XXL flessen!
Alfa Bier

alfa bier

De Alfa Familiebrouwerij in Limburg is gelegen in Zuid-Limburg en brouwt als enige brouwer in heel Nederland met gecertificeerd bronwater. Daarnaast is het een van de weinige onafhankelijke familiebrouwerijen die ons land nog kent, nooit gezwicht voor het grote kapitaal en nog altijd van grootse kwaliteit. Uw bier wordt hier nog gemaakt met de ambacht, passie en tradities zoals die een goed bierbrouwer betamen.

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Alfa Edelpils 24 flesjes
  Waardering:
  95%
  ELDERS Regular Price 17. 49 Special Price 16. 49
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 2. Alfa Krachtig Dort 30 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 1. 16 1. 12
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 3. Alfa Bokbier 30 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 0. 94 0. 85
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 4. Alfa Super Strong 50 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 1. 75 1. 49
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 5. Alfa Edelpils 50 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 1. 39 1. 33
  Alleen in winkel verkrijgbaar

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Limburgse familiebrouwerij Alfa Bier is ontstaan in 1870, toen Joseph Meens besloot om op zijn boerderij een bierbrouwerij te starten om zijn medewerkers ook in de winter van werk te kunnen blijven voorzien. Het geluk zij zo dat Joseph in zijn weide een aantal koeien rond had lopen en die koeien dronken constant op eenzelfde plek water, daar waar hij hier niet in had voorzien. Wat bleek? Joseph Meens bleek de beschikking te hebben over een natuurlijke bron. Water dat omstreeks 6000 jaar geleden neergedaald is in de Alpen en door mergel -en krijtlagen is gefilterd en uiteindelijk hier in het mooie plaatsje Thull terecht is gekomen.

Het is niet voor niets dat dit verhaal graag verteld wordt. Het is namelijk zo dat Alfa Bier als enige brouwerij in Nederland gebruik maakt van een natuurlijke bron, met water dat zo zuiver is dat het rechtstreeks de brouwketel in kan. Water is een substantieel deel van de inhoud en de kwaliteit van het water zegt dan ook veel over de kwaliteit van het bier. De huidige (Harry) en toekomstige generatie (Michelle & Martijn) Meens zijn dan ook zeker trots op het gecertificeerd bronwater en het bier dat zij daarmee voor u als liefhebber mogen brouwen.

Naast het water bevat het bier natuurlijk nog andere zeer belangrijke ingrediënten, zo is de keuze voor hop en gerstemout ook zeer belangrijk en wordt er daarnaast al sinds 1870 gebruik gemaakt van het Meens stamgist dat opgeslagen ligt in een gist kluis in Keulen. Alle ingrediënten samen, maar ook de passie en het ambacht van de brouwer maken het dat het Alfa Bier uiteindelijk zo’n heerlijk verfrissend en doordrinkbaar bier wordt.

Meer weten over de bieren, tradities of het brouwproces van Alfa Bier? Neem dan een kijkje op de website.