XXL flessen!
Absolut Vodka

absolut vodka

Absolut vodka, is een gevestigde naam in Nederland. De vodka is erg populair onder de jongeren en wordt vaak gebruikt om te mixen met talloze verschillende soorten frisdrank. Bekijk ons assortiment Absolut Vodka hieronder en bestel hem snel online voor de beste prijs! Of kom langs in één van onze slijterijen. 

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Absolut Vodka 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 19. 99 18. 99
 2. Absolut Blue Vodka 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 26. 65 19. 99

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Absolut vodka

Absolut vodka is een van de bekendste vodka aanbieders ter wereld. Het is na Bacardi en Smirnoff een van de grootste gedistilleerde drank merken ter wereld. Hoe is een klein vodka merk uit Zweden uitgegroeid tot een drank gigant? We vertellen je alles over Absolut vodka.

Absolut oprichting

Het bedrijf werd opgericht door Lars Olsson Smith in 1879. Dit vond plaats in Åhus, Zweden. Destijds werd het bedrijf opgericht onder de naam Renat Brännvin. Dit betekent ‘puur gebrouwen wijn’. Deze werd bereid vanuit vodka in combinatie met destillatie van de alcoholhoudende massa. Smith wilde het drankmarketingmonopolie uit Stockholm uitdagen. Hij verkocht de drank net buiten de stad voor een goedkopere prijs dan de concurrenten.

Absolut naamwijziging

De Zweedse regering besloot in 1917 om de alcoholindustrie te monopoliseren. Vodka werd landelijk verkocht onder een nieuwe naam. Dit was ‘Absolut Rent Brännvin’. Vanaf 1979 kwam er een vodka met een hogere prijsklasse. Deze premium vodka werd Absolut vodka genoemd. Renat werd later een individueel vodka merk. De doorbrak van Absolut vodka vond plaats in Amerika in 1979. Het Zweedse staatbedrijf V&S Vin & Spirit AB besloot de Amerikaanse markt toe te treden. De rest is geschiedenis.

Productieproces

Absolut vodka wilt graag haar Zweedse routes behouden. De productie vindt nog steeds plaats rond het dorp Åhus. De tarwe en water die worden gebruikt voor het produceren van de vodka zijn beiden ook afkomstig uit deze regio. Het bedrijf hecht veel waarde aan milieubewust handelen. Zo maken zij gebruik van CO2-neutrale distillatie. Dit houdt in dat de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door het planten van diverse bomen die CO2 opnemen.

Absolut vodka marketing

Ondanks het late toetreden tot de markt weet de vodka zich te onderscheiden. De meeste concurrenten hebben hun vodka lifestyle gebonden. Zo zie je bij Grey Goose en Belvedere de focus op luxe en premium. De Zweedse vodka maakt unieke marketingcampagnes die voor iedereen bedoeld zijn. Mede door de unieke flesvorm weten zij zich keer op keer te onderscheiden.

Unieke flesvorm

De flesvorm van de Zweedse vodka is gebaseerd op medicijnflessen uit Zweden in de achttiende-eeuw. De tijdloze vorm in combinatie met het heldere glas is geheel anders dan andere vodka producenten. In de advertenties staat de fles dan ook centraal. Bij deze fles staat altijd een korte call-to-action dat altijd met het woord ‘Absolut’ begint.

Beste samenwerkingen

Vodka Absolut heeft verschillende samenwerkingen gehad die bijdragen aan het grote succes. Zo werd de vodka opgepikt door Andy Warhol en Keith Haring die commerciële kunst maakten met de vodka fles. Ook gingen steden samenwerken met de vodka. Zo was er een exclusieve Belgische versie met Manneke Pis te zien. In 2012 was er zelfs een muzieknummer uitgebracht gebaseerd op de smaak ‘Greyhound’. Dit nummer is van de Zweedse DJ groep Swedish House Mafia. Deze videoclip is maar liefst 66 miljoen keer bekeken op YouTube.

Absolut vodka smaken

Niet alleen de marketing zorgt voor het succes. Uiteraard is er veel innovatie geweest om de Absolut vodka smaken uit te brengen. Wij hebben een paar van de beste Absolut vodka smaken op een rijtje gezet:

 • Absolut vodka (1979). Dit is de originele vodka zoals we hem kennen. Bestaande uit natuurlijke ingrediënten en zonder toegevoegde suikers.

 • Absolut citron (1988). De Absolut citron is de eerste smaak variant die is uitgebracht. De smaak van limoen en citroen zorgt voor een fris en fruitig karater.

 • Absolut vodka vanilia (2003). De Absolut vodka vanille is een heerlijke variant die ideaal is voor het maken van cocktails.

 • Absolut raspberri (2004). De Absolut raspberri heeft een heerlijke frambozen smaak. Deze vodka is zoet en fris van smaak. Ideaal in de zomer dus!

 • Absolut watermelon (2021). De Absolut watermelon is een van de nieuwste varianten van de vodka. De frisse zomerse smaak van watermeloen is razend populair geworden. Deze raden wij dan ook zeker aan bij jouw favoriete cocktail of longdrink!

Bestel jouw Absolut vodka nu online!