XXL flessen!

Pornstar Martini

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Pornstar Martini

 


De Pornstar Martini is een opvallende en verleidelijke cocktail die sinds zijn ontstaan in het begin van de 21e eeuw snel populair is geworden. Deze moderne klassieker werd voor het eerst gecreëerd door Douglas Ankrah in Londen en biedt een exotische mix van smaken die zowel verfrissend als decadent zijn. De basis van de cocktail Pornstar Martini bestaat uit passievrucht, vanillevodka, en limoensap, vaak geserveerd met een klein glaasje bubbels aan de zijkant om tussen de slokjes door te nippen. De Pornstar Martini valt niet alleen op door zijn unieke naam, die zeker een gesprek op gang kan brengen, maar ook door zijn rijke, fruitige smaak die perfect is voor liefhebbers van zoete cocktails. Met zijn levendige uitstraling en verleidelijke smaakprofiel is het de ideale keuze voor een feestelijke avond uit of een bijzonder moment thuis.

 

◊ Wist je dat de Pornstar Martini eerst een andere naam had? ◊ 


Pornstar Martini maken

 

Het Pornstar Martini recept bestaat uit de volgende benodigdheden.

  • 45 ml vanille vodka

  • 15 ml passoa (passievruchtlikeur)

  • 30 ml vers passievruchtpuree (of het vruchtvlees van 1 passievrucht)

  • 15 ml vers limoensap

  • 15 ml suikersiroop

  • Een halve passievrucht (voor garnering)

  • Prosecco of champagne (om erbij te serveren)

  • Cocktailshaker

  • Zeef


Wanneer je alle Pornstar Martini ingrediënten in huis hebt gehaald kan je gaan starten met het maken van deze heerlijke cocktail. 

1. Voeg de vanille vodka, passoa, passievruchtpuree, limoensap, en suikersiroop toe aan een cocktailshaker gevuld met ijs.
2. Schud krachtig tot de buitenkant van de shaker koud aanvoelt.
3. Zeef het mengsel in een gekoeld martini-glas.
4. Garneer met de halve passievrucht die bovenop de cocktail drijft.
5. Serveer de Pornstar Martini met een klein glas prosecco of champagne aan de zijkant.

Deze cocktail is de perfecte mix van zoet en zuur, met een luxe twist van vanille en de exotische smaak van passievrucht. Het is een ware traktatie en een geweldige manier om een speciale avond te beginnen of te eindigen.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Pornstar Martini: de cocktail die je drinkt met een glaasje bubbels

De Pornstar Martini is een cocktail die zowel lekker als een beetje spannend is. Deze drank werd voor het eerst gemaakt door een barman genaamd Douglas Ankrah ergens in de vroege jaren 2000 in Londen. Douglas wilde iets nieuws en fris maken, een cocktail die mensen bij zou blijven. Hij dacht aan iets met passievrucht omdat die smaak zowel zoet als zuur is, perfect voor een spannende drank. Toen hij de cocktail had gemaakt, moest hij een naam bedenken. Hij koos voor "Pornstar Martini" omdat hij vond dat de cocktail sexy en leuk was, net zoals de sfeer die hij in zijn bar wilde creëren.

Het recept Pornstar Martini bestaat uit vanille vodka, passievrucht, limoensap, en een beetje suiker. Daarnaast krijg je er vaak een klein glaasje bubbels bij om tussendoor te drinken. Deze combinatie maakt het een heel speciale cocktail. De Pornstar Martini ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen waardoor deze cocktail een zoete smaak heeft met een licht zure vleug.

Sinds Douglas deze cocktail heeft uitgevonden is de Pornstar Martini over de hele wereld populair geworden. Mensen bestellen het graag als ze iets te vieren hebben of als ze uitgaan met vrienden. Het is een drankje dat opvalt, niet alleen door de naam maar ook door de heerlijke smaak.

Vandaag de dag is de Pornstar Martini een van de meest geliefde cocktails. Het laat zien hoe een creatief idee met een grappige naam een echte hit kan worden in bars en restaurants overal.


Hoe serveer je de Pornstar Martini

Nu heb je antwoord op de vraag; hoe maak je Pornstar Martini? Je wil natuurlijk ook nog weten hoe je Pornstar Martini’s het beste serveert. De Pornstar Martini heeft een unieke en verleidelijke smaak die vooral zoet en fruitig is met een subtiele zuurheid die voor een mooie balans zorgt.

De hoofdsmaak komt van de passievrucht die zorgt voor een tropisch en licht zure smaak. De vanille vodka voegt een zachte, zoete en enigszins romige smaak toe die heel goed samengaat met de frisheid van de passievrucht. Het limoensap brengt een frisse zuurheid die de zoetheid van de cocktail mooi in evenwicht brengt.

De suikersiroop maakt het geheel wat zoeter en helpt om alle smaken samen te brengen. Het serveren van de Pornstar Martini cocktail met een klein glaasje prosecco of champagne aan de zijkant voegt een extra feestelijk element toe; de bubbels zorgen voor een licht en verfrissend tegenwicht voor de zoete en fruitige smaken van de cocktail.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails