XXL flessen!
Coca-Cola

coca cola

Dé koning onder de frisdranken en hét grootste frisdranken merk van de hele wereld, Coca-Cola. Iedereen kent dit donkerkleurige drankje wel, die naast dat hij met ijsklontjes heerlijk is om te drinken ook geweldig te mixen is in verschillende mixdrankjes. Bekijk hieronder welke Coca-Cola producten wij aanbieden en welke er in de aanbieding zijn! 

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Coca-Cola Regular 150 cl
  Waardering:
  20%
  ELDERS Regular Price 2. 92 2. 19
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 2. Coca-Cola Zero 150 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 2. 92 2. 19
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 3. Coca-Cola Regular 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 2. 29 1. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 4. Coca-Cola Zero 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 2. 29 1. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

de geschiedenis van coca-cola

Voor de geschiedenis van Coca-Cola moeten we een flink wat jaren terug in de tijd. Deze iconische frisdrank, Coca-Cola, is namelijk bedacht in 1886 door de apotheker John Pemberton. Hij bedacht eerder een variant op de destijds populaire alcoholische ‘Vin Mariani’ die hij ‘Pemberton’s French wine coca’ noemde. Nadat in de thuisbasis van de heer Pemberton een alcohol verbod intreed, verving hij de wijn door een extract van kolanoten. Om de wat bittere smaak van de kolanoten aantrekkelijker te maken voegde hij er suikersiroop aan toe, en noemde dit drankje Coca-Cola. Het drankje werd verkocht in kruikjes en moest worden gemengd met water. Toen men de siroop ging mengen met koolzuurhoudend water ontstond de prikkelende drank met de échte colasmaak.

Het idee om het drankje Coca-Cola te noemen komt van Pembertons compagnon, Frank Robinson. Het ontwerp van letters komen trouwens ook van hem. Het bekende Coca-Cola flesje werd pas in het jaar 1915 ontwikkeld. De eerste Coca-Cola fabriek werd in 1894 geopend in Vicksburg, Mississippi. De verkoop vond nog niet plaats in de winkels maar werd langs de weg gedaan door middel van karretjes. Voor maar liefst 5 dollarcent kon je al genieten van de heerlijk Coca-Cola.

Coca Cola logo oud

coca-cola in Nederland

Coca-Cola werd in Nederland voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Olympische Spelen van 1928 die toen werd gehouden in ons land. Het allereerste verkooppunt was een kraampje op het terrein van het Olympische Stadion in Amsterdam.

In 1930 werd de ‘N.V. Nederlandse Coca-Cola Maatschappij’ opgericht in Amsterdam. Vanaf dat moment trede de “merklimonade” in op de Nederlandse markt. Voordat deze NV werd opgericht was er een ander frisdrankmerk in Nederland genaamd, Noca Nola. Pas nadat Noca Nola was overgenomen door Coca-Cola in 1937, was de gehele Nederlandse markt beschikbaar voor het grote frisdrankenmerk.

Tegenwoordig kun je het hoofdkantoor van Coca-Cola Nederland en Coca-Cola Enterprises Nederland vinden in Rotterdam.

Hét flesje

Naast dat het merk Coca-Cola over de hele wereld bekend is, zijn de flesjes ook wereldwijd bekend. In 1915 werd het flesje ontworpen en geblazen door de glazenblazer Earl R. Dean. Hij wist dat het een moeilijke klus ging worden nadat hij de ontwerpopdracht in ontvangst had genomen. Het colaflesje moest namelijk in het donker herkend worden en zelfs als hij kapot was gevallen moest iedereen nog herkennen dat het om een Coca-Cola flesje zou gaan. Dean bestudeerde dagenlang de vorm van de kolanoten en cocabladeren, de ingrediënten van Coca-Cola, zodat hij op basis van deze vormen een flesje zou kunnen ontwerpen. Helaas lukte het hem niet met deze ingrediënten, tot dat hij op afbeeldingen stuitte van de cacaopeul. Deze cacaopeul heeft namelijk rondingen en vormen waarmee hij wél wat kon. Hij nam van de cacaopeul de karakteristieke bolvorm over en ook de verticale groeven gebruikte hij op de flesjes. De rest is eigenlijk geschiedenis. Tegenwoordig worden de producten van Coca-Cola ook verkocht in blikjes, kleine plastic flesjes en grote flessen.

Coca Cola flesje

coca-cola producten die wij aanbieden

de goedkoopste coca-cola kopen doe je bij dirckiii

Voor de goedkoopste Coca-Cola of je andere favoriete frisdrank, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Koop dus nu jouw Coca-Cola producten bij ons in de dichtsbijzijnde DirckIII slijterij!

 

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!

Wij verkopen fris uitsluitend in onze winkels. Klik hier voor een overzicht van onze winkels.