XXL flessen!

Rum Old Fashioned

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Rum Old Fashioned

 


De Rum Old Fashioned is een lekkere draai aan de bekende Old Fashioned cocktail. In plaats van whisky, gebruiken we rum in dit drankje, wat het een zoetere en zachtere smaak geeft. Deze cocktail combineert rum met een beetje suiker, een paar druppels bitters en soms een schijfje citrus als versiering. Het is een eenvoudige maar smaakvolle mix die perfect is voor een rustig avondje of als je iets speciaals wilt drinken. De Rum Old Fashioned cocktail laat zien hoe een kleine verandering een groot verschil kan maken in smaak en beleving.

 

◊ Wist je dat de Rum Old Fashioned een zachtere optie biedt voor de klassieke variant? ◊ 


Rum Old Fashioned recept

 

Haal de volgende benodigdheden in huis om te kunnen starten met de bereiding van deze cocktail. 

  • 60 ml donkere rum
  • 1 suikerklontje (of een theelepel suiker)
  • 2-3 dashes Angostura bitters
  • Een klein beetje water
  • IJsblokjes
  • Een sinaasappelschil of limoenschil voor garnering
  • Tumblerglas

Hieronder vind je een stapsgewijze uitleg over de bereiding van deze geweldige cocktail. 

1. Doe het suikerklontje in een old-fashioned glas (ook bekend als een laag tumblerglas).
2. Voeg de Angostura bitters en een klein beetje water toe om het suikerklontje te helpen oplossen.
3. Roer goed totdat het suikerklontje grotendeels is opgelost.
4. Vul het glas met ijsblokjes.
5. Schenk de rum over het ijs.
6. Roer het mengsel goed door om de drank te koelen en de smaken te vermengen.
7. Garneer met een sinaasappelschil of limoenschil. Gebruik de schil om de rand van het glas te wrijven voordat je het in het drankje doet, voor extra aroma.


De Rum Old Fashioned is een smaakvolle cocktail die de zoetheid van rum combineert met de diepte van de bitters, waardoor het een rijke en complexe drank wordt. Het is een perfecte keuze voor liefhebbers van rum die een klassieke cocktail met een twist willen proberen.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Rum Old Fashioned: elegante draai aan een klassieker

De Rum Old Fashioned cocktail is een elegante draai aan de klassieke Old Fashioned, die oorspronkelijk werd gemaakt met whisky. Deze cocktailvariant gebruikt rum als basis en biedt een zoetere en vaak zachtere smaakervaring. Hoewel de exacte oorsprong van de Old Fashioned terug te voeren is naar de vroege 19e eeuw, heeft de Old Fashioned cocktail rum zich pas veel later ontwikkeld als een populaire keuze onder liefhebbers van cocktails.

De klassieke Old Fashioned werd voor het eerst bekend in de 1800s, en zoals bij veel cocktails, begon men te experimenteren met verschillende soorten alcohol als basis. Rum, met zijn rijke en gevarieerde profiel, afkomstig uit de suikerrietplantages van het Caribisch gebied, werd een natuurlijke vervanging voor whisky in deze cocktail. Dit was vooral populair in regio's waar rum gemakkelijker beschikbaar of meer geliefd was dan whisky.

De populariteit van rum in cocktails nam toe tijdens de Amerikaanse drooglegging, waarbij de toegankelijkheid van goede kwaliteit whisky beperkt was, terwijl rum nog steeds gesmokkeld werd vanuit het Caribisch gebied. De Rum Old Fashioned bood een aantrekkelijk alternatief met een zachtere, zoetere drank die de sterke, kruidige tonen van rum benadrukte.

Vandaag de dag is de Rum Old Fashioned een geliefde keuze voor diegenen die een klassieke cocktail willen met een unieke twist. Het illustreert hoe traditionele recepten kunnen evolueren en zich kunnen aanpassen aan regionale smaken en voorkeuren, waardoor ze een nieuw publiek bereiken en genieten van hernieuwde populariteit.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails