XXL flessen!
Baileys

Baileys

Eén van de beroemdste likeuren en tevens de meest geliefde Ierse likeur ter wereld, Baileys Irish Cream. Deze overheerlijke zoete likeur wordt op ontzettend veel manieren gedronken, zoals bij of zelfs in de koffie, in cocktails en zelfs bij desserts! Bekijk hieronder de verschillende soorten Baileys die wij aanbieden. Bestel hem online of haal ze bij de dichstbijzijnde DirckIII slijterij!

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Baileys Apple Crumble 50 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 19. 49 16. 99
 2. Baileys Tiramisu 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 21. 99 19. 99
 3. Baileys Strawberries & Cream 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 21. 99 19. 99
 4. Baileys Irish Cream 100 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 23. 99 19. 99
 5. Baileys Irish Cream 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 17. 99 17. 29
 6. Baileys Irish Cream 150 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 31. 98 25. 99
 7. Baileys Red Velvet Cupcake 70 cl
  Waardering:
  96%
  ELDERS Regular Price 20. 99 19. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 8. Baileys Salted Caramel 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 21. 99 18. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 9. Baileys Chocolat de Luxe 50 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 22. 19 17. 99
  Tijdelijk uitverkocht

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

ontstaan van baileys

Baileys original Irish Cream likeur werd ontwikkeld door een team o.l.v. Tom Jago – een talentvol ontwikkelaar, die ook verantwoordelijk was voor Malibu en Johnnie Walker Blue Label. De Ierse tak van UDV (het huidige Diageo) zocht naar een nieuwe drank om wereldwijd te introduceren. Toen men in op het idee kwam om een likeur op basis van Ierse whiskey en room te maken, met een zachte smaak en een bescheiden alcoholpercentage, begon het team de diverse mogelijkheden hierin serieus te onderzoeken. In 1974 werd de drank voor het eerst op de markt gebracht, na meerdere jaren experimenteren en ontwikkelen. Het was van meet af aan een succes.

ierse whiskey en room

Baileys wordt gemaakt van diverse Ierse whiskey’s en verse room, afkomstig van speciaal geselecteerde Ierse zuivelproducenten. Jaarlijks wordt er ruim 200 miljoen liter room vervaardigd voor Baileys! Om ervoor te zorgen dat beide ingrediënten goed met elkaar één geheel gaan vormen, wordt er een speciale emulsie gecreëerd. Doet men dit niet, dan scheiden room en alcohol zich van elkaar af van tijdens het ‘verblijf’ in de fles. Verder voegt men nog hoge kwaliteit vanille en cacao toe, alsmede niet nader genoemde ingrediënten.  Het complete recept is nog steeds een goed bewaard geheim.

baileys freakshake

Wie dacht dat het niet gekker kon... Naast dat Baileys heerlijk is om puur te drinken en ook onwijs lekker is om bijvoorbeeld in je koffie te doen, heeft Baileys ook nog iets anders bedacht. Baileys heeft namelijk ook nog eens een eigen, zogenaamde, 'cocktail milkshake' gecreëerd, met als naam: de Baileys Freakshake! Benieuwd hoe je hem maakt? Bekijk dan het filmpje hieronder.

bailey's hotel

De naam Baileys heeft niets met de createur te maken, maar is gekozen aan de hand van de naam van een restaurant. De inspiratie hiervoor kwam van het Bailey’s Hotel in Londen. De naam van de likeur gebruikt echter geen apostrof in de naam.

houdbaarheid

Baileys heeft ook veel onderzoek gedaan naar de houdbaarheid van hun likeur. Door speciale processen (vergelijkbaar met die van luxe roomijs) blijft de likeur (gerekend vanaf de maand van productie) 2 jaar in optimale conditie; dit geldt voor zowel kamertemperatuur als gekoeld én zowel dicht als open! Hierdoor blijft de smaak van Baileys veel langer behouden dan van de concurrenten – en dat zonder kunstmatige toevoegingen.

 

meest verkochte roomlikeur

Tegenwoordig is Baileys ’s werelds meest verkochte roomlikeur; het is verkrijgbaar in meer dan 150 landen en er zijn meer dan 10 verschillende variaties op de markt (geweest) – waaronder, Baileys almande, Baileys chocolate luxe, Red Velvet Cupcake en de nieuwste variant Baileys Salted Caramel. Ook zijn er tientallen cocktails en dessert tips te vinden waar Baileys een belangrijke component in is!