XXL flessen!

Amaretto Sour

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Amaretto Sour

 


De Amaretto Sour is een zoete en zure cocktail die perfect is voor mensen die van een mix van smaken houden. Deze drank gebruikt Amaretto, een zoete Italiaanse likeur met een vleugje amandel, gemixt met citroensap om het die lekkere zure smaak te geven. Het is een populaire keuze omdat het zowel zoet als verfrissend is en het ziet er ook nog eens leuk uit in een glas. De Amaretto Sour is makkelijk te maken en perfect voor gezellige avonden of als je iets speciaals wilt drinken.

 

◊ Wist je dat de Amaretto Sour een bekende Italiaanse cocktail is? ◊ 


Het Amaretto Sour recept

 

Om de Amaretto Sour cocktail te kunnen maken moet je de volgende benodigdheden in huis hebben. 

  • 60 ml Amaretto
  • 30 ml vers citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • Een scheutje eiwit of aquafaba (voor veganisten) (optioneel, maar zorgt voor een mooie schuimlaag)
  • IJsblokjes
  • Citroenschijfje en/of kers voor garnering
  • Cocktailshaker
  • Zeef

Hieronder staan de stappen die je moet volgen om een heerlijke Amaretto Sour te kunnen drinken.

1. Vul een cocktailshaker met de Amaretto, het vers citroensap, de suikersiroop, en een scheutje eiwit of aquafaba als je een schuimlaag wilt.

2. Voeg ijsblokjes toe aan de shaker.

3. Schud alles goed door elkaar tot het mengsel goed koud is.

4. Zeef het mengsel in een glas gevuld met ijs.

5. Garneer met een schijfje citroen of een kers op de rand van het glas.

Deze cocktail is de perfecte mix van zoet en zuur, met een rijke amandelsmaak van de Amaretto die mooi wordt aangevuld door de frisheid van het citroensap. Het eiwit of de aquafaba zorgt voor een fluweelzachte textuur en een aantrekkelijke schuimkraag, waardoor je cocktail eruitziet alsof hij door een professional is gemaakt.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Amaretto Sour: simpel en populair

De cocktail Amaretto Sour is dus een cocktail die veel mensen lekker vinden. Hij combineert de zoetheid van Amaretto, een Italiaanse likeur met een amandelsmaak, met het zure van citroensap. Dit drankje is vooral bekend om zijn unieke mix van smaken. De geschiedenis van de Amaretto Sour is best interessant, maar net als veel cocktails is het moeilijk om precies te zeggen wanneer en waar hij voor het eerst is gemaakt.

Amaretto, het hoofdingrediënt, komt uit Italië en de naam betekent "een beetje bitter" in het Italiaans. Deze likeur werd al in de 16e eeuw gemaakt, en er zijn veel verhalen over hoe het is ontstaan. Een bekend verhaal gaat over een schilder die een likeur maakte van amandel en brandewijn als dank voor een model.

De Sour cocktails, waar de Amaretto Sour een variatie op is, bestaan al heel lang. Deze drankjes combineren een sterke drank met iets zuurs (zoals citroensap) en iets zoets (zoals suikersiroop). In de jaren '70 en '80 werd de Amaretto Sour populair in de Verenigde Staten. Mensen hielden van de zachte, zoete smaak die anders was dan andere sterke drankjes.

Vandaag de dag wordt de Amaretto Sour nog steeds veel gedronken. Hij is makkelijk te maken en je kunt er thuis of in de bar van genieten. Of je hem nu maakt voor een feestje of als een lekkere traktatie voor jezelf, de Amaretto Sour blijft een favoriet voor velen.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails