XXL flessen!

Mocktails

Alcoholvrije cocktails worden steeds populairder. Ze hebben zelfs een aparte benaming gekregen voor de alcoholvrije cocktails, namelijk de Mocktails. De benaming komt uit het Engelse woord voor ‘nep’ namelijk, mock. Het zijn dan misschien “nepcocktails”, van de afwezigheid van de alcohol merk je niets en de smaak doet zeker niet onder in vergelijking met “echte” cocktails.

Het voordeel bij mocktails is dat iedereen ze mag drinken, jong of oud. Er zit tenslotte geen alcohol in, daarom hoef je geen 18+ te zijn om het te mogen drinken. Ook is een mocktail vaker wat ‘gezonder’ zo worden er vaak verse producten gebruikt in en zitten er minder calorieën in de drankjes doordat er bij voorbaat al geen alcohol wordt gebruikt.

Wil je dus liever een cocktail maken zonder alcohol, bekijk dan de mocktails recepten hieronder en maak de alcoholvrije cocktails zelf!


florida mocktail

Deze heerlijke zomerse mocktail zal ervoor zorgen dat het zonnetje gelijk zal gaan schijnen! Doordat er maar liefst 3 verschillende citrusvruchten in de mocktail zitten, is de hij niet alleen rijk aan smaak maar bevat de hij ook onwijs veel vitamines! Wil je hem zelf maken? Bekijk dan hier het recept!


virgin mojito

De alcoholvrije variant van de Mojito, maar je zal dit niet snel merken. Er zitten dezelfde ingrediënten in als bij de ’normale’ Mojito, behalve de alcoholische producten uiteraard. Benieuwd hoe je hem maakt? Bekijk het recept en de stappen die je moet volgen hier!


Virgin on the Beach

De alcoholvrije variant van de welbekende Sex on the Beach cocktail, die wél alcohol bevat. De Virgin on the Beach doet zeker niet onder voor de Sex on the Beach. Hij is net zo lekker fruitig als de variant met alcohol, sterker nog je proeft het verschil bijna niet! Bekijk dan hier hoe je deze mocktail maakt!


Nada Colada

De naam zegt het al, er zit “nada” alcohol in deze cocktail. Wederom een alcoholvrije variant op een cocktail die van origine wél alcohol bevat, maar zeker niet minder lekker! Thuis deze heerlijke mocktail maken? Bekijk dan hier de Nada Colada pagina!