XXL flessen!

Moscow Mule

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Moscow Mule

 


De Moscow Mule is een verfrissende cocktail die bekend staat om zijn unieke combinatie van scherpe gemberbier, frisse limoensap en heldere vodka. Al deze Moscow Mule ingrediënten worden geserveerd in een opvallende koperen mok. Dit drankje, dat voor het eerst in de jaren '40 in de Verenigde Staten werd gemaakt, is een perfecte mix van zoet en zuur, met een beetje prikkeling van het gemberbier. Het verhaal gaat dat de Moscow Mule cocktail is uitgevonden als een manier om overtollige voorraden vodka en gemberbier te verkopen. Of dit nu waar is of niet, het heeft zeker gewerkt; de Moscow Mule werd snel populair en is vandaag de dag nog steeds een favoriet. Het drankje wordt traditioneel geserveerd in een koperen mok, die niet alleen bijdraagt aan de ervaring door het drankje langer koud te houden, maar ook de smaken lijkt te versterken. Of je nu op een warme zomerdag verkoeling zoekt of iets pittigs wilt om je avond op te peppen, de Moscow Mule biedt een mooie smaak die bij vele gelegenheden past.

 

◊ Wist je dat de Moscow Mule een grote rol heeft gespeeld in de toenemende populariteit van vodka in de VS? ◊ 


Het Moscow Mule recept

 

Moscow Mule maken kan zodra je de volgende benodigdheden in huis hebt gehaald. 

  • 60 ml vodka
  • 15 ml vers limoensap
  • 120 ml gemberbier
  • IJsblokjes
  • Een schijfje limoen en een takje munt voor garnering
  • Koperen mok (optioneel)

Het Moscow Mule recept bestaat uit de stappen hieronder. Wanneer jij deze stappen afgerond hebt kan jij genieten van een ijskoude cocktail.

1. Vul een koperen mok (of een hoog glas als je geen koperen mok hebt) met ijsblokjes.
2. Voeg de vodka en het vers limoensap toe aan de mok.
3. Vul de mok aan met gemberbier en roer zachtjes om te mengen.
4. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt.


De combinatie van de pittige gember, de scherpe limoen en de zachte vodka maakt de Moscow Mule een onweerstaanbaar verfrissende cocktail. Het serveren in een koperen mok voegt niet alleen een traditioneel element toe, maar houdt je drankje ook langer koel.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Moscow Mule: ontstaan door krachten te bundelen

De Moscow Mule ontstond rond de jaren '40 in de Verenigde Staten. Het verhaal gaat dat deze cocktail bijna per toeval werd uitgevonden. Er waren drie mannen: John Martin, die net een bedrijf had gekocht dat vodka verkocht; Jack Morgan, die gemberbier produceerde en een bar had; en Sophie Berezinski, een dame die koperen mokken verkocht. Alle drie hadden ze een probleem: John kon zijn vodka niet goed verkopen omdat mensen in Amerika er niet bekend mee waren, Jack had te veel gemberbier, en Sophie zat met 2.000 koperen mokken die niemand wilde kopen.

Op een dag kwamen John en Jack elkaar tegen en begonnen ze te praten over hun problemen. Ze besloten samen te werken en een nieuw drankje te maken dat vodka met gemberbier combineerde. Ze voegden limoensap toe voor extra smaak en serveerden het in Sophie's koperen mokken om het op te laten vallen. Ze noemden het de "Moscow Mule", "Moscow" omdat mensen dachten dat alle vodka uit Rusland kwam, en "Mule" vanwege de sterke 'trap' van de gembersmaak.

De Moscow Mule werd snel populair, vooral omdat de koperen mokken zo opvielen. Mensen begonnen foto's te maken van het drankje en het werd een hit in heel Amerika. Het hielp vodka bekend te maken in de VS en is nog steeds een geliefde cocktail. Zo kwam een toevallige ontmoeting tussen drie mensen met een probleem samen tot een iconisch drankje dat vandaag de dag nog steeds veel gedronken wordt.


Moscow Mule beker

De Moscow Mule wordt niet alleen per toeval in een koperen beker geserveerd, dit heeft ook daadwerkelijk een belangrijke functie. De Moscow Mule wordt in een koperen beker geserveerd om een paar redenen. Ten eerste helpt de koperen beker het drankje langer koud te houden, waardoor de verfrissende ervaring versterkt wordt. Ten tweede zorgt de interactie tussen het koper en het limoensap in de cocktail voor een licht verhoogde zuurgraad, wat de smaken van de vodka en het gemberbier kan versterken. Tot slot is de koperen beker ook een belangrijk onderdeel van de traditionele presentatie en ervaring van het drinken van een Moscow Mule, waardoor het niet alleen lekker smaakt maar ook leuk is om te serveren en te krijgen.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails