XXL flessen!

Vodka Martini

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Vodka Martini

 


De Vodka Martini, iedere Bond-fan kent hem wel. Deze cocktail werd enorm bekend door de James Bond films en boeken. Deze cocktail wordt altijd vergezeld met één van de meest bekendste quotes uit de Bond-films en boeken, ‘shaken, not stirred’. De Vodka Martini cocktail is een superglad en stijlvol drankje dat perfect past bij een chique avond uit of een ontspannen avond thuis. Deze moderne draai aan de klassieke Martini wisselt gin in voor vodka, wat zorgt voor een zachtere en vaak helderdere smaak. Het mixt vodka met een beetje droge vermouth, en je kunt kiezen hoe je het liefst hebt: met veel of weinig vermouth. Vaak wordt het geserveerd met een olijf of een stukje citroenschil in een mooi martini-glas. Of je nu een grote fan bent van James Bond of gewoon houdt van een goed gemaakte cocktail, de Vodka Martini is een tijdloze keuze die altijd indruk maakt.

 

◊ Wist je dat naast James Bond ook Franklin D. Roosevelt dol was op de Vodka Martini? ◊ 


Het Vodka Martini recept

 

Om te kunnen beginnen met de bereiding van de Vodka Martini heb je eerst de volgende igrediënten nodig.

  • 60 ml vodka
  • 10 ml droge vermouth
  • IJsblokjes
  • Een olijf of een citroentwist voor garnering
  • Mengglas (optioneel)

Hieronder staat de bereidingswijze die hoort bij het Vodka Martini recept.

1. Vul een mengglas met ijsblokjes.
2. Voeg de vodka en droge vermouth toe aan het mengglas.
3. Roer het mengsel ongeveer 30 seconden goed door. Als je van een extra koude Martini houdt, kun je langer roeren.
4. Zeef de cocktail in een gekoeld martini-glas om de ijsblokjes eruit te filteren.
5. Garneer het glas met een olijf op een prikker of een citroentwist.


Voor een "Dry Martini", verminder de hoeveelheid vermouth. Voor een "Wet Martini", voeg meer vermouth toe. En als je het “dirty” wilt maken, voeg dan een beetje olijvensap toe aan de mix. Proost op een klassiek, verfijnd drankje dat nooit uit de mode raakt. Met dit recept drink jij een echte Vodka Martini James Bond.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.Geschiedenis van de Vodka Martini: de favoriet van James Bond

De Vodka Martini is een super bekende cocktail die een frisse draai geeft aan de klassieke Martini. In plaats van gin gebruikt dit drankje vodka wat zorgt voor een zachtere smaak. Het begon allemaal ergens in de 20e eeuw toen mensen begonnen te experimenteren met verschillende ingrediënten in hun cocktails.

De originele Martini is gemaakt met gin en vermouth en was al een hit, maar sommige mensen vonden gin te sterk of te kruidig. Toen vodka, een veel neutralere drank, populairder werd in Amerika, begonnen bartenders het te gebruiken als een alternatief voor gin in hun Martinis. Dit was vooral in de jaren '50 en '60, toen vodka cocktails super hip werden.

De Vodka Martini drink werd echt beroemd dankzij James Bond, de spion uit de boeken en films, die vaak een Vodka Martini bestelde "shaken, not stirred". Dit maakte het drankje supercool en iedereen wilde het proberen.

Tegenwoordig is de Vodka Martini een van de meest populaire cocktails ter wereld. Het is geliefd vanwege zijn eenvoud, elegantie en de mogelijkheid om het aan te passen aan je eigen smaak. Sommige mensen houden ervan met een beetje vermouth, anderen willen het bijna puur vodka, en weer anderen voegen een olijf of een citroenschil toe voor extra smaak.

De Vodka Martini cocktail is dus een perfect voorbeeld van hoe een simpele verandering een hele nieuwe ervaring kan creëren. Het is een drankje dat laat zien hoe traditie en innovatie samen kunnen gaan.


Vodka Martini James Bond

De bekende spion uit films en boeken James Bond houdt erg van de Vodka Martini omdat het een stoer en stijlvol drankje is. Bond kiest voor "shaken, not stirred" wat betekent dat hij zijn cocktail graag goed gemixt heeft. Dit maakt de drank lekker koud en een beetje waterig, precies zoals hij het lekker vindt. De Vodka Martini past goed bij Bond's imago van een gladde en coole held die altijd onder controle is, zelfs in gevaarlijke situaties. Daarnaast is het een klassiek drankje dat nooit uit de mode raakt, net zoals Bond zelf.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails