XXL Flessen!
Havana Club Rum

havana club

Geniet van deze uitbundige en passie volle rum uit Cuba! Sinds 1878 wordt deze karakteristieke Cubaanse rum al gemaakt en nog steeds wordt het originele recept gebruikt. Bestel jouw Havana Club rum bij ons in de webshop of kom langs in één van onze slijterijen!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Havana Club Anejo 3 Anos 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 20. 49 18. 99
 2. Havana Club Anejo Especial 70 cl
  Waardering:
  93%
  NORMAAL Regular Price 19. 99 Special Price 15. 99
 3. Havana Club 7 Years 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 32. 99 29. 99

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Havana club

Havana Club rum is een van de meest iconische dranken uit Cuba. Voor Cubanen is rum niet alleen een drank maar een ware passie. Rum is de nationale trots van Cuba en mede door het vakmanschap een wereldwijde hit. Suikerriet, de basis van rum, ontwikkelt zich uitstekend in het Cubaanse klimaat door de veelal vruchtbare stukken grond die het land heeft. Mede hierdoor verzorgde Cuba rond 1850 voor meer dan een derde van alle suiker wereldwijd. Hoewel de basis voor de productie van rum perfect was, duurde het nog even voordat met begon met het destilleren ervan. Pas in de tweede helft van de 19e eeuw begon de rum industrie te groeien. Cuba zette zich namelijk af tegen de Spaanse overheersers in deze periode.

havana club

Kolomdistillatie

Rond het eind van de 19de eeuw werd de kolomdistillatie geïntroduceerd. Met deze nieuwe ‘techniek’ konden producenten een stuk sneller én efficiënter distilleren terwijl er tegelijkertijd veel meer liters konden worden gestookt. In Cuba ging men direct aan de slag met deze werkwijze, waardoor zij een stuk efficiënter distilleerden dan voorheen. Deze techniek bood distillateurs een handvat dat uiteindelijk tot een lichtere rum stijl leidde dan de markt daarvoor gewend was. Vooral de dark rum stond in die tijd in de spotlights, de lichtere rum stijl was dus een gewaagde optie voor de Cubanen. Een gewaagde keuze dus, maar eentje die erg goed is uitgepakt.

 

Havana club rum

Havana Club is opgericht in 1878 door José Arechabala. José was geëmigreerd naar Cuba vanuit zijn moederland Spanje in 1860. Eenmaal in Cuba besloot hij om zijn eigen rum bedrijf te starten. Deze werd La Vizcaya genoemd. Na de eerste successen vond er een naamswijziging plaats in 1921. José Arechabala S.A luidde de nieuwe naam. Slechts twee jaar later stierf José en werd het bedrijf doorgegeven aan zijn schoonzoon. Toen de familie besloot om terug te gaan naar Spanje werd het bedrijf genationaliseerd. Zo werd de naam Havana Club geïntroduceerd door de regering.

havana club cocktail

Cubaanse productie

Havana Club wordt op 2 verschillende locaties in Cuba geproduceerd. Dit zijn de steden Santa Cruz del Norte en San Jose. Na de overname van de regering sloten zij een belangrijke samenwerking met Pernod Ricard. In 1993. Dit zijn massa producenten van gedistilleerde drank. Zo bleef de productie in handen van de Cubaanse regering maar de distributie en promotie gingen naar Pernod Ricard.

 

Havana Club smaken

Bij DirckIII hebben we de beste Havana Club smaken. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

 • Havana Club Especial. De Havana Club Especial wordt vervaardigd door verschillende sistillaten samen te voegen. Deze rum is fijn en zacht van smaak. Het bevat elementen van kruiden, tabak en eiken. Heerlijk om te mixen met een frisdrank.

 • Havana Club 3 Anos. De Havana Club 3 Anos is zoals de naam al verklapt 3 jaar oud. Wederom worden verschillende distillaten samen geblend voor een unieke smaak. Ditmaal zijn deze distillaten 3 jaar oud. Verfrissend van smaak en heerlijk om rum cocktails mee te mixen zoals de Cuba libre.

 • Havana Club 7 Anos. De Havana Club 7 Anos is 7 jaar oude rum. Deze staat bekend als de bekendste dark rum van het merk. Deze rum is rijk en vol van smaak.

 

Bij DirckIII hebben wij de beste rum merken tegen de beste prijs. Benieuwd naar onze cocktails? Bekijk ze hier.