XXL flessen!

Margarita

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Margarita

 


De Margarita is een wereldberoemde cocktail die net zo leuk is als zijn naam klinkt. Het is een vrolijk drankje met tequila, limoensap en triple sec, wat een soort zoete sinaasappellikeur is. Niemand weet precies wie de Margarita heeft bedacht, maar iedereen is het erover eens dat het heerlijk is. Het heeft een lekkere mix van zoet en zuur, met een randje zout op het glas dat het extra lekker maakt.

Deze cocktail kun je op verschillende manieren maken en serveren, met ijs of zonder, en in verschillende glazen. Maar hoe je de Margarita ook drinkt, het brengt altijd een beetje feest met zich mee. Het is perfect voor een barbecue, een feestje of gewoon omdat het kan.

 

◊ Wist je dat de grootste Margarita ooit meer dan 32.000 liter bevatte en Lucky Rita werd genoemd? ◊ 


Recept Margarita cocktail

 

De ingrediënten Margarita staan hieronder om de lekkerste Margarita cocktail te kunnen maken.

  • 45 ml tequila
  • 15 ml triple sec (zoals Cointreau)
  • 30 ml vers limoensap
  • Zout voor de rand van het glas
  • IJsblokjes
  • Schijfje limoen voor garnering

Het Margarita recept bestaat uit de volgende stappen.

1. Wrijf de rand van een glas in met een limoenschijfje en dip het daarna in zout om een zout randje te creëren.
2. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
3. Voeg de tequila, triple sec en vers limoensap toe aan de shaker.
4. Schud goed tot het mengsel goed koud is.
5. Vul het voorbereide glas met ijs.
6. Zeef de cocktail in het glas.
7.Garneer met een schijfje limoen aan de rand van het glas.


Tip: Je kunt naar smaak meer of minder limoensap of triple sec toevoegen. Sommige mensen houden van een beetje agavesiroop voor extra zoetheid.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Margarita: een mysterieuze klassieker

De cocktail Margarita is dus een bekende cocktail waar veel mensen van houden. De geschiedenis van deze drank is best interessant, maar niemand weet precies hoe het begon. Er zijn een heleboel verhalen over wie het eerste Margarita-glas heeft opgepakt.

Een van de verhalen gaat over een vrouw genaamd Margarita die in Mexico woonde rond de jaren '30 of '40. Er wordt gezegd dat een barman speciaal voor haar deze mix van tequila, limoensap en zoete likeur maakte. Andere verhalen zeggen dat het in Amerika of zelfs door een Europese prinses is uitgevonden.

Wat de echte oorsprong ook is, de Margarita werd heel populair in de jaren '50 en '60, vooral in Amerika. Het werd een symbool voor gezelligheid en plezier. Mensen genoten ervan op feestjes en in restaurants, vooral op warme dagen.

De basis van de Margarita is altijd hetzelfde gebleven: tequila, limoensap en triple sec. Maar door de jaren heen hebben mensen hun eigen draai eraan gegeven. Sommigen maken hem met een beetje zout op de rand van het glas, anderen mixen hem met ijs om een bevroren Margarita te maken. Er zijn nu zelfs veel smaken zoals aardbei, mango of zelfs watermeloen.

Vandaag de dag is de Margarita nog steeds een van de meest geliefde cocktails. Of het nu is voor een feestje of gewoon een relaxt avondje, een Margarita kan de sfeer altijd goed maken. Het is een drankje dat mensen samenbrengt om te genieten en plezier te hebben.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails