XXL flessen!

Limoncello Spritz

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Limoncello Spritz

 

 


De Limoncello Spritz is een heerlijke Italiaanse cocktail die bekend staat om zijn frisse smaak. Deze zomerse drank combineert limoncello, een traditionele Italiaanse citroenlikeur, met bruisend mineraalwater en een vleugje prosecco. Hierdoor is het een perfecte keuze voor ontspanning en verkoeling op warme dagen. Met zijn levendige gele kleur en sprankelende karakter is de Limoncello Spritz een favoriet onder liefhebbers van lichte en verfrissende cocktails.

 

◊ Wist je dat de Limoncello Spritz een variant is op de populaire cocktail Aperol Spritz? ◊ 


Hoe maak je de Limoncello Spritz cocktail?

 

Hieronder zie je de ingrediënten en andere benodigdheden uit het Limoncello Spritz recept.

 • 30 ml limoncello
 • 60 ml prosecco
 • 30 ml bruisend mineraalwater
 • IJsblokjes
 • Schijfje citroen, ter garnering
 • Eventueel een takje munt, ter garnering

 


Om het Limoncello Spritz recept af te ronden moet je de volgende stappen volgen.

 1. Vul een groot wijnglas met ijsblokjes.
 2. Voeg de limoncello toe aan het glas.
 3. Giet voorzichtig de prosecco over de limoncello.
 4. Vul het glas verder aan met bruisend mineraalwater.
 5. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.
 6. Garneer de cocktail met een schijfje citroen en eventueel een takje munt voor een extra verfrissend aroma.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze webiste.

De geschiedenis van de Limoncello Spritz: verfrissend Italiaans

De Limoncello Spritz is een cocktail die zijn oorsprong vindt in Italië, waar het een geliefde drank is geworden. Vooral tijdens de warme zomermaanden is de Spritz Limoncello een populair drankje. Hoewel de exacte oorsprong van de Limoncello Spritz niet volledig bekend is, is het algemeen bekend dat het zijn wortels heeft in de regio Veneto in het noorden van Italië.

De cocktail heeft sterke banden met de traditionele Venetiaanse Spritz. Dit is een cocktail gemaakt met prosecco, bruisend water en Aperol of Campari, geserveerd met een schijfje sinaasappel. De Limoncello Spritz is een variant op deze klassieke cocktail. De limoncello wordt toegevoegd voor een extra citroensmaak en zoetheid.

De populariteit van de Limoncello Spritz is de afgelopen jaren snel toegenomen. Zowel in Italië als daarbuiten waren mensen op zoek naar het Limoncello Spritz recept. Het wordt vaak gezien als een verfrissende en lichte drank, ideaal voor ontspanning op een zonnige dag. De combinatie van limoncello, prosecco en bruisend water zorgt voor een sprankelende en dorstlessende cocktail die geliefd is bij zowel lokale bewoners als toeristen.

De Limoncello Spritz heeft misschien niet zo'n lange geschiedenis zoals sommige andere cocktails. Toch heeft het snel zijn plaats veroverd als een favoriete keuze voor liefhebbers van verfrissende drankjes. Met zijn levendige gele kleur is de Limoncello Spritz een symbool geworden van de zomerse levensstijl in Italië en daarbuiten.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails