XXL Flessen!
Prosecco

prosecco

Wie houdt er nou niet van deze heerlijke Italiaanse bubbel? Je haalt hem voor de beste prijs bij DirckIII! Bestel jouw prosecco nu bij ons in de webshop of kom langs in één van onze slijterijen!

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Villa Doral Prosecco 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 9. 99 8. 99
 2. Casa Defra Glera Prosecco 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 7. 79 5. 99
 3. Villa Cornaro Prosecco 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 6. 29 5. 79
 4. Freixenet Italian Rosé Sparkling 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 13. 29 9. 99
 5. Villa Doral Frizzante Rose 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 10. 99 8. 99
 6. Bericanto Prosecco 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 9. 99 7. 99
 7. Casa Defra Prosecco 20 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 2. 89 2. 39
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 8. Freixenet Prosecco 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 13. 29 9. 99
  Tijdelijk uitverkocht

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

over prosecco

Anders dan champagne verwijst prosecco naar de druif waarvan het drankje wordt gemaakt en niet naar de streek waarin de drank wordt geproduceerd. De witte druif, die tegenwoordig Glera wordt genoemd, vormt de basis van deze heerlijk mousserende Italiaanse wijn. Oorspronkelijk wordt prosecco geproduceerd in het gebied van Veneto. Een klein deel van dit gebied, genaamd Cartizze, staat bekend als de grote speler als het gaat om prosecco’s. Dit is dan ook dé plek waar alle dure en mooie prosecco’s vandaan komen.

soorten prosecco

Prosecco wordt niet bereidt via de traditionele methode die andere mousserende wijnen wel hebben, prosecco wordt namelijk volgens de tankmethode bereid. Deze gisting vindt niet plaats op de fles maar in een tank waarin suiker en gist wordt toegevoegd. Tijdens deze tweede gisting ontstaat er kolzuurgas dat niet kan ontsnappen en oplost in de wijn.

Er zijn twee soorten prosecco: frizzante en spumante. De meest voorkomende variant prosecco wijn is de frizzante. Deze prosecco heeft een wat lagere koolzuurdruk dan de sumante en wordt afgesloten door middel van een kurk met een touwtje. De prosecco spumante bevat meer koolzuurdruk en wordt afgesloten met een kroonkurk en een muselet net zoals dat gebeurt bij champagnes, dat wordt knallen dus!

prosecco kopen bij dirckiii

Bij DirckIII koop je de beste prosecco's voor de beste prijzen en aanbiedingen. Bekijk hieronder welke prosecco's wij verkopen!

de goedkoopste en beste prosecco kopen doe je bij dirckiii

 

Voor de goedkoopste en beste aanbiedingen prosecco, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week bieden wij weer diverse dranken aan voor de beste prijs!

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!