XXL Flessen!
Cava

cava

Cava, een mousserende wijn afkomstig uit het zonnige Spanje. Bij DirckIII bieden wij deze heerlijke mousserende wijn aan voor de aller beste prijzen. Haal dus nu de lekkerste cava voor de beste prijs bij DirckIII!

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Olivella Ferrari Cava Semi Seco 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 6. 99 5. 99
 2. Freixenet Cava 0.0% 75 cl
  Waardering:
  85%
  ELDERS Regular Price 6. 99 6. 49
 3. Freixenet Cordon Negro Piccolo 3 x 20 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 8. 99 7. 99
 4. Freixenet Carta Nevada 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 9. 29 8. 59
 5. Freixenet Cordon Negro 75 cl
  Waardering:
  98%
  ELDERS Regular Price 9. 29 8. 59
 6. Olivella Ferrari Cava Brut 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 6. 99 5. 99
  Tijdelijk uitverkocht

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

geschiedenis van cava

Cava bevindt zich in het straatje van de mousserende wijnen en wordt vaak vergeleken met champagne. Dit is ook niet gek zodra je kijkt naar de geschiedenis van beide dranken. Champagne is namelijk de voorloper van de Spaanse cava! Naast dat cava wordt vergeleken met champagne wordt cava ook vaak vergeleken met prosecco een andere mousserende wijn.

Een Spanjaard genaamd José Raventos zag dat champagne razend populair was in Europa. Hij wilde dit succes evenaren en bedacht daarom een gelijksoortig drankje maar dan afkomstig uit Spanje. Omdat champagne alleen zo mag heten zodra het in die regio is geproduceerd, moest hij het drankje een andere naam geven. Hij bedacht de naam cava, wat is afgeleid van het Spaanse woord voor ondergrondse kelder dat weer verwijst naar de productiemethode van de drank. In 1872 produceerde José de allereerste fles cava en tot op heden is deze mousserende wijn een groot succes!

over cava

Cava is afkomstig uit Spanje en wordt voornamelijk geproduceerd in het Catalaanse gedeelte van Spanje maar is niet streekgebonden. In tegenstelling tot champagne mag cava dus gewoon cava blijven heten zodra het in een andere streek wordt geproduceerd. Wat cava en champagne wel gemeen hebben is de productiemethode. Net als champagne wordt er bij cava gebruikt gemaakt van de ‘Methode traditionelle’. Er wordt dus net als bij champagne namelijk een tweede vergisting op fles gedaan. Dit zorgt ervoor dat de koolzuur wordt vermengd met de wijn en niet zo snel meer ontsnapt vanuit de cava. Ook heeft cava net als champagne verschillende varianten; van brut (zeer droog) tot dulce (zeer zoet). Cava rijpt wel korter op de fles, namelijk slechts 9 maanden.

Qua druiven wordt er bij cava vaak een mix van drie Spaanse druivenrassen gebruikt: macabeo, xarel·lo en parellada, echter worden er steeds vaker ook andere druivenrassen gebruikt. Naast dat de inheemse druivenrassen en het wijnbouwgebied zorgen voor een unieke smaak, draagt het warme klimaat ook bij aan de smaak die cava heeft. Door de warmte kunnen de druiven namelijk extra goed rijpen.

merken cava die wij aanbieden bij dirckIII

Bij DirckIII bieden wij A-merken cava aan voor de scherpste prijs en met de allerbeste aanbiedingen! Bij ons vind je de beste cava aanbiedingen voor de merken Freixenet en Olivellla Ferrari maar ook voor nog vele andere bubbels of gelijksoortige dranken zoals rode wijn, alcoholvrije wijn en rosé wijnen! Op zoek naar andere mousserende wijnen? Bekijk dan eens onze bubbels, champagnes of prosecco's. Liever een alcoholvrije cava? Bekijk dan hier de Freixenet Cava 0.0%

Tip!: Erg leuk om te geven, de kleine cava flesjes van Freixenet. Bekijk ze hier.

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!