XXL flessen!
Havana Club Rum

havana club rum

Geniet van deze uitbundige en passie volle rum uit Cuba! Sinds 1878 wordt deze karakteristieke Cubaanse rum al gemaakt en nog steeds wordt het originele recept gebruikt. Bestel jouw Havana Club rum bij ons in de webshop of kom langs in één van onze slijterijen!

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Havana Club Anejo 3 Anos 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 20. 49 19. 99
 2. Havana Club 7 Years 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 32. 99 29. 99
  Tijdelijk uitverkocht

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Havana Club Rum: Een Cubaanse Legende

Havana Club rum is een wereldberoemd merk dat diep geworteld is in de Cubaanse cultuur. Zijn rijke erfgoed en uitzonderlijke kwaliteit hebben het tot een symbool van Cubaanse trots gemaakt.


Havana rum

Havana club Anejo especial 70 cl!


Kleur 

Goudbruine kleur

Geur

Zachte zoete geur

Smaak 

Honing & eikenhout

Textuur 

Lekker zacht en de lichte smaak van honing en eikenhout


De oorsprong van Havana Club

In 1878 werd Havana Club opgericht door de familie Arechabala. Deze familie begon met het destilleren van rum in Cuba en perfectioneerde gedurende generaties hun recepten en technieken. Cubaanse rum kreeg in die tijd al snel wereldwijde bekendheid vanwege zijn uitmuntendheid.

De revolutie en juridische twist

Het jaar 1960 markeerde een keerpunt voor Havana Club toen de Cubaanse revolutie plaatsvond en het regime van Fidel Castro privébedrijven nationaliseerde, waaronder de destilleerderij van de familie Arechabala. De familie verloor de controle over het rum merk, wat leidde tot een ingewikkelde juridische strijd over het eigendom van de naam. Dit resulteerde uiteindelijk in een opdeling van het merk tussen Bacardi en Pernod Ricard.

Twee verschillende varianten van Havana Club rum

Tegenwoordig zijn er twee verschillende versies van Havana Club rum op de markt. Bacardi produceert zijn versie in Puerto Rico volgens de oorspronkelijke recepten van de familie Arechabala. Pernod Ricard produceert de Cubaanse variant in samenwerking met de Cubaanse overheid, volgens de tradities van het eiland.

Havana club rum

Het Productieproces van Havana Club rum

De Cubaanse Havana rum wordt gemaakt van suikerrietmelasse en bronwater, ondergaat een zorgvuldig fermentatie- en distillatieproces, en rijpt vervolgens in eiken vaten onder de tropische Cubaanse zon. Bacardi carta blanca wordt buiten Cuba geproduceerd met behulp van dezelfde recepten, maar met verschillen in smaak door het productieproces en de omgeving.

De Spirit van Havana rum Club

Havana rum roept niet alleen de smaak op, maar ook de geest van Cuba zelf. Het staat synoniem voor levendige muziek, rijke culturele erfgoed en een kleurrijke levensstijl. Het wordt vaak gebruikt in iconische cocktails zoals de Mojito en de Cuba Libre, die wereldwijd geliefd zijn en de unieke smaak van Havana Club benadrukken.

Een Symbool van Trots en Vakmanschap

Het rum merk Havana Club vertegenwoordigt niet alleen drankproductie, maar ook een verhaal van veerkracht en cultuur. Ondanks een complexe geschiedenis blijft het een baken van Cubaanse trots en vakmanschap.

Een Wereldwijde Favoriet

Havana Club heeft zijn weg gevonden naar bars, restaurants en huiskamers over de hele wereld. Liefhebbers van rum en kenners waarderen zijn complexe smaken en diepgaande geschiedenis. Het blijft een brug tussen het verleden en het heden en blijft een favoriet onder liefhebbers van sterke drank.

Een eerbetoon aan Cubaanse traditie

Kortom, Havana Club rum is niet zomaar een drankje. Het is een eerbetoon aan Cubaanse vakmanschap en een herinnering aan de rijke geschiedenis van dit prachtige Caribische eiland.

Havana Club smaken bij Dirck3

Bij DirckIII hebben we de beste Havana Club smaken. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

 • Havana Club Especial. De Havana Club Especial wordt vervaardigd door verschillende sistillaten samen te voegen. Deze rum is fijn en zacht van smaak. Het bevat elementen van kruiden, tabak en eiken. Heerlijk om te mixen met een frisdrank.

 • Havana Club Anejo Especial 70 cl De Havana Club 3 Anos is zoals de naam al verklapt 3 jaar oud. Wederom worden verschillende distillaten samen geblend voor een unieke smaak. Ditmaal zijn deze distillaten 3 jaar oud. Verfrissend van smaak en heerlijk om rum cocktails mee te mixen zoals de Cuba libre.

 • Havana Club Anejo 3 Anos 70 cl. De Havana Club 7 Anos is 7 jaar oude rum. Deze staat bekend als de bekendste dark rum van het merk. Deze rum is rijk en vol van smaak.Andere bekende merken bij Dirck3: