1819. Toen in 1823 de zware belasting op het maken en verkopen van whisky verlaagd werd, gingen de zaken steeds beter lopen en in 1825 verkocht hij al een breed scala aan sterke dranken, waaronder rum, brandy, gin en whisky. Door de belastingverlaging begon hij zich echter veel meer te focussen op whisky. Omdat Walker nog geen eigen merk had en er in die tijd nog een wet gold, die het mengen van malts en graanwhisky verbood, verkocht hij beide varianten los van elkaar en werden er alleen blends samengesteld (indien) die specifiek door klanten ‘besteld’ werden. Pas jaren later werd er een merk verkocht waar Walker zijn naam aan verbond: “Walker’s Kilmarnock Whisky”.

de vierkante fles

n 1860 veranderde er veel:  in dit jaar was het voor het eerst legaal om malts en graanwhisky’s te mengen. John Walker’s zoon, Alexander, introduceerde toen de iconische vierkante fles met het schuine label. De nieuw aangelegde spoorbaan zorgde voor enorme mogelijkheden in distributie en 2 jaar later verkocht de zakelijk scherpe Alexander al meer dan 400.000 liter per jaar! Tot 1910 verkocht men hun ‘eigen’ whisky onder de naam Old Highland Whisky; vanaf 1910 kreeg deze whisky echter een andere naam, die tegenwoordig in meer dan 200 landen bekend staat: Johnnie Walker Red Label.

de kleur van het etiket

Buiten dit icoon der (Schotse) whisky om, maakt Johnnie Walker nog vele andere whisky’s; ook allemaal bekend staand om de kleur van het etiket. Rond dezelfde tijd werden White Label en Black Label gelanceerd (White Label wordt sinds 1920 niet meer gemaakt). Om verzekerd te blijven van genoeg bevoorrading voor de immens succesvolle blends, kocht men tussen 1893 en 1923 (een meerderheidsbelang in) de Cardhu, Coleburn, Dalluaine-Talisker en Mortlach distilleerderijen – waarvan Cardhu gepositioneerd werd als de belangrijkste single malt en sleutelingrediënt in Red en Black Label. In 1932 werd de Swing toegevoegd aan de range. De naam komt van de bijzonder vorm van de fles, die heen en weer kan schommelen.

de unieke green label

Toen Johnnie Walker in 1997 onderdeel werd van Diageo, bracht men de Green Label en de Gold Label op de markt. Green is uniek binnen de labels, omdat het de enige blend is die gemaakt is van louter single malts. De Gold werd in eerst instantie als 18-jarige uitgebracht, maar deze werd in 2011 vervangen door de Platinum Label. De meest bijzondere is echter de Blue Label (1992). Hierin zitten de meest zeldzame malts van Johnnie Walker in verwerkt, veel van reeds gesloten distilleerderijen. De jongste telg in de standaard range is de Double Black (2011): deze blend is gebaseerd op de reguliere Black Label, maar heeft een meer uitgesproken rokerig en turfachtig karakter, gemaakt naar aanleiding van de stijgende populariteit van dit type whisky.

de nieuwste johnnie walker bij dirckiii

Heb jij de nieuwste limited edition variant, Johnnie Walker Black Icon al eens geproefd? Nee?! Kijk dan snel hier voor alle info over deze speciale Johnnie Walker limited edition!