XXL Flessen!

Klassieke
cocktails

Deze cocktails kennen geen tijd, brengen historie met zich mee, zijn wereldberoemd en blijven áltijd populair! Hieronder staan 5 échte klassieke cocktails onder elkaar.


margarita

Deze Mexicaanse cocktail behoort tot de klassieker onder de klassiekers. Pak je cocktailshaker alvast uit de kast, want die zal je nodig hebben bij deze heerlijke cocktail. Wat je verder nog nodig moet hebben en hoe je hem maakt kun je hier zien.


vodka martini bond-style

De wélbekende James Bond cocktail. ‘Shaken, not stirred’ elke Bond-fan kent deze uitspraak wel en natuurlijk de bijpassende vodka-martini. Waar je normaal deze cocktail moet roeren wilde Bond hem geshaked hebben. Wil je weten hoe je hem moet maken? Bekijk het cocktail recept dan hier. En let op! Niet roeren maar shaken!


Moscow Mule

Vernoemd naar de plek waar de sterke dranken in deze cocktail vandaan komen en refererend naar de oude term voor een mixdrankje waarin gember, citrusvruchten en alcohol in zit. Deze smaakvolle en klassieke cocktail bestaande uit vodka, ginger beer, een kneepje limoen en een sliertje komkommer verdient absoluut een plek tussen de klassieke cocktails! Wil je weten wat er achter deze cocktail schuilt en wil je weten hoe je hem moet maken? Bekijk dan hier de Moscow Mule pagina!


Kir Royale

Deze chique cocktail is ook een echte klassieker. Hij is afkomstig uit Dijon in Frankrijk en is zeker niet alleen rijk van smaak maar kent ook een rijke en interessante geschiedenis. Als voordeel heeft deze cocktail dat hij simpel en snel te maken is, maar daarnaast altijd een ‘royale’ uitstraling heeft. Wil je hem zelf maken of ben je benieuwd naar de geschiedenis van het drankje? Bekijk dan hier de Kir Royale pagina.


gin tonic

Gin-tonic wie kent deze cocktail niet? Deze trendy cocktail is de laatste jaren enorm populair geworden en is niet meer weg te denken op de cocktailkaart. Hij is makkelijk om te maken, om mee te variëren en is lekker fris. Wil je hem zelf maken? Bekijk hier dan het recept en de stappen die je hiervoor moet volgen!